Door Dell geïnstalleerde software die in Windows 8 wordt ondersteund

Door Dell geïnstalleerde software die in Windows 8 wordt ondersteund

Inhoudsopgave:

1. Bepalen welke software is geïnstalleerd op uw Dell computer
  2. Software die in Windows 8 wordt ondersteund
  3. Software die niet in Windows 8 wordt ondersteund

In dit artikel worden de verschillende softwareproducten besproken die op Dell computers worden meegeleverd en wordt aangegeven of deze software in Windows 8 wordt ondersteund.

Bepalen welke software is geïnstalleerd op uw Dell computer

Om te bepalen welke software op uw Dell computer is geïnstalleerd voert u de volgende stappen uit:

1. Klik op Start en selecteer Configuratiescherm.
    Het configuratiescherm wordt weergegeven.
  2. Kies onder de kop Programma's de optie Een programma verwijderen.

Een venster wordt weergegeven met een lijst van alle software die op uw computer is geïnstalleerd. Vergelijk deze software met de volgende door Dell geïnstalleerde software, update de software die niet up-to-date is, en verwijder software die niet in Windows 8 wordt ondersteund.

Software die in Windows 8 wordt ondersteund

In deze tabel staat alle software die is getest en in Windows 8 wordt ondersteund. Controleer of de versie van de software die wordt ondersteund in de tabel staat en zorg dat u de nieuwste update van uw software installeert voordat u het Windows 8-upgradeproces start.

Software Ondersteunde versie Downloadlocatie Opmerkingen
Alienware Command Center 2.8 voor notebooks en desktops (AlienFX/AlienFusion/Thermal Controls/AlienAdrenaline) 2.8 Downloadinstructies Geen
STEAM Client en Portal Game pre-install 1.0.0.0 Downloaden Geen
World of Warcraft pre-install Actuele versie Battle.net Applicatie is compatibel
Eve On-line pre-install Actuele versie Eveonline.com Applicatie is compatibel
Alien Autopsy 3.2.1 Downloadkoppeling Geen
Alien Respawn Actuele versie Downloaden Na upgraden naar Windows 8 kunnen zich drie soorten compatibiliteitsproblemen voordoen:
  • Klanten kunnen niet herstellen naar de fabrieksinstellingen vanaf de lokale Win7-fabrieksimage
  • Klanten kunnen niet herstellen naar de fabrieksinstellingen vanaf een volledige Win7-systeemback-up
  • Klanten kunnen geen volledige systeemback-ups maken

