GPS instellen en gebruiken en problemen met GPS oplossen met de Dell Mobile Broadband Card Utility

GPS instellen en gebruiken en problemen met GPS oplossen met de Dell Mobile Broadband Card Utility

Samenvatting van het artikel: Dit artikel bevat informatie over het instellen en gebruiken van GPS (Global Positioning System) en het oplossen van problemen met GPS.

Inhoudsopgave:

1. Start de GPS-service om satellieten te ontvangen
  2. Configureer de kaartsoftware om te communiceren met de GPS-ontvanger
  3. De nieuwste driver voor de Dell Mobile Broadband Adapter downloaden en installeren
  4. Vaststellen welke Mobile Broadband Adapter is geïnstalleerd in uw Dell computer
  5. Probleemoplossing

Onderwerp 1: Start de GPS-service om satellieten te ontvangen
Opmerking:
  • GPS wordt niet op elke computer ondersteund (als de GPS-knop niet of grijs wordt weergegeven, wordt GPS op uw computer niet ondersteund).
  • De Mobile Broadband Adapter hoeft niet te worden geactiveerd om de GPS-functie te laten werken.
  • Controleer voordat u verdergaat of u vrij zicht hebt op de hemel. Dit betekent dat u deze stappen waarschijnlijk buiten moet uitvoeren.
Opmerking:
  • Voor Windows 8:
    1. Verplaats de cursor naar de rechterbovenhoek van het scherm tot de Charms-balk wordt weergegeven.
    2. Klik op Zoeken.
    3. Ga door naar stap 4.
  1. Klik op Start.

2. Klik op Alle programma's.

3. Wijs Dell Wireless aan.

4. Klik op Dell Mobile Broadband Card Utility.
    • Het kan 1-2 minuten duren voordat de knop GPS Status (GPS-status) wordt weergegeven.

5. Klik op GPS Status (GPS-status).

6. Klik op Start GPS (GPS starten).
    • Het kan tot 5 minuten duren voordat de GPS-ontvanger voldoende satellieten ontvangt.

7. Klik op Exit (Afsluiten).

Terug naar boven

Onderwerp 2: De kaartsoftware configureren om te
communiceren met de GPS-ontvanger
Opmerking:
Deze instructies hebben betrekking op Microsoft Streets & Trips 2007, 2008 en 2009. Raadpleeg voor het configureren van andere kaartsoftware om verbinding te maken met de GPS-ontvanger de gebruikershandleiding bij die software of bezoek de website van de fabrikant.
Opmerking:
  • Voor Windows 8:
    1. Verplaats de cursor naar de rechterbovenhoek van het scherm tot de Charms-balk wordt weergegeven.
    2. Klik op Zoeken.
    3. Ga door naar stap 3.
  1. Klik op Start.

2. Klik op Programma's of Alle programma's.

3. Klik op Microsoft Streets & Trips.
    Opmerking:
    Mogelijk verschijnt een dialoogvenster met de melding dat de toepassing een Wi-Fi-provider heeft gedetecteerd en wordt u gevraagd of u deze wilt gebruiken om uw locatie vast te stellen. Klik in dat geval op No (Nee).

4. Klik op Tools (Extra) in de menubalk.

5. Klik op GPS Task Pane (GPS-takenpaneel).

6. Klik op Configure GPS (GPS configureren).

7. Klik op Scan (Scannen).

8. Klik op OK.
Opmerking:
Raadpleeg de instructies van de softwareleverancier voor informatie over het uitzetten van een route of het bepalen van uw positie met de GPS-functie.

Terug naar boven

Onderwerp 3. De nieuwste driver downloaden en installeren
voor de Dell Mobile Broadband Adapter

Dit artikel bevat informatie over het downloaden van drivers voor de Dell™ Mobile Broadband Adapter die in uw computer is geïnstalleerd.
Opmerking:
De drivers voor mobiel breedband vindt u in de categorie Communicatie.

Terug naar boven

Onderwerp 4: Vaststellen welke Mobile Broadband Adapter
is geïnstalleerd in uw Dell computer

Dit artikel bevat informatie over het identificeren van de Mobile Broadband Adapter die in de computer is geïnstalleerd.
Opmerking:
Zoek naar "MDM,WRLES"; het modelnummer begint met "DW".

