SupportAssist/My Dell (voorheen Dell Support Center) - Veelgestelde vragen (FAQ)

SupportAssist/My Dell (voorheen Dell Support Center) - Veelgestelde vragen (FAQ)

Inhoudsopgave:

1. Inleiding
  2. SupportAssist/My Dell downloaden
  3. PC Checkup Diagnostics uitvoeren
  4. Image voor systeemherstel maken
  5. SupportAssist/My Dell verwijderen en problemen oplossen
  6. Checkup-opties

Dit artikel geeft informatie over SupportAssist/My Dell (voorheen Dell Support Center), zoals informatie over het downloaden, functies en probleemoplossing.

Inleiding

SupportAssist/My Dell (voorheen Dell Support Center) is een applicatie met systeemfuncties en diagnosetools. Het bevat uitgebreide hulp bij online-tools, garantie-informatie, koppelingen naar Dell Technische Support en Dell Customer Support-kanalen. Zo hebt u toegang tot alle systeemfuncties, zoals Apparaatbeheer, Netwerkverbindingen enz., vanaf één enkele locatie.

Functies:

• PC Checkup Diagnostics op basis van PC Doctor.
  • Backup and Recovery: een image voor systeemherstel maken.
  • Eigenaarshandleiding (online)
  • Online-bronnen voor probleemoplossing
  • Online-tips voor het oplossen van hardwareproblemen
  • Veelgestelde vragen over systeemdetails
  • Garantie-informatie
  • Contact opnemen met Dell Technische Support
  • Contact opnemen met Dell Customer Support

Video (alleen in het Engels) - SupportAssist installeren en uitvoeren

Downloaden Support/Ondersteuning/My Dell

Vanaf oktober 2010 wordt SupportAssist/Dell Support Center/My Dell vooraf geïnstalleerd op alle Dell consumenten-desktops en -laptops en op Vostro-desktops en -laptops. Op Alienware systemen is My Dell bekend onder de naam AlienAutopsy. Als My Dell (of AlienAutopsy) opnieuw moet worden geïnstalleerd, kunnen gebruikers de nieuwste versie downloaden op de pagina My Dell of op de Alienware site

Tijdens de installatie wordt de gebruiker mogelijk gevraagd om bepaalde onderdelen van internet te downloaden (bijvoorbeeld Microsoft .NET Framework). Het wordt aanbevolen om de desbetreffende updates te installeren.

PC Checkup Diagnostics uitvoeren

Video (alleen in het Engels) - PC Checkup uitvoeren

PC Checkup bevat uitgebreide diagnosefuncties. Deze diagnosefuncties zijn onderverdeeld in twee categorieën om het voor de gebruiker gemakkelijker te maken:

1. Run Default Scan (Recommended) (Standaardscan uitvoeren (aanbevolen)): als u een standaardscan wilt uitvoeren vanuit Dell Support Center of Alienware Autopsy, klik dan op PC Checkup en vervolgens op Run Default Scan (Standaardscan uitvoeren).

2. Run Custom Scan (Aangepaste scan uitvoeren): als u een aangepaste scan wilt uitvoeren vanuit Dell Support Center of Alienware Autopsy, klik dan op PC Checkup en vervolgens op Run Custom Scan (Aangepaste scan uitvoeren).
Alleen apparaten die door het systeem worden gedetecteerd, kunnen worden getest door PC Checkup. Apparaten die zijn uitgeschakeld in het BIOS of in Apparaatbeheer, zijn niet zichtbaar voor PC Checkup en kunnen daarom niet worden getest met PC Checkup.

Image voor systeemherstel maken

Video (alleen in het Engels) - Systeemherstelschijven maken

My Dell (Dell Support Center) verwijderen en problemen oplossen

Aanvullende onderwerpen over My Dell (Dell Support Center):

1. Informatie over het verwijderen van Dell Support Center vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel "Dell Support Center verwijderen"
  2. Informatie over het oplossen van een versieprobleem met Dell Support Center vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel "Version Problem with Dell Support Center Upgrade" (Versieprobleem bij de upgrade van Dell Support Center)
  3. Voor meer info over SupportAssist zie onze informatiepagina hier
  4. Dell Support Center en My Dell werken niet meer na een upgrade naar Windows 10

Controle-opties

Deze scan voert de volgende diagnose uit:

Softwarescans
  • Performance (Prestaties)
  • Batterij
  • Touchpad
  • Webcam
Hardwarescans
  • CPU
  • Geheugen - systeemgeheugen
  • Harde schijf (werkt op elke harde schijf als u er meerdere hebt)

Deze scan voert de volgende diagnose uit:

Softwarescans
  • Performance (Prestaties)
  • Batterij
  • Touchpad
  • Webcam
Hardwarescans
  • CPU
  • Geheugen - systeemgeheugen
  • Harde schijf (werkt op elke harde schijf als u er meerdere hebt)
  • Videokaart (geïntegreerd)
  • Videokaart (los)
    Opmerking: Als u een AMD-videokaart hebt, wordt deze bij deze test niet getest. U kunt de specifieke diagnosetest voor AMD-kaarten gebruiken
Belangrijk
Het scherm kan flikkeren tijdens deze test of animaties weergeven
Het toetsenbord en de muis kunnen korte tijd niet reageren
We raden u aan om geopende applicaties te sluiten

U kunt onafhankelijke diagnosetests uitvoeren voor elk onderdeel van uw computer

Belangrijk: Beschikbare tests kunnen variëren, afhankelijk van uw computermodel. Klik hier om deze test online uit te voeren.
Audioapparaten

Microfoon

Geluidskaart
Opslagapparaten

RAID-set

Harde schijf

BD-ROM

Card Reader (Kaartlezer)
Videoapparaten

AVI

Videokaart

Monitor

Camera

Aanraakscherm

Videopoort
Andere apparatuur

Printer

Muis

Toetsenbord

HID

Digitizer
Communicatieapparaten

Netwerkkaart

Bluetooth-poort
Systeemapparaten

Batterij

CPU

Geheugen

USB-poorten

Moederbord

Geeft een overzicht met datums van alle relevante gebeurtenissen op uw computer. U kunt op elke gebeurtenis klikken voor een gedetailleerde beschrijving

Hier vindt u meer opties voor het oplossen en verhelpen van verschillende problemen met uw systeem.

• Systeemoplossingen

Oplossingen voor veelvoorkomende problemen met prestatievermogen, batterij, touchpad en webcam.

• Probleemoplosser voor blauwe schermen

Geeft een historisch overzicht van fouten op uw systeem die tot een blauw scherm hebben geleid en geeft ook eenvoudige oplossingen voor het verhelpen daarvan

• Schijfruimtebeheer

Scant de harde schijven in uw systeem en geeft gedetailleerd informatie over de verspreiding van data

• Systeemwerkset

Een verzameling van verschillende Windows hulpprogramma's om verschillende systeemproblemen te diagnosticeren

Artikel-id: SLN289865

Laatste wijzigingsdatum: 23-01-2018 10:48