PowerEdge servers - veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden voor vaak gestelde vragen bij Dell Technische Support voor PowerEdge servers. We verstrekken u informatie over onze services, best practices en koppelingen naar gedetailleerde beschrijvingen van oplossingen en tijdelijke oplossingen. Gebruik het formulier hieronder om content op te vragen.

Opmerking: Dell is bekend met de beveiligingslekken met betrekking tot zijkanaalanalyses, ook wel bekend onder de namen Meltdown en Spectre, waar veel moderne microprocessoren het doelwit van zijn. We werken samen met Intel en andere bedrijven in de branche om het probleem te verhelpen. Voor meer informatie gaat u naar www.dell.com/support/meltdown-spectre of het artikel over Dell EMC Server, Dell Storage, en netwerkproducten.

De Premium Selectie bevat artikelen die waardevolle informatie bieden.

1. Hoe kan ik problemen met interne CPU-fouten (IERR) en CPU-systeemcontrolefouten oplossen?

De interne CPU-fout (CPU IERR) of CPU-systeemcontrolefout is normaal gesproken geen fout in de CPU zelf, maar een teken dat de CPU een fout in het systeem heeft ontdekt of een foutieve instructie uit een systeemonderdeel heeft ontvangen. Deze kunnen in theorie door elk systeemonderdeel worden veroorzaakt, maar worden vaak door een geheugenfout veroorzaakt.

In het artikel Problemen met interne CPU-fouten (CPU IERR) op PowerEdge servers oplossen wordt meer informatie gegeven over CPU IERR

2. Server buiten garantie - waar vind ik ondersteuningsbronnen?

Valt uw PowerEdge server niet meer binnen de garantie, maar vertoont deze problemen? Of wilt u het systeem simpelweg upgraden met aanvullende hardware?

In het artikel Server buiten garantie vindt u contactopties en -informatie voor het oplossen van problemen met PowerEdge servers zonder geldig ondersteuningscontract.

3. Hoe kan ik handmatig bestanden naar Dell Technische Support uploaden?

Voor verdere probleemoplossing is het soms nodig om aanvullende gegevens naar Dell Technische Support te sturen. Als u systeemrapporten, afbeeldingen of andere bestanden naar ons wilt sturen, kunt u de functie Bestanden uploaden van Dell TechDirect gebruiken. Er is geen registratie vooraf nodig als u deze optie wilt gebruiken.

Gebruik de functie Bestanden uploaden van Dell TechDirect als:

• Het gerelateerde systeem of het beheerprogramma (bijv. SupportAssist) niet met internet is verbonden.

• Dell Technische Support u vraagt om bestanden groter dan 8 MB (de limiet voor e-mailbijlagen) op te sturen.

• Andere manieren om de bestanden te versturen zijn mislukt.

U vindt de gedetailleerde stappen voor het uploaden in het speciale artikel Hoe kan ik handmatig bestanden naar Dell Technische Support uploaden?

4. Hoe kan ik de fout 'afwijkende configuratie' die door een SAS PERC controller wordt gemeld, corrigeren?

Voer de volgende stappen uit om de fout 'foreign configuration' (afwijkende configuratie) die door een SAS PERC controller wordt gemeld te corrigeren:

1. Zorg ervoor dat alle controllers die in het systeem zijn geïnstalleerd, worden gedetecteerd.
  2. Controleer of alle SAS-kabel(s) goed en stevig zijn aangesloten.
  3. Start opnieuw op en ga in het SAS PERC BIOS.
  4. Importeer de afwijkende configuratie van de SAS PERC controller in het BIOS.
  5. Start opnieuw op en ga in het SAS PERC BIOS.
  6. Selecteer de juiste opstartbare virtuele schijf in de Controller Management-weergave van het SAS PERC BIOS.
  7. Controleer de instellingen voor de opstartvolgorde in het systeem-BIOS.
  8. Voer de consistentiecontrole op de virtuele schijf in het SAS PERC BIOS uit.

U kunt deze ook wissen van OpenManage Server Administrator (OMSA). Wanneer de controller vindt dat de RAID-configuratie niet overeenkomt of niet synchroon is met de rest van de array, wordt deze als afwijkend gemarkeerd.  Dit komt het meest voor wanneer u een schijf naar een andere machine verplaatst, maar kan ook gebeuren als de schijf offline gaat. De schijf kan ook offline zijn gegaan omdat hij vastloopt of aan het vastlopen is of het kan een firmwarefout zijn.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over stappen voor probleemoplossing voor HDD en RAID:
Server-instructiepagina's: RAID- en fysieke schijven

5. Hoe kan ik me abonneren op Dell Driver en Firmware Update-meldingen?

Om te zorgen voor optimale prestaties en stabiliteit voor uw Dell systeem, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste beschikbare updates voor drivers en firmware.