Oplossing: Verwijder AlienRespawn Local ongedaan te maken en installeer Dell Backup and Recovery.
Sensible Vision Fast Access 3.0 4.0 Online update Lever 4.0 als upgrade van 3.0. De upgrade naar een 4.0-basisversie met soortgelijke functionaliteit als de betaalde versie en de gratis Windows 7-versie is gratis, maar heeft niet de speciale Windows 8-functies. Gebruikers kunnen deze krijgen via een online update.
Aliensense Facial Recognition 3.0 4.0 Online update Voor een optimale ervaring dienen klanten een update uit te voeren van versie 3.0 naar versie 4.0 via de updatefunctie van de applicatie. Een upgrade naar een 4.0-basisversie met soortgelijke functionaliteit als de Windows 7 versie is gratis, maar heeft niet de speciale Windows 8-functies.
DigitalPersona Personal Fingerprint 5.2 5.2 Download-update Geen
DigitalPersona Personal Fingerprint 6.X 6.1.0.279a Download-update Geen
Dell Webcam Central 1.4 (Latitude-systemen) 1.40.54 Alleen verkrijgbaar via herstelmedia of de updatefunctie van de applicatie Compatibel met Windows 8 - zonder verlies van functies of functionaliteit
Dell Webcam Central 2.0 2.1.17 Dell Download Center Moet na upgraden opnieuw worden geïnstalleerd om het probleem dat Microsoft tijdens het upgraden naar Windows 8 bestanden verplaatst, te verhelpen.
Creative Live! Central 2.0 2.1.17 Dell Download Center Moet na upgraden opnieuw worden geïnstalleerd om het probleem dat Microsoft tijdens het upgraden naar Windows 8 bestanden verplaatst, te verhelpen.
Skype 5.8.0.158 Download vanskype.com of update vanuit de applicatie Skype zoekt op servers naar de nieuwste versie en waarschuwt gebruikers als er een upgrade is. U kunt ook klikken op Help en vervolgens op Check for Updates (Controleren op updates) om de nieuwste versie te downloaden.
Kai Tian Pi Di Actuele versie Geen
Nong Ji Tong Actuele versie Geen
Dell SyncUP Powered by Nero Actuele versie Nero.com Werkt, geen verdere actie nodig
Trends e-Magazine reader Actuele versie Geen
Dell Offers More (consumentpictogram) Desktoppictogram N.v.t. Werkt, geen verdere actie nodig
eBay-pictogram en -favoriet Desktoppictogram N.v.t. Werkt, geen verdere actie nodig
Jagex-categoriepictogram Desktoppictogram N.v.t. Werkt, geen verdere actie nodig
Cyberlink PowerDVD 9.5 (dvd) 9.5.1.4822 Online update via Cyberlink-softwareapplicatie Cyberlink biedt bestaande gebruikers online updates via een updatebericht binnen de applicatie.
Cyberlink PowerDVD 9.5 (Blu-ray) 9.5.1.4822 Online update via Cyberlink-softwareapplicatie Cyberlink biedt bestaande gebruikers online updates via een updatebericht binnen de applicatie.
Cyberlink PowerDVD 9.6 (Blu-ray 3D) 9.6.1.5127 Online update via Cyberlink-softwareapplicatie Cyberlink biedt bestaande gebruikers online updates via een updatebericht binnen de applicatie.
Cyberlink Remote Media 1.6 - alleen voor consumenten (alleen in Japan) 1.6.662 Online update via Cyberlink-softwareapplicatie Cyberlink biedt bestaande gebruikers online updates via een updatebericht binnen de applicatie.