U kunt ook de functie Zoeken van uw browser gebruiken door achtereenvolgens te klikken op Bewerken en Zoeken. Voer MDM,WRLES in het tekstvak in om te zoeken naar de Mobile Broadband Adapter.

Terug naar boven

Onderwerp 5: Probleemoplossing

De Dell Mobile Broadband Card Utility
is niet geïnstalleerd of kan niet worden geopend

Dit artikel bevat informatie over het downloaden van drivers en software voor de Mobile Broadband Adapter die in uw computer is geïnstalleerd.
Opmerking:
De drivers voor mobiel breedband vindt u in de categorie Communicatie.

Terug naar boven

Er is een fout opgetreden omdat geen apparaat is gedetecteerd
  • Controleer of de nieuwste drivers voor mobiel breedband zijn geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie De website Drivers en downloads gebruiken.
    Opmerking:
    De drivers voor mobiel breedband vindt u in de categorie Communicatie.
  • Controleer of een Mobile Broadband Adapter die GPS ondersteunt in de computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie Hoe stel ik vast welke onderdelen in een Dell computer zijn geïnstalleerd?.
    Opmerking:
    Zoek naar "MDM,WRLES"; het modelnummer begint met "DW".

U kunt ook de functie Zoeken van uw browser gebruiken door achtereenvolgens te klikken op Bewerken en Zoeken. Voer MDM,WRLES in het tekstvak in om te zoeken naar de Mobile Broadband Adapter.

Terug naar boven

Een GPS-knop wordt niet weergegeven of wordt grijs weergegeven
  • GPS wordt niet op elke computer ondersteund (als de GPS-knop niet of grijs wordt weergegeven, wordt GPS op uw computer niet ondersteund).
    Lees voor meer informatie over welke Mobile Broadband Adapter in uw computer is geïnstalleerd het gedeelte Vaststellen welke Mobile Broadband Adapter is geïnstalleerd in uw Dell computer
  • De Mobile Broadband Adapter hoeft niet te worden geactiveerd om de GPS-functie te laten werken.

Terug naar boven

Er wordt een bericht weergegeven dat de zender niet is ingeschakeld
  • Zorg dat de schakelaar voor de draadloze modus op de computer is ingeschakeld.
    Opmerking:
    Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer informatie over de locatie van de schakelaar voor de draadloze modus op uw computer. Klik op het merk en model van de computer en op de gewenste taal. Download de installatiehandleiding of de gebruikershandleiding en raadpleeg de informatie over de schakelaar voor draadloos netwerkverkeer.

Terug naar boven

De GPS-ontvanger kan geen satellieten vinden

Controleer of de volgende stappen zijn uitgevoerd:

(Raadpleeg voor meer informatie over het uitvoeren van deze stappen de bovenstaande koppelingen.)
    • Zorg dat de schakelaar voor de draadloze modus op de computer is ingeschakeld.
      Opmerking:
      Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer informatie over de locatie van de schakelaar voor de draadloze modus op uw computer. Klik op het merk en model van de computer en op de gewenste taal. Download de installatiehandleiding of de gebruikershandleiding en raadpleeg de informatie over de schakelaar voor draadloos netwerkverkeer.
    • Controleer of de nieuwste drivers voor mobiel breedband zijn geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie De website Drivers en downloads gebruiken
    • Controleer of een Mobile Broadband Adapter die GPS ondersteunt in de computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie Hoe stel ik vast welke onderdelen in een Dell computer zijn geïnstalleerd?.
    • Zorg dat de software voor GPS-plaatsbepaling correct is geconfigureerd om te kunnen werken met de GPS-ontvanger.
    • Zorg dat u tijdens het wachten op satellietontvangst vrij zicht hebt op de hemel.

Als na het uitvoeren van de bovenstaande stappen voor probleemoplossing de GPS-ontvanger nog steeds geen satellieten kan vinden, kunt u contact opnemen met de Technische Support.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN128188

Laatste wijzigingsdatum: 25-02-2016 05:02