Dell Technical Update-meldingen zijn een geweldige manier om informatie over nieuwe versies te ontvangen zodra ze beschikbaar zijn.

Gedetailleerde informatie over het maken van meldingen wordt beschreven in het volgende artikel:
Abonneer u om Dell drivers en Firmware Update-meldingen te ontvangen

De Klassiekers zijn artikelen waarin antwoord wordt gegeven op veelgestelde vragen die geen betrekking hebben op de servergeneratie.

1. Wat is de servicetag en waar vind ik deze op mijn systeem?

De Dell servicetag is een uit zeven tekens bestaande code die uniek is voor elk Dell product. Naast de servicetag is er een express-servicecode, een uit tien cijfers bestaande numerieke versie van de servicetag.
Voor het identificeren van uw systeem door Dell is ten minste een van deze tags verplicht voor het openen van een serviceaanvraag bij Dell Technische Support.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over de locatie van de servicetag:
De servicetag of express-servicecode vinden op een Dell server of storagesysteem

2. Hoe kan ik mijn server upgraden?

Updates zijn softwarebestanden die worden gebruikt voor het uitbreiden van functies, levensduur of prestaties, alsmede voor het verhelpen van significante fouten. Verder is het uitvoeren van systeemupdates een van de eerste stappen in het oplossen van een probleem.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over de verschillende manieren waarop u Dell PowerEdge servers kunt bijwerken:
Manual Maintenance: Updates and more for your Dell PowerEdge server (Handmatig onderhoud: Updates en meer voor uw Dell PowerEdge server)

3. Hoe kan ik een supportaanvraag openen?

Er zijn veel manieren om contact op te nemen met Dell Technische Support voor het openen van een supportaanvraag. De tool Dell SupportAssist informeert ons supportteam bijvoorbeeld automatisch als er een probleem optreedt op een van de bewaakte systemen. Met name voor systemen zonder een geldig servicecontract of voor het stellen van andere vragen dan hardwarefouten, raden we u aan contact op te nemen via Twitter of onze Community.

De volgende artikelen bevatten gedetailleerde informatie over de verschillende manieren waarop u serviceaanvragen bij Dell Technische Support kunt openen:
Online een incident openen
Telefonisch een incident openen

4. Hoe kan ik het eigendom van een Dell systeem wijzigen?

Er zijn twee belangrijke redenen om de oorspronkelijk geregistreerde eigendomsinformatie te wijzigen:

• Eigendom is gewijzigd - u hebt onlangs een gebruikt Dell product gekocht of verkregen
  • Systeem is permanent naar een ander land verplaatst of verhuisd

Voor permanent verplaatste systemen (6 maanden of langer) is het servicecontract dat voor een systeem werd aangeschaft bij het verkooppunt (POS) geldig in het land waarin het systeem werd aangeschaft.

Dell zal het servicecontract overdragen, zolang Dell op de hoogte is van de verplaatsing en de service ook op de nieuwe locatie beschikbaar is. Contracten met Return to Depot (retourzending aan het magazijn), CompleteCare, Same Day (dezelfde dag) en Parts Only (alleen onderdelen) kunnen niet altijd worden overgedragen naar buiten de regio waarin de dekking is aangeschaft. Controleer uw contract voor meer informatie.

1. Klik op de Support website in de bovenste balk op Support. Selecteer in het menu Garantie en vervolgens Eigendomsoverdracht.

2. Gebruik in het onderste deel van de pagina ofwel de knop Uw product detecteren of voer handmatig uw servicetag in. Als u tot maximaal 5 servicetags wilt toevoegen, drukt u op Add Another Product (Nog een product toevoegen). Druk op Continue (Doorgaan) wanneer u klaar bent. Gebruik voor 10 of meer tags de koppeling U.S. Bulk Transfer (Bulkoverdracht VS) voor de VS of International Bulk Transfer (Internationale bulkoverdracht) op de pagina eigendomsoverdracht.

