How to Configure U2415 Monitor Daisy Chaining on Intel HD Graphics (Doorlussen van U2415 monitoren op Intel HD Graphics)

How to Configure U2415 Monitor Daisy Chaining on Intel HD Graphics (Doorlussen van U2415 monitoren op Intel HD Graphics)Dit artikel behandelt een configuratievereisten voor het doorlussen van Dell U2415 monitoren op Intel HD Graphics


 

Multi-Stream Transport (MST), ook wel doorlussen genoemd, is een nieuwe verbindingsspecificatie waarmee meerdere monitoren in serie kunnen worden aangesloten waarbij het videosignaal van de computer naar een monitor wordt doorgegeven en vervolgens van de eerste monitor naar de tweede monitor, enzovoort. Dit verschilt van de traditionele configuratie waarbij een aparte videokabel vanaf de grafische adapter parallel naar elke monitor moest lopen. Dit vereenvoudigt de bekabeling voor video in de meeste situaties, maar er zijn wel bepaalde specifieke configuratievereisten om het mogelijk te maken.Het doorlussen van monitoren wordt ondersteund in de Display Port (DP) 1.2 specificatie. Echter niet alle monitoren die in de doorgeluste configuratie moeten worden opgenomen kunnen op DP 1.2 worden ingesteld vanwege de manier waarop de Intel HD Graphics Driver functioneert. Als u monitoren wilt doorlussen, moet DP 1.2 in de monitorinstellingen van de eerste monitor in de reeks (de monitor die rechtstreeks op de grafische kaart is aangesloten) zijn ingeschakeld. Bij de tweede monitor in de keten moet DP 1.2 zijn uitgeschakeld.

De reden hiervoor is dat de Intel HD Graphics-driver een beëindigingssignaal in de keten nodig heeft om aan te geven dat de tweede monitor de laatste monitor in de keten is waar de desktop naartoe moet worden verlengd (of gekopieerd). Als de keten uit drie monitoren bestaat, moet DP 1.2 op de eerste twee monitoren zijn ingeschakeld en wordt het op de derde monitor uitgeschakeld, enzovoort.

DP1.2 maakt MST-streaming mogelijk; als u dit uitschakelt wordt de keten naar de Intel HD-driver gebroken. U kunt de desktop naar de eerste twee monitoren verlengen, maar na de tweede monitor kunt u alleen nog extra monitoren klonen.

De opzet voor het doorlussen van 3 monitoren werkt iets anders dan bij 2 monitoren. Voor deze opzet moet u in de OSD van de monitoren de optie DP 1.2 inschakelen/uitschakelen selecteren. Schakel DP 1.2 bij de eerste monitor in en schakel DP 1.2 bij de tweede en derde monitor uit. Het eerste beeldscherm wordt uw primaire beeldscherm, het 2e en 3e beeldscherm worden gekloond.

In de Gebruikershandleiding monitor U2415 vindt u meer informatie over de configuraties.

(OPMERKING: U kunt een DisplayPort 1.1 beeldscherm alleen als laatste beeldscherm in een keten van MST-beeldschermen gebruiken.)
 
OPMERKING: Dell USB Docks met DisplayLink video (D1000, D3100, D6000) bieden geen ondersteuning voor het doorlussen met DisplayPort aansluitingen. Meer informatie vindt u hier

 


 
Artikel-id: SLN295251

Laatste wijzigingsdatum: 03-07-2018 14:49


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.