Microsoft Office Starter 2010 2010 Microsoft-download KB2553141 moet eerst worden geïnstalleerd, alvorens te upgraden. Anders is Office Starter niet langer bruikbaar.
Microsoft Office 2010 voor Thuisgebruik en Studenten 2010 Microsoft-download Als u niet activeert voordat u een upgrade gaat uitvoeren, moet u de evaluatieversie downloaden en de code invoeren.
Microsoft Office 2010 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2010 Microsoft-download Als u niet activeert voordat u een upgrade gaat uitvoeren, moet u de evaluatieversie downloaden en de code invoeren.
Microsoft Office Professional 2010 2010 Microsoft-download Als u niet activeert voordat u een upgrade gaat uitvoeren, moet u de evaluatieversie downloaden en de code invoeren.
Microsoft Office Personal 2010 (Japans) - licentie voor 2 jaar 2010 Microsoft-download Als u niet activeert voordat u een upgrade gaat uitvoeren, moet u de evaluatieversie downloaden en de code invoeren.
Kingsoft Office 2010 evaluatieversie (alleen Japans) 6.6.0.2494 Dell Download Center Geen speciale instructies
Kingsoft Office 2010 (Japan en India) 6.6.0.2494 Dell Download Center Geen speciale instructies
Best Buy Software Installer 3.1 Geen Geen wijzigingen nodig
Walmart-fotopictogram Geen Geen Geen wijzigingen nodig
McAfee Security Center 10 11.6 Dell Download Center
  • Actieve abonnees worden geüpgraded naar McAfee Security Center 11.6 via field update
  • Klanten met verlopen abonnementen moeten hun abonnement verlengen voordat ze gaan upgraden naar Windows 8 of
  • het product verwijderen voorafgaand aan de upgrade en een compatibele versie downloaden vanafwww.mcafee.commet hun accountinformatie. Ze moeten hun abonnement verlengen.
  • Klanten met een schone installatie kunnen een compatibele versie downloaden en installeren vanafwww.mcafee.commet hun accountinformatie. Of ze kunnen deze downloaden vanaf Dell Download Center
McAfee Security Center 11 11.6 Dell Download Center
  • Actieve abonnees worden geüpgraded naar McAfee Security Center 11.6 via field update
  • Klanten met verlopen abonnementen moeten hun abonnement verlengen voordat ze gaan upgraden naar Windows 8 of
  • het product verwijderen voorafgaand aan de upgrade en een compatibele versie downloaden vanafwww.mcafee.commet hun accountinformatie. Ze moeten hun abonnement verlengen.
  • Klanten met een schone installatie kunnen een compatibele versie downloaden en installeren vanafwww.mcafee.commet hun accountinformatie. Of ze kunnen deze downloaden vanaf Dell Download Center
DataSafe Online (DSO) 2.1.19634 Downloadkoppeling Getest, werkt in Windows 8. Geen verdere actie nodig.
Retail Registration App Actuele versie Geen, alleen voor registratie voor winkelgarantie Getest, werkt in Windows 8. Geen verdere actie nodig.
Dell DataSafe Local Backup Actuele versie Downloadkoppeling Na upgraden naar Windows 8 kunnen zich drie soorten compatibiliteitsproblemen voordoen:
  • Klanten kunnen niet herstellen naar de fabrieksinstellingen vanaf de lokale Win7-fabrieksimage
  • Klanten kunnen niet herstellen naar de fabrieksinstellingen vanaf een volledige Win7-systeemback-up
  • Klanten kunnen geen volledige systeemback-ups maken

