Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Een IP-adres configureren op Dell PowerConnect netwerkswitches

Samenvatting: IP-adres toewijzen aan Dell powerconnect-switch

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een IP-adres kunt configureren op een Dell PowerConnect netwerkswitch.
 

Inhoudsopgave

1.  IP-adres toewijzen aan (Out-of-Band) interface via opdrachtregelconfiguratie  IP-adres toewijzen aan een VLAN-interface via opdrachtregelconfiguratie  IP-adres toewijzen aan (Out-of-Band) interface via Web GUI4  IP-adres toewijzen aan een VLAN interface via Web GUI

 

IP-adres toewijzen aan (Out-of-Band) interface via opdrachtregelconfiguratie


Gebruik de opdracht IP-adres in de interface-configuratiemodus om een IP-adres in te stellen voor de servicepoort. Gebruik de no form van deze opdracht om de IP-adresconfiguratie weer terug te zetten op de standaardwaarde.

 
Opmerking: Niet alle PowerConnect switches hebben een speciale Out-of-Band-poort. Dat model zou een VLAN-interface moeten gebruiken voor externe toegang.

 

Waarschuwing: Dit proces geldt alleen voor oudere PowerConnect switch-modellen. Als u een IP-adres instelt op een N-serie schakelaar, verwijzen we u naar de configuratie van beheertoegang voor Dell Networking N2000, N3000 en N4000 serie switches .


 

Voorbeeld:

Opdracht

Doel

console>enable

Voer de priviledge-EXEC-modus in

Console# configure

De configuratiemodus activeren.

Console(config)# interface out-of-band

Opent de out-of-band-interface.

Console(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

IP-adres en subnetmasker instellen die u aan de interface wilt toewijzen.

 



IP-adres toewijzen aan een VLAN-interface via opdrachtregelconfiguratie


Voorbeeld:

Opdracht

Doel

console>enable

Voer de priviledge-EXEC-modus in

Console# configure

De configuratiemodus activeren.

Console(config)# interface vlan 15

Hierdoor wordt de VLAN-interface geopend.

Console(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

Stel het IP-adres en subnetmasker in dat u aan de VLAN-interface wilt toewijzen.

 

Opmerking: Het specifieke VLAN-netwerk moet worden gemaakt voordat u de VLAN-interface kunt openen en het IP-adres kunt instellen.

 

IP-adres toewijzen aan (Out-of-Band) interface via Web GUI


Gebruik de pagina Out of Band Interface om het Out of Band Interface IP-adres en subnetmasker toe te wijzen of schakel de DHCP Client in of uit voor toewijzing van adresinformatie. DHCP is standaard ingeschakeld op de OOB-interface.

Klik om de Out of Band Interface pagina weer te geven op System IP Addressing Out of Band Interface (Systeem > IP-adressering > Out of Band interface) in het navigatiepaneel.

 

HOW10389_en_US__4Out van het band-IP-adres



Selecteer DHCP in het protocolmenu om de DHCP-client in te schakelen en een DHCP-server toegang te geven tot uw netwerk, zodat de netwerkinformatie automatisch kan worden toegewezen aan de OOB-interface. Als u de netwerk informatie statisch toewijst, moet u controleren of het protocol menu is ingesteld op geen. Voer vervolgens het gewenste IP-adres, het subnetmasker en het IP-adres van de standaard gateway in.

 

IP-adres toewijzen aan een VLAN interface via Web GUI


Ga naar de pagina IP Interface Configuration (IP-interface configureren) om een VLAN IP-adres, subnetmasker en IP-adres voor de standaard gateway toe te wijzen.

Klik om de pagina IP Interface Configuration weer te geven op Routing IP IP Interface Configuration (Routering > IP > IP-interface configureren) in het navigatiepaneel.

1 Selecteer de gewenste VLANin het menu interface.
2 Selecteer inschakelenin het veld routerings modus.
3 in het veld IP-adresconfiguratie methode Geef aan of u een statisch IP-adres (handmatig) wilt toewijzen of DHCP wilt gebruiken voor automatische adrestoewijzing.
4 als u handmatig selecteert voor de configuratiemethode, geeft u het IP-adres en het subnetmasker op in de daarvoor bestemde velden.
5 Klik op toepassen.

 

HOW10389_en_US__5IP interface VLAN


Door te klikken op Apply (Toepassen) worden uw wijzigingen alleen opgeslagen in running-config.  Om wijzigingen op te slaan naar startup-config klikt u op het diskettepictogram rechts boven aan de pagina of op System  File Management  Copy Files (Systeem > Bestandsbeheer > Bestanden kopiëren).  Schakel naar 'Copy Configuration'  selecteer source = running-config en destination = startup-config. Klik ten slotte op Apply (Toepassen). 

 

Artikeleigenschappen


Getroffen product
PowerConnect 3524, PowerConnect 3524P, PowerConnect 3548, PowerConnect 3548P, PowerConnect 5524, PowerConnect 5524P, PowerConnect 5548, PowerConnect 5548p, PowerConnect 6224, PowerConnect 6224F, PowerConnect 6224P, PowerConnect 6248 , PowerConnect 6248P, PowerConnect 7024, PowerConnect 7024F, PowerConnect 7024P, PowerConnect 7048, PowerConnect 7048P, PowerConnect 7048R, PowerConnect 8024, PowerConnect 8024F, PowerConnect 8100 Series, PowerConnect M6220, PowerConnect M6348, PowerConnect M8024, PowerConnect M8024-K ...
Datum laatst gepubliceerd

01 mrt. 2021

Versie

3

Artikeltype

How To