3. Vul zo veel mogelijk Previous Owner Details (Gegevens vorige eigenaar) in. Als het veld niet Optional (Optioneel) is en u hebt de informatie niet, voert u 'Unknown' (Onbekend) in om door te kunnen gaan. Mogelijk neemt iemand contact met u op voor een toelichting op de door u verstrekte informatie

OPMERKING: Onvolledige of onjuiste informatie kan tot vertraging in de verwerking van uw aanvraag en afwijzing van de eigendomsoverdracht leiden.
  1. Vul de New Owner Details (Informatie nieuwe eigenaar) in. Klik vervolgens op Doorgaan

2. Met de pagina Review (Controleren) kunt u de gegevens controleren en eventuele fouten wijzigen voordat u op Verzenden klikt

3. De volgende pagina is de Ownership Transfer End User Agreement (Eindgebruikersovereenkomst eigendomsoverdracht). Druk, als u akkoord gaat met de voorwaarden en bepalingen, op Yes, I Agree (Ja, ik ga akkoord)

4. De laatste pagina is de bevestigingspagina. Druk op de knop Transfer Another Product (Nog een product overdragen) om zo nodig nog meer systemen over te dragen.

Het volgende artikel bevat meer contactpersonen voor vragen met betrekking tot het overdrachtsproces:
Het eigendom van een Dell server wijzigen

5. Hebben SATA HDD's dezelfde garantie als andere typen HDD's?

Nee. Zoals beschreven in de Beperkte hardwaregarantie van Dell hebben deze maar een beperkte hardwaregarantie van 1 jaar:

Seriële ATA (SATA)-harde schijven in PowerEdge en PowerVault systemen hebben een beperkte hardwaregarantie van 1 jaar, onafhankelijk van systeemgarantie. Serviceproducten, zoals Dell ProSupport, Dell ProSupport Plus en Dell ProSupport Flex, kunnen beschikbaar zijn om tegen een extra vergoeding langere serviceperioden voor de SATA-harde schijf te bieden.

Opmerking: Deze beperking geldt niet voor systemen met KYHD (Keep Your Hard Drive) service (Behoud uw harde schijf).

De Belangrijke artikelen zijn artikelen, waarin antwoord wordt gegeven op vragen die momenteel vaak worden gesteld.

1. Hoe kan ik Win Server 2008 R2SP1 op een Dell PE R230, R330, T130 of T330 incl. USB 3.0 installeren?

De 13de generatie PowerEdge servermodellen (R/T/M/FX) 430 en hoger van Dell worden geleverd met zowel USB 2.0 als USB 3.0. Er is een schakelaar in het BIOS die de gebruiker in staat stelt om ofwel USB 2.0 of USB 3.0 te gebruiken (de fabrieksinstelling is 2.0).

PowerEdge servermodellen (R/T) 330 en lager bieden alleen USB 3.0.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over de BIOS-instellingen en de voorbereidende stappen voor het installeren van eerdere Windows-versies:
How to inject USB 3.0 drivers into Windows Server 2008 R2SP1 for use on Dell R230, R330, T130, T330 (USB 3.0-drivers in Windows Server 2008 R2SP1 voor gebruik op Dell R230, R330, T130, T330 injecteren)

2. Waarom geeft de iDRAC of CMC de status 'onbekend' weer in OME na een firmware-update?

De nieuwste firmwareversies voor de iDRAC en de CMC ondersteunen TLS 1.1 als het standaard communicatieprotocol. Als de browser of het besturingssysteem waar OME is geïnstalleerd, geen ondersteuning biedt voor TLS 1.1-protocol, geeft het apparaat de status 'onbekend' weer.

De volgende artikelen bevatten gedetailleerde informatie over een oplossing voor dit probleem:
OME - iDRAC of CMC geeft status 'onbekend' weer na upgraden naar 2.40.40.40 of hoger (alleen beschikbaar in het Engels)
TLS 1.0 resultaten uitschakelen bij verbindingsproblemen voor Dell Management consoles in Windows Server 2008 R2 en 2012

3. Hoe kan ik SNMP configureren voor SupportAssist Enterprise?

SupportAssist Enterprise zou automatisch moeten configureren op het externe SNMP apparaat. In sommige gevallen werkt de functie echter niet en moet deze handmatig worden geconfigureerd.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over de verschillende manieren waarop u SNMP kunt configureren:
SupportAssist Enterprise - Kan SNMP niet configureren in SAE

4. Waarom is Dell System E-Support Tool (DSET) vervangen door SupportAssist Enterprise (SAE)?

De Dell System E-Support Tool (DSET) was een bekende tool van Dell, die een paar jaar op de oude generatie Dell PowerEdge