Oplossing: Verwijder Dell DataSafe Local en installeer Dell Backup and Recovery.
Dell DataSafe Local Backup (DSL) Premium (Pro) Actuele versie Downloadkoppeling Na upgraden naar Windows 8 kunnen zich drie soorten compatibiliteitsproblemen voordoen:
  • Klanten kunnen niet herstellen naar de fabrieksinstellingen vanaf de lokale Win7-fabrieksimage
  • Klanten kunnen niet herstellen naar de fabrieksinstellingen vanaf een volledige Win7-systeemback-up
  • Klanten kunnen geen volledige systeemback-ups maken

Oplossing: Verwijder Dell DataSafe Local en installeer Dell Backup and Recovery.
Dell Backup & Recovery Manager (DBRM) 1.3.1 Downloadkoppeling Compatibel met Windows 8
Dell Support Center 3.2 Downloadkoppeling Upgrade naar nieuwe versie 3.2 die Win 8 ondersteunt
Dell Digital Delivery Client 2.2 Dell Digital Delivery Dell Digital Delivery Client is zeer belangrijk, omdat deze software nodig is om bepaalde eerder bij Dell bestelde softwareapplicaties te herstellen en te installeren.
Dell Feature Enhancement Pack (DFEP) 2.2.1
Microsoft Windows 7 Touch Pack 1.0.40517.00 N.v.t. Geen wijzigingen nodig
SoundBlaster X-FI MB 1.8 N.v.t. Geen wijzigingen nodig
Premier Colors 1.2 Downloadkoppeling Geen wijzigingen nodig
Intel 8.0 Manageability and Security Status, DAL/IPT middleware en bijbehorende services. Versie 8.0.3.1427 Dell Download Center Win7 SWB 9H6V2. Vendorversie 8.0.3.1427
Intel 8.1 Manageability and Security Status, DAL/IPT middleware en bijbehorende services. Versie 8.1 Dell Download Center Er zijn 2 bekende compatibiliteitsproblemen:
1. De gebruiker kan na het verwisselen van een WLAN-kaart niet direct een ATM-taak draadloos uitvoeren.
Oplossing: Voor het uitvoeren van draadloze AMT-taken moet het systeem nogmaals opnieuw worden opgestart.
2. De meegeleverde Windows 8-driver ondersteunt geen draadloos AMT.
Oplossing: De gebruiker moet updaten naar de Dell WLAN-driver om draadloos AMT te kunnen gebruiken.
Intel 7.0 Manageability and Security Status app voor werkstations Versie 7.1.21.1134 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel 7.0 Manageability and Security Status-toepassing voor desktops en laptops Versie 7.1.40.1161 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel 6.0 Manageability and Security Status app Versie 6.2.0.1022 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel Small Business Advantage
Versie 1.0.15.2453
Versie 1.0.15.2453 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel Small Business Advantage
Versie 1.1
Versie 1.1 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel Smart Connect Technology (SCT)
Versie 2.0.1083.0
Versie 2.0.1083.0 Dell Download Center De Windows 8-upgrade kopieert de benodigde drivers en services niet uit de Windows 7-installatie naar de nieuwe Windows 8-installatie. Omdat SCT deze componenten gebruikt, moet SCT na upgraden opnieuw worden geïnstalleerd.
Intel Smart Connect Technology (SCT)
Versie 3.0
Versie 3.0 Dell Download Center De Windows 8-upgrade kopieert de benodigde drivers en services niet uit de Windows 7-installatie naar de nieuwe Windows 8-installatie. Omdat SCT deze componenten gebruikt, moet SCT na upgraden opnieuw worden geïnstalleerd.
Intel Rapid Start Technology (RST)
Versie 2.1.0.1002
Versie 2.1.0.1002 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel Rapid Start Technology (RST)
Versie 1.0.0.1021
Versie 1.0.0.1021 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Intel Identity Protection Technology (IPT) Versie 1.2.22.0 Dell Download Center Geen speciale opmerkingen
Roxio Starter 12.1.0.49 Dell Download Center Werkt, geen verdere actie nodig.
Roxio Creator 1.3.166 SP1; 5.0.0.0 Dell Download Center Werkt, geen verdere actie nodig.
Zune (MSSI) Microsoft Signature-versie N.v.t. Werkt, geen verdere actie nodig
Absolute LoJack voor laptops 1.4.3.10 N.v.t. In de fabriek geïnstalleerd
Absolute LoJack Premium voor laptops (alleen VS/CAN) 1.4.3.10 N.v.t. In de fabriek geïnstalleerd
Dell Data Protection Access 2.2.00003.009 Dell Download Center Werkt, geen verdere actie nodig

Software die niet in Windows 8 wordt ondersteund

In deze lijst staan de softwaretitels waarvan geen compatibele versie beschikbaar is voor Windows 8. Als uw software in deze lijst staat, adviseert Dell u om de software te verwijderen voordat u het upgradeproces naar Windows 8 start.

Softwaretitel
Adobe Reader X
Bing Bar
Blio (Stage Books tegel)
Cozi Family Organizer
CyberLink YouPaint (opmerking: alleen voor touchsystemen)
Dell Client Manager (DCM)
Dell Client System Update (DCSU)
Dell Data Protection | Authentication
Dell Data Protection | Encryption Client
Dell Control Point (DCP)
Dell Dock
Dell Embassy security
Dell Music Stage
Dell Photo Stage
Dell Stage
Dell Touch Suite
Dell Video Stage
Dell Welcome Center - TLOB
Math xthinks
Microsoft Security Essentials (MSSI)
Norton Internet Security (NIS 2011)
ODDS Citrix PVS
PlayReady (MSSI)
Stage dock voor sparta
Stage Remote
THX TruStudio PC (alleen voor desktops)
Trend Titanium
Trend Worry Free voor Business Suite
TrustedID - ID Monitor
TrustedID - ID Safe
TrustedID Icon
VRD Citrix XenDesktop
VRD VMWare View
WildTangent Games
Windows Live Essentials 2011 en Bing Bar
Xthink Math Journal 2.1
Zinio (Stage Magazine Tile)

Artikel-id: SLN128893

Laatste wijzigingsdatum: 29-03-2018 03:43