Trage prestaties op de Precision M4800 met Intel SpeedStep ingeschakeld

Trage prestaties op de Precision M4800 met Intel SpeedStep ingeschakeld

Er kunnen problemen optreden met trage prestaties wanneer Intel SpeedStep is ingeschakeld op het Precision M4800 Mobile Workstation. In dit artikel vindt u meer informatie over het probleem en configuratiestappen om het probleem op te lossen.

Problemen met de prestaties van Precision M4800 met Intel SpeedStep

Mogelijk ondervindt u problemen met trage prestaties op het Precision M4800 Mobile Workstation als Intel SpeedStep is ingeschakeld. Het kan langer duren dan normaal om het systeem af te sluiten en er is sprake van langzame prestaties tijdens het gebruik. De Windows Prestatie-index in Windows 7/8 kan ook aangeven dat de prestaties in de processorcategorie laag zijn. U kunt een prestatieverbetering opmerken door de Intel SpeedStep uit te schakelen in de prestatie-instellingen van het BIOS ( Afbeelding 1):

Afbeelding 1: Instellingen voor Intel SpeedStep in het BIOS van de M4800

MSCONFIG bewerken om te controleren of Intel SpeedStep correct werkt

Wanneer u Intel SpeedStep uitschakelt, kan dit een prestatieverbetering geven op de Precision M4800, maar de energiebesparende voordelen van de technologie worden ook uitgeschakeld. Intel SpeedStep maakt een lager energieverbruik mogelijk en vermindert de warmteproductie in systemen die de technologie gebruiken. In plaats van Intel SpeedStep uit te schakelen, wilt u mogelijk gebruikmaken van de verbeterde energiebesparingsfuncties.

Om ervoor te zorgen dat de Intel SpeedStep-technologie optimaal werkt op het systeem en de systeemprestaties niet beïnvloedt, kan het nodig zijn om het Microsoft Hulpprogramma voor systeemconfiguratie of MSCONFIG te bewerken door de volgende stappen uit te voeren:

1. Kies Start/Uitvoeren en typ 'cmd' in het zoekvak om de Windows-opdrachtprompt weer te geven.
  2. Typ 'msconfig' bij de opdrachtprompt en druk op Enter om het hulpprogramma voor systeemconfiguratie weer te geven.
  3. Klik op het tabblad Opstarten en vervolgens op Geavanceerde opties . Controleer of het Aantal processors is ingeschakeld en of het maximale aantal processors (4) is gekozen in de vervolgkeuzelijst (Afbeelding 2):
    Opmerking: Voor dit probleem moet de instelling Maximaal geheugen de standaardinstelling blijven. Als u deze instelling aanpast, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de systeemprestaties of het opstartproces van het systeem.

Afbeelding 2: Instellingen van Intel SpeedStep in MSCONFIG configureren

Raadpleeg de Veelgestelde vragen over Intel voor meer informatie over de Intel SpeedStep-technologie.

Artikel-id: SLN291543

Laatste wijzigingsdatum: 17-10-2019 15:46