Alienware systemen - oplossen van algemene videoproblemen

Inhoudsopgave:

1. Systemen
  2. Beeld, pictogrammen of letters te klein of te groot.
  3. Leeg scherm of geen beeld
  4. Wazig, vaag of problemen met kleur
  5. Problemen met helderheid, contrast of geometrie
  6. Horizontale of verticale lijnen
  7. Heldere of donkere pixels
  8. Twee monitoren instellen

Systemen

Alienware desktops:

1. Verwijder eventuele externe apparaten die zijn aangesloten op het systeem.
  2. Zorg dat de monitor is aangesloten op de juiste videokaartpoort en primaire videokaart
    • Op Area-51, Aurora (ALX, R1, R2, R3) bevindt de primaire videokaart zich bij de bovenste GPU-poorten aan de achterkant van het chassis. Op Aurora R4 bevindt de primaire videokaart zich bij de onderste GPU-poorten aan de achterkant van het chassis
    • Op de X51 is de primaire grafische kaart de ingebouwde GPU.
  3. Wissel van videokaartpoort om er zeker van te zijn dat de poorten niet defect zijn. Opmerking: als u een adapter gebruikt, probeer dan een andere kabel of adapter uit.
  4. Test of de LED-status verandert van AAN in UIT wanneer u op de toets NumLock of Caps Lock van het toetsenbord drukt terwijl de computer is ingeschakeld.
  5. Test een andere monitor in alle beschikbare GPU poorten.
  6. Plaats de videokaart terug.
  7. Als er sprake is van meerdere videokaarten, probeert u één videokaart tegelijk uit op elke PCIE-poort.
  8. Controleer of de voedingsconnector van de videokaart de correcte voedingsconnector is.

Alienware laptops:

• Als het LCD-scherm of de monitor geen beeld weergeeft, of als het beeld vervormd is, voert u het hulpprogramma BIST uit.
  • Als het LCD-scherm of de monitor helemaal geen beeld weergeeft, sluit u een externe monitor aan. Hierdoor wordt een mogelijk softwareprobleem of videokaartprobleem geëlimineerd.
  • Als het LCD-scherm of de monitor een zeer donker beeld weergeeft, past u de helderheid aan of sluit u de wisselstroomadapter aan om energiebeheer in het Bios te elimineren.
  • Als het LCD-scherm lijnen, pixels of kleurproblemen op het scherm bevat, controleert u het systeem tijdens POST en in Windows, om vast te stellen of de lijnen aanwezig zijn in alle bewerkingsmodi. Voer ook BIST uit.
  • Controleer of u een paar minuten na het inschakelen van de computer het geluid van het laden van Windows hoort.
  • Als er nog steeds geen beeld is, controleert u of uw laptop pieptonen geeft en of de indicatielampjes een LED-gedrag vertonen dat duidt op een "Geen Post"-situatie in plaats van een "Geen beeld"-situatie.
Voor meer details bij de bovenstaande stappen kunt u een van de onderstaande artikelen selecteren, afhankelijk of u een probleem met een lcd-scherm of een aparte monitor hebt:

Algemene beeldschermproblemen

Voor de volgende problemen kunt u het beste onze Supportpagina voor monitoren en video bezoeken waar u probleemoplossingen, instructies en video's vindt waarmee u de videoproblemen kunt oplossen.

Beeld, pictogrammen of letters te klein of te groot.
Leeg scherm of geen beeld
Wazig, vaag of problemen met kleur
Problemen met helderheid, contrast of geometrie
Horizontale of verticale lijnen
Heldere of donkere pixels

Twee monitoren instellen

Lees ons Knowledge Base-artikelHow Do I Connect Multiple Monitors to a PC? (Hoe sluit ik meerdere monitoren op een pc aan?) voor hulp bij deze instellingen. Voor algemene problemen hebben we het artikel Problemen met meerdere monitoren op Dell systemen oplossen

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN146480

Laatste wijzigingsdatum: 14-08-2018 23:47