Hardware Diagnostics uitvoeren op uw PowerEdge-server

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de diagnostische hardware kunt starten op PowerEdge servers. Dit is een hulpprogramma van Dell voor elementaire probleemoplossing en onderhoud.

InhoudsopGave

1. Inleiding
  2. PowerEdge-servers 12G en hoger
  3. PowerEdge-servers 11G
  4. PowerEdge-servers 9G/10G

1. Inleiding

Hardware Diagnostic zijn ingebouwde tools die zijn geïnstalleerd in het pre-besturingssysteem van uw server. Ze worden geleverd door Dell.

Het wordt aanbevolen om diagnostische tests uit te voeren met behulp van het hulpprogramma hardware Diagnostics, als onderdeel van een regulier onderhoudsplan om te controleren of de aangesloten hardware goed werkt.

Diagnostisch hulpprogramma heeft een fysieke (in tegenstelling tot logische) weergave van de aangesloten hardware. het kan hardware-problemen identificeren die het besturingssysteem en andere online tools niet kunnen identificeren.

U kunt het hulpprogramma hardware Diagnostics gebruiken om het geheugen, de I/O-apparaten, de CPU, de fysieke schijfstations en andere randapparatuur te valideren.

De procedure is afhankelijk van uw server generatie, snelkoppelingen en screenshots zijn hieronder beschikbaar.

Meer informatie vindt u in de Gebruikershandleiding van uw PowerEdge-server:

1. Ga naar het gedeelte PowerEdge op Dell.com/support
  2. Kies het overeenkomende systeem type en klik erop
  3. Nu worden alle beschikbare handleidingen weergegeven

Opmerking: Hebt u hulp nodig om de generatie van uw Dell-server te definiëren? Raadpleeg het artikel: Hoe kan ik de generatie van mijn server identificeren.

2. PowerEdge-servers 12G en hoger

1. Druk op F10 bij het opstarten.
  2. Klik in het linkerdeelvenster van de Lifecycle controllerop diagnostische hardware.
  3. Klik in het rechterdeelvenster op Hardware Diagnostics uitvoeren. Het hulpprogramma Diagnostics wordt gestart.
  4. Volg de instructies op het scherm. Wanneer de tests zijn voltooid, worden de resultaten van de diagnostische tests weergegeven op het scherm. (Afbeelding 1 -alleen in het Engels)

Afbeelding 1: ePSA Diagnostics

Opmerking: om de pagina hardware Diagnostics te sluiten, start u het systeem opnieuw op.

3. PowerEdge-servers 11G

1. Druk bij het opstarten op F10 om de Lifecycle controller te openen.
  2. Klik op Hardware Diagnostics.
  3. Selecteer op het scherm

• Tests uitvoeren om onderdelen te testen (afbeelding 2 (alleen in het Engels))
    • MPMemory voor het uitvoeren van diagnostiek op de geheugenmodules (afbeelding 2 (alleen Engels)).

Choose_Diag_or_MPMemory
Afbeelding 2: Uitvoeren van de diags

3,1 het diagnostische hulpprogramma voor embedded hardware starten

Opmerking: de onderstaande stappen beschrijven de nieuwste versie van de hardware Diagnostics die zijn geïntegreerd in de Unified server controller (USC) van 11g PowerEdge-servers. Oudere versies kunnen er anders uitzien, maar de opties zijn vergelijkbaar.

Als u ervoor kiest om diags uit te voeren, moet u het volgende doen:

• Selecteer Express test om alle onderdelen snel te testen

• Selecteer Extended Test om alle onderdelen intensief te testen

• Aangepaste test selecteren om afzonderlijke onderdelen te testen

11G_HW_Diag_options
Afbeelding 3: test opties

Eén apparaat testen

1. Aangepaste test kiezen

2. Op de volgende pagina moet u het onderdeel selecteren dat u wilt testen.

Bijvoorbeeld voor het testen van een harde schijf: (afbeelding 4 (alleen in het Engels)).
    1. Kies de schijf die u wilt testen

2. Kies het type test dat u wilt uitvoeren (bijv. schijf zelftest)

3. Kies uw gewenste diagnostische opties

Aanbevolen
      • Alleen niet-interactieve tests
      • Padnaam van uitvoerbestand vastleggen (om de resultaten op te slaan)
      • Doorgaan bij storing (naar prevend interups wanneer storingen worden gevonden)
  3. Klik op test uitvoeren om het proces te starten

Choose_component_to_be_tested
Afbeelding 4: Een harde schijf testen

3,2 geheugen diagnostiek

Met MpMemory kunt u de status van uw geheugen controleren.
Als u de optie MPMemory hebt gekozen, moet u het type test selecteren dat u wilt uitvoeren:

Express of aangepast. Voor een basis test kunt u Express kiezen.

Afbeelding 6: MpMemory. Engels

Voor een aangepaste test controleert u de relevante test die u wilt doorgeven.

Afbeelding 7: Aangepaste test. Engels

De tijd die nodig is om de test uit te voeren varieert afhankelijk van de hoeveelheid geheugen die in uw server is geïnstalleerd.

4. PowerEdge-servers 9G/10G

1. Download 32-bits diagnostiek op uw workstation
  2. Voer de applicatie uit op uw workstation.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Kies een map waarin u de bestanden wilt uitpakken.
  5. Klik op een opstartbare cd maken.
  6. Kies een map waar u het bestand diags. ISO wilt opslaan.
  7. Brand diags. ISO als een image naar een cd of Monteer deze als virtuele media in DRAC.
  8. Opstartserver op CD/virtuele media.
  9. Kies optie #2-DDGUI op grafische kaart gebaseerde diagnostiek.

Vergeet niet om een screenshot te maken van testresultaten.

{PE_FOOTER. EN_US}

Artikel-id: SLN283546

Laatste wijzigingsdatum: 15-02-2019 16:05