Een BIOS-update forceren zonder dat de netvoedingsadapter is aangesloten op een Dell laptop

Een BIOS-update forceren zonder dat de netvoedingsadapter is aangesloten op een Dell laptop

Dit artikel bevat informatie over hoe u het BIOS op een draagbaar systeem kunt updaten zonder dat de netvoedingsadapter is aangesloten.

Het BIOS laten flashen zonder dat de netvoedingsadapter is aangesloten

Er zijn gevallen waarin u het BIOS op een draagbaar systeem moet updaten wanneer u geen netvoedingsadapter bij de hand hebt of deze niet kunt aansluiten. Wanneer u het BIOS probeert te updaten in Windows, detecteert het updateprogramma automatisch of de netvoedingsadapter wel of niet aanwezig is. Het programma gaat niet verder totdat deze is aangesloten. Als u een BIOS wilt flashen en de netvoedingsadapter niet werkt of niet beschikbaar is, bestaat er een manier om het flashen te forceren.

WAARSCHUWING: Als de batterij minder dan 10% is opgeladen, kunt u de BIOS-update forceren in een DOS-omgeving. Fouten tijdens dit proces zorgen er mogelijk voor dat uw systeem onbruikbaar wordt. Gebruikers doen dit dan ook op eigen risico. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, met inbegrip van maar niet beperkt tot dataverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in dit artikel.

Wat u moet doen:

1. Download het relevante of nieuwste BIOS-updatebestand van https://www.dell.com/support/drivers

2. Sla het bestand op een makkelijk toegankelijke locatie op via een opdrachtprompt. (Het eenvoudigst is het C:-station of de hoofddirectory)

3. Klik op Start. Typ cmd in het uitvoer- of zoekvak, klik met de rechtermuisknop op "cmd.exe" in de zoekresultaten en selecteer Uitvoeren als beheerder.

4. Als het venster Gebruikerstoegangsbeheer wordt weergegeven, selecteert u Ja.

5. Typ in het venster Opdrachtprompt, bij de prompt C:\Windows\system32> cd\ en druk op Enter. U gaat dan terug naar de hoofddirectory

6. Typ bij de prompt C:\> biosflashname.exe /forceit en druk op Enter.

Opmerking: biosflashname is de daadwerkelijke naam van het BIOS dat u hebt gedownload, bijv. A6540A09.exe. Er staat een spatie tussen de BIOS-naam en /forceit)
  7. Antwoord JA op de prompt Gebruikerstoegangsbeheer. De update moet nu beginnen zonder de waarschuwing over de netvoedingsadapter. Start het systeem opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd om de update te voltooien.
Opmerking: Raadpleeg voor informatie over het bijwerken van het BIOS van uw systeem het volgende KB-artikel:

Als u meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met de Technische Support

Contact opnemen met Dell

Artikel-id: SLN137741

Laatste wijzigingsdatum: 05-10-2018 03:04