Monitorkabels en hun mogelijkheden

Dit artikel bevat informatie over resolutiemogelijkheden van monitorkabels en aansluitingen.

Kan geen optimale resolutie configureren

Moderne LCD-monitoren hebben grotere resolutiemogelijkheden dan beeldschermen van enkele jaren geleden. De nieuwe ultra-high definition en high-definition beeldschermen vereisen moderne kabelaansluitingen om de steeds toenemende datavolumes voor ondersteuning van deze resoluties te kunnen verzenden.

Moderne monitoren hebben de volgende high resolution-opties:

• 8k Ultra High Definition (UHD) (7680 x 4320)
  • 5k Ultra High Definition (UHD) (5120 x 2880)
  • 4k Ultra High Definition (UHD) (3840 x 2160)
  • Quad High Definition (QHD) (2560 x 1600)
  • Wide Ultra eXtended Graphics Array (WUXGA) (1920 x 1200)
  • Full High Definition (FHD) (1920 x 1080)

Mogelijkheden van monitorkabels

Hier volgen de meest voorkomende monitorkabel-verbindingstypen en de maximale resolutie die deze kabels ondersteunen:

• DisplayPort (DP) en Mini-DisplayPort (mDP) 1.3 - 8192 x 4320 bij 60 Hz
  • DisplayPort (DP) en Mini-DisplayPort (mDP) 1.2 (twee kabels) - 5120 x 2880 bij 60 Hz
  • DisplayPort (DP) en Mini-DisplayPort (mDP) 1.2 (één kabel) - 3840 x 2160 bij 60 Hz
  • High Definition Multimedia Interface (HDMI) 2.0 - 3820 x 2160 bij 60 Hz
  • Digital Visual Interface (DVI) (Dual Link)- 2560 × 1600 bij 60 Hz
  • Digital Visual Interface (DVI) (Single Link) - 1900 x 1200 bij 60 Hz
  • Video Graphics Array (VGA) - 2048 x 1536 bij 85 Hz

Artikel-id: SLN301321

Laatste wijzigingsdatum: 04-01-2017 08:27