UEFI (BIOS) System Setup van Windows openen op uw Dell systeem

UEFI (BIOS) System Setup van Windows openen op uw Dell systeem

Hoe u toegang krijgt tot de UEFI (BIOS) setup van Windows. Gebruik de onderstaande tabbladen om het besturingssysteem te selecteren dat u hebt geïnstalleerd op uw computer.

Opstarten naar UEFI (BIOS) in Windows 10

Opmerking: Als u wilt opstarten naar het UEFI BIOS zonder naar Windows te gaan, volgt u onderstaande stappen:

Schakel het systeem in.

Tik op F2 wanneer het Dell logo verschijnt, om naar System Setup te gaan. Als u System Setup niet met deze toets kunt weergeven, drukt u op F2 zodra de LED's op het toetsenbord beginnen te knipperen.

Houd F2 niet constant ingedrukt. Dit kan door het systeem soms worden geïnterpreteerd als een vastzittende toets.
  1. Klik op het Startvlag-knopmenu en selecteer Instellingen

2. Selecteer Bijwerken en beveiliging. (Afbeeldingen in het Engels worden alleen als leidraad getoond.)

Schermafbeelding van de menuoptie Bijwerken en beveiliging.

1. Klik op Herstel in het menu links.

2. Onder Geavanceerd opstarten klikt u op Nu opnieuw opstarten.

Menu met herstelinstellingen en de selectie Geavanceerd opstarten.

1. Selecteer Problemen oplossen.

Schermafbeelding met de optie Problemen oplossen geselecteerd.

1. Kies Geavanceerde opties.

Schermafbeelding met de optie Problemen oplossen geselecteerd.

1. Selecteer Instellingen van UEFI-firmware.

Instellingen van UEFI-firmware.

1. Klik op Opnieuw opstarten om het systeem opnieuw op te starten naar UEFI (BIOS) te gaan.

Opstarten naar UEFI (BIOS) in Windows 8 / 8.1

Opmerking: Dit gedeelte is alleen van toepassing op systemen met Windows 8/8.1.

Upgrades of installaties van Windows 8/8.1 op systemen die niet oorspronkelijk zijn verkocht met Windows 8/8.1, hebben mogelijk niet alle van de hieronder beschreven instellingen.

Als het systeem een pre-UEFI BIOS heeft of als u naar het UEFI BIOS wilt opstarten zonder Windows te openen, tikt u op de toets F2 op het moment dat het Dell logo verschijnt, om naar de systeeminstellingen te gaan (BIOS).

Van toepassing op:

• Windows 8, Windows 8.1
  • UEFI-compatibel BIOS, voldoet aan de UEFI 2.3.1C-standaard.

1. Ga naar de Charms-balk in de gebruikersinterface (afbeeldingen in het Engels worden alleen als leidraad getoond.)

Sneltoets:
Windows-toets  + C

Touchscreen:
Veeg uw vinger van de rechterrand van het scherm naar het midden

Muis:
Verplaats vanaf de rechterbovenhoek de muis langs de rechterkant van het scherm.

Klik of tik op Instellingen.

Windows 8-instellingen

Opmerking: Voor systemen zonder touchscreen drukt u gewoon op aan/uit en houdt u Shift ingedrukt terwijl u Opnieuw opstarten selecteert, en gaat u verder met stap 4.

2. Klik/tik op Pc-instellingen wijzigen rechtsonder.Sneltoets:

Windows-toets  + I

Pc-instellingen

3. Klik/tik op Algemeen in het linkerdeelvenster

Selecteer Nu opnieuw opstarten onder het gedeelte Geavanceerd opstarten in het rechterdeelvenster.

Het systeem wordt opgestart in het Advanced Boot Menu (Geavanceerd opstarten).

Opmerking: Het systeem wordt uitgeschakeld en opnieuw opgestart. Zodra het Dell logo wordt weergegeven, zou u onderstaande schermen moeten zien.

Geavanceerd opstarten

4. Klik/tik opProblemen oplossen (het menu is gevoelig voor aanraken).
Problemen oplossen

5. Selecteer Geavanceerde opties in het gedeelte Problemen oplossen.
Geavanceerde opties voor het oplossen van het probleem

6. SelecteerInstellingen voor UEFI-firmware en selecteer Opnieuw opstarten bij de volgende prompt.

Het BIOS wordt nu geopend.

Instellingen van UEFI-firmware.

Opstarten naar UEFI (BIOS) in Windows 7

Opmerking: Klik op de knop Start en kies Opnieuw opstarten.

Tik op F2 wanneer het Dell logo verschijnt, om naar System Setup te gaan. Als u System Setup niet met deze toets kunt weergeven, drukt u op F2 zodra de LED's op het toetsenbord beginnen te knipperen.

Houd F2 niet constant ingedrukt. Dit kan door het systeem soms worden geïnterpreteerd als een vastzittende toets.

U kunt de bovenstaande stappen ook uitvoeren als u wilt opstarten naar het BIOS zonder de Windows-omgeving te openen.

Artikel-id: SLN143038

Laatste wijzigingsdatum: 03-04-2018 09:46