De Dell Diagnostics (ePSA) partitie van uw Ubuntu Linux besturingssysteem koppelen op een Dell pc

De Dell Diagnostics (ePSA) partitie van uw Ubuntu Linux besturingssysteem koppelen op een Dell pc

In dit artikel leest u hoe u Dell Diagnostics bij het opstarten kunt gebruiken als u Ubuntu Linux opnieuw op uw Dell pc hebt geïnstalleerd.

Inhoudsopgave:

1. Dell Diagnostics gebruiken op een systeem met Ubuntu
  2. Dell Diagnostics partitie
  3. GRUB2 menuconfiguratie

1. Dell Diagnostics gebruiken op een systeem met Ubuntu

Deze handleiding is een gids waarmee u het opstartlaadprogramma GRUB2 kunt koppelen aan de partitie met Dell Diagnostics zoals deze oorspronkelijk in de fabriek is geconfigureerd.

Het programma laat u vanaf de diagnose opstarten als u hardwareproblemen met uw Dell pc hebt.

Als deze diagnose fouten oplevert, neem dan contact op met uw technische support om de problemen op te lossen.

Als u onlangs opnieuw het besturingssysteem Ubuntu Linux op uw Dell pc hebt geïnstalleerd, lees en volg de stappen in de onderstaande handleiding.

Opmerking: Als deze diagnose fouten oplevert, neem dan contact op met uw technische support om de problemen op te lossen.

Terug naar boven

2. Dell Diagnostics partitie

1. Was er op het geleverde systeem een Dell Diagnostics partitie geïnstalleerd?

1. Nee, het systeem werd zonder diagnoseprogramma geleverd. In dat geval biedt deze handleiding geen uitkomst.

2. Ja, maar u hebt de volledige harde schijf gewist en geformatteerd. Ook in dit geval is er geen bestaande partitie die gekoppeld kan worden en biedt deze handleiding dus geen uitkomst.

3. Ja, en de partitie is er nog steeds. Onze nieuwere systemen, inclusief desktops, worden meestal met deze partitie geleverd. Volg de onderstaande stappen om deze partitie weer te laten werken.

Opmerking: Oorspronkelijk moest dit diagnoseprogramma met F12 op het welkomstscherm van Dell worden opgestart. Dit gaf een eenmalig opstartmenu waarbij u met de cursor-/pijltoetsen het diagnoseprogramma kon selecteren en dit met Enter kon opstarten.
    4. Als u niet zeker weet of u deze partitie had, kunt u controleren of de partitie nog steeds aanwezig is door deze opdracht in Ubuntu uit te voeren.

sudo mount -t vfat /dev/sda1 /mnt

Opmerking: Ter ondersteuning bij deze voorbeelden wordt de Diagnostics partitie /dev/sda1 opgeroepen en de schijflocatie op hd0.1 ingesteld. Meer informatie over naamgevingen vindt u in een van onze Ubuntu-artikelen.

Terug naar boven

3. GRUB2 menuconfiguratie

1. Is het besturingssysteem Ubuntu al op uw systeem geïnstalleerd?

1. Zo ja, ga dan verder met stap 2 hieronder.

2. Zo niet, zorg dan dat u de Diagnostics partitie niet verwijdert wanneer u tijdens het installatieproces gaat kiezen welke partities u gaat verwijderen en installeren. Ga hierna verder vanaf stap 3 van deze handleiding.

1. Tijdens het installeren controleert het GRUB-programma of er zich nog andere opstartbare partities op uw harde schijf bevinden. De Diagnostics partitie is echter een kleine DOS-partitie met FAT-indeling en wordt daardoor niet door GRUB opgepikt. U zult de partitie dus handmatig moeten configureren.

2. U moet het bestand bewerken dat de aangepaste opstartbare partities definieert.  /etc/grub.d/40_custom. Dat zou er ongeveer uit moeten zien als de onderstaande afbeelding.

exec tail -n +3 $0
# Met dit bestand kunt u gemakkelijk aangepaste menu-items toevoegen. U voert gewoon de
# menu-items in die u wilt toevoegen na dit commentaar. Verander niet de bovenstaande
# 'exec tail' regel.

1. Voeg de onderstaande regels toe aan het einde van het bestand.

Opmerking: Zorg dat u geen extra tekens invoert.

menuentry "Dell DOS Diagnostics (on /dev/sda1)" {
insmod chain
insmod fat
set root=(hd0.1)
chainloader +1}

1. Werk het GRUB2-menu bij met de onderstaande opdracht.

sudo update-grub2

1. Start uw systeem opnieuw op. Werkt het?

Dell DOS Diagnostics moet in de laatste regel in het opstartmenu van GRUB2 verschijnen. U moet hiernaartoe kunnen opstarten en de diagnose zou vanaf dat punt uitgevoerd moeten kunnen worden.

Nadat de diagnose is uitgevoerd, moet het systeem opnieuw naar het GRUB2-menu opstarten.

Terug naar boven

Aanvullende informatie:

Opmerking:
Software-ondersteuning wordt geboden door Canonical via de volgende methoden:
Technische ondersteuning wordt geboden door Dell:

Terug naar boven

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN151665

Laatste wijzigingsdatum: 14-11-2017 17:48