Dell PowerEdge: de fout 'CPU 1 or 2 has an internal error (CPU IERR)' verhelpen op servers

Dell PowerEdge: de fout 'CPU 1 or 2 has an internal error (CPU IERR)' verhelpen op servers

De fout CPU Internal Error (CPU IErr) (Interne CPU-fout (CPU IERR)) of CPU Machine Check error (CPU-systeemcontrolefout) is normaal gesproken geen fout in de CPU zelf, maar een teken dat de CPU een fout in het systeem heeft ontdekt of een foutieve instructie uit een systeemonderdeel heeft ontvangen. Deze fouten kunnen in theorie door elk systeemonderdeel worden veroorzaakt, maar worden vaak door een geheugenfout veroorzaakt.

Inhoudsopgave

1. Identificatie
  2. Oplossing

Identificatie van de CPU IErr-foutbericht in het systeemgebeurtenislogboek

De interne CPU-fout zal normaal doorgaans als volgt in het systeemgebeurtenislogboek worden weergegeven:
CPU 1 has an internal error (IERR) of CPU 2 has an internal error (IERR)

Afbeelding 1: DSET met CPU IERR

De interne CPU-fout oplossen

Volg bij het oplossen van deze fout een gestructureerde probleemoplossing om vast te stellen welk onderdeel de fout heeft veroorzaakt en hoe u dit kunt oplossen.

1. Controleer de systeemgebeurtenislogboeken op eventuele andere fouten die zijn opgetreden rond dezelfde tijd als de CPU IErr.

2. Als er andere fouten zijn, los die dan op. Hoe u die fouten oplost, is afhankelijk van de gevonden fout.

3. Als er geen fouten zijn gevonden, of als de CPU IErr blijft optreden, moet u het systeem afsluiten, de voedingskabel verwijderen en de aan-/uitknop van de server 20 seconden ingedrukt houden voordat u de voedingskabel weer aansluit en het systeem weer inschakelt.

4. Wis het systeemgebeurtenislogboek in Open Manage Server Administrator of iDRAC (open in beide gevallen het gebeurtenislogboek, blader naar de onderkant en druk op Clear Log (Logboek wissen).

5. Update de BIOS- en iDRAC-firmware naar de nieuwste versie.
    - Updaten van het BIOS of de iDRAC met behulp van de iDRAC-interface wordt uitgelegd in dit artikel.
    - Als de iDRAC niet beschikbaar is, kunt u andere updatemethoden vinden in de volgende tutorial.

6. Wijzig de Performance-instellingen (Prestatie) in het BIOS.
    - 11G: Power Management=Maximum Performance; C-state/C1E=Disable
    - 12G/13G: System Profile=Performance
    De prestatie-instellingen beïnvloeden hoe onderdelen in de slaapstand worden geschakeld. De slaapstand kan CPU-fouten genereren op specifieke besturingssystemen.

7. Als de fout zich blijft voordoen, neemt u contact op met de Technische Support voor verdere assistentie. De contactopties vindt u hieronder.