Het Link Layer Discovery Protocol (LLDP) op Dell Networking Force10 switches inschakelen en beheren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het Link Layer Discovery Protocol (LLDP) op Dell Networking Force10 switches inschakelt en beheert

Doelstellingen

1. Belangrijke punten om te onthouden
  2. LLDP configureren
  3. LLDP-configuratie weergeven
  4. Informatie weergeven die wordt geadverteerd door aangrenzende LLDP-agents

Belangrijke punten om te onthouden

• LLDP is standaard ingeschakeld vanaf firmwareversie 9.2.0.2.  In eerdere versies is LLDP standaard uitgeschakeld.
  • Netwerksystemen van Dell ondersteunen maximaal acht neighbors per interface.
  • Netwerksystemen van Dell ondersteunen maximaal 8000 neighbors per systeem.  Als het aantal interfaces, vermenigvuldigd met acht, het maximumaantal overschrijdt, configureert het systeem niet meer dan 8000 neighbors.
  • Configuraties op interfaceniveau overschrijven alle configuraties op configuratieniveau.

LLDP configureren

Opdracht

Doel

FTOS# configure

Hierdoor wordt de configuratiemodus geopend.

FTOS(config)# protocol LLDP

De LLDP-modus activeren.

FTOS(config-lldp)# no disable

Met disable wordt LLDP globaal uitgeschakeld.  Met no disable wordt LLDP globaal ingeschakeld.  Omdat het protocol werd geïntroduceerd als 'disabled' (uitgeschakeld), wordt met het tegenovergestelde van die instructie het protocol ingeschakeld.

FTOS(conf-if-te-0/10)#protocol lldp

Dezelfde LLDP-modus is aanwezig op het interfaceniveau.  Alle specifieke opdrachten in de LLDP-modus op interfaceniveau negeren alle globaal geconfigureerde LLDP-parameters.

LLDP-configuratie weergeven

Dell(conf)#protocol lldp

Dell(conf-lldp)#show config

!

protocol lldp

advertise dot1-tlv port-protocol-vlan-id port-vlan-id

advertise dot3-tlv max-frame-size

advertise management-tlv system-capabilities system-description hello 10

no disable

Dell(conf-lldp)#

Dell(conf-lldp)#exit

Dell(conf)#interface gigabitethernet 1/31

Dell(conf-if-gi-1/31)#show config

!

interface GigabitEthernet 1/31

no ip address

switchport

no shutdown

Dell(conf-if-gi-1/31)#protocol lldp

Dell(conf-if-gi-1/31-lldp)#show config

!

protocol lldp

Dell(conf-if-gi-1/31-lldp)#

Informatie weergeven die wordt geadverteerd door aangrenzende LLDP-agents

•  Hiermee wordt beknopte informatie weergegeven over aangrenzende apparaten.

show lldp neighbors.

•Hiermee wordt alle informatie weergegeven die neighbors adverteren.

show lldp neighbors detail

Voorbeeld van beknopte informatie die door neighbors wordt geadverteerd

Dell(conf-if-te-0/3-lldp)#end

Dell (conf-if-te-0/3)#do show lldp neighbors

Loc    PortID    Rem Host Name     Rem Port Id         Rem Chassis Id

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Te 0/1            -            TenGigabitEthernet 0/5    00:01:e8:05:40:46

Te 0/2            -            TenGigabitEthernet 0/6    00:01:e8:05:40:46

Dell (conf-if-te-0/3)#

Voorbeeld van informatie die door neighbors wordt geadverteerd

Dell#show lldp neighbors detail

========================================================================

Local Interface Te 0/4 has 1 neighbor

Total Frames Out: 6547

Total Frames In: 4136

Total Neighbor information Age outs: 0

Total Frames Discarded: 0

Total In Error Frames: 0

Total Unrecognized TLVs: 0

Total TLVs Discarded: 0

Het volgende pakket wordt na 7 seconden verzonden

De neighbors worden hieronder vermeld:

-----------------------------------------------------------------------

Remote Chassis ID Subtype: Mac address (4)

Remote Chassis ID: 00:01:e8:06:95:3e

Remote Port Subtype: Interface name (5)

Remote Port ID: TeGigabitEthernet 2/11

Local Port ID: TenGigabitEthernet 1/21

Locally assigned remote Neighbor Index: 4

Remote TTL: 120

Informatie die de volgende 120 seconden geldig is

Tijd sinds de laatste informatiewijziging van deze neighbor: 01:50:16

Remote MTU: 1554

Remote System Desc: Dell Networks Real Time Operating System Software

Dell Operating System Version: 1.0.

Dell Application Software Version: 9.4.0.0. Copyright (c) 1999-2014

Build Time: Thu Aug 9 01:05:51 PDT 1999-2014

Existing System Capabilities: Repeater Bridge Router

Enabled System Capabilities: Repeater Bridge Router

Remote Port Vlan ID: 1

Port and Protocol Vlan ID: 1, Capability: Supported, Status: Enabled

---------------------------------------------------------------------------

Artikel-id: HOW10596

Laatste wijzigingsdatum: 21-12-2017 11:11