Normaal gesproken hebt u geen beeldschermdrivers in Windows 10 nodig.

Dit artikel bevat informatie over 'beeldschermdrivers in Windows 10'.

Beeldschermdrivers.

In eerdere versies van Windows hadden bepaalde Dell beeldschermen naast de driver voor de grafische adapter (videokaartdriver) een aparte driver voor het beeldscherm.

Problemen met lage resolutie zijn meestal het gevolg van problemen met de driver voor de grafische kaart, niet met beeldschermdrivers. Als Dell geen grafische kaartdriver voor Windows 10 voor uw systeem heeft, heeft de leverancier van de grafische kaart (NVIDIA, Intel, AMD, enz.) geen driver voor Windows 10 geleverd of heeft Dell een incompatibiliteit met het systeem/grafische kaart vastgesteld en ervoor gekozen om vanwege deze incompatibiliteit geen ondersteuning voor Windows 10 te bieden.

Dankzij deze drivers had het beeldscherm meer mogelijkheden/kalibratie.

Als u in Windows 7 en 8 met de rechtermuisknop op het bureaublad klikt en schermresolutie selecteert, ziet u het onderstaande dialoogvenster waarin de namen van de monitormodellen zijn gemarkeerd. Als u in Windows 10 met de rechtermuisknop op het bureaublad klikt, hebt u hiertoe geen toegang meer zoals u dat wel had in Windows 7 en 8. (Zie Afbeelding 1.)

Beeldschermeigenschappen
Afbeelding 1 - Beeldschermeigenschappen

U moet de nieuwe stappen hieronder volgen voor toegang tot de pagina Eigenschappen.

1. Tik of klik op de knop Start en klik of tik vervolgens op Configuratiescherm
  2. Tik of klik op Beeldschermresolutie aanpassen bij Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
  3. De naam van het monitormodel staat onder 'beeldscherm'

In Windows 7, 8 en 10 ziet u slechts een verwijzing naar 'Algemeen PnP-scherm' onder het tabblad monitor en onder apparaatbeheer, tenzij u de beeldschermdrivers hebt geladen

Beeldschermdriver niet vereist in Windows 10.

In tegenstelling tot de grafische kaartdriver, waarvoor u voor volledige functionaliteit normaal gesproken een aparte driver nodig hebt, is meestal geen aparte beeldschermdriver nodig.

Voor Dell Plug-and-Play monitoren is geen speciale Windows 10-driver nodig voor het beeldscherm dat op het systeem is aangesloten. Het Windows 10-besturingssysteem leest automatisch de Extended display identification data (EDID) van de monitor. Als de kalibratiesoftware voor uw monitor of andere software een specifiek INF-bestand voor monitoren nodig heeft, kunt u de Windows 8/8.1-drivers voor monitoren in Windows 10 installeren.

Geeft Windows 10-apparaatbeheer aan dat de monitor is aangesloten door deze als 'Algemeen PNP-scherm' weer te geven? (Ja/Nee)
Werken de computer en monitor met de eigen/primaire resolutie van de monitor? (Ja/Nee)
Werkt de aanraakfunctie bij touchscreens? (Ja/Nee)

Als u Ja op de bovenstaande vraag hebt geantwoord, heeft de computer de EDID van de monitor goed kunnen lezen en hebt u geen speciale Windows 10-driver voor normale werking nodig.

Voor de volgende beeldschermen zijn gecertificeerde WHQL-beeldschermdrivers voor Windows 10 beschikbaar op de website van Dell Support. Klik op View Product (Product bekijken) in het vak Browse for a product (Producten zoeken), selecteer vervolgens Monitors and Projectors (Monitoren en projectoren), selecteer Monitors (Monitoren) en kies dan het model van uw beeldscherm. Alle drivers voor uw beeldscherm bevinden zich in het gedeelte Drivers en downloads:

• U2414H
  • U2415
  • U2515H
  • U2715H
  • U3415W
  • UZ2315H
  • UP2715K
  • P2314T (touchscreen)
  • P2415Q
  • P2715Q
  • P2416D
  • S2240T (touchscreen)
  • S2415H
  • S2715H
Opmerking: Voor de S2340T hebt u DisplayLink-drivers nodig. Zodra de chipset-driver is geïnstalleerd en het systeem opnieuw is opgestart, kunt u de DisplayLink-driver hier downloaden en installeren: http://www.displaylink.com/downloads/downloads.php Start het systeem na de installatie opnieuw op.

Artikel-id: SLN298567

Laatste wijzigingsdatum: 11-07-2018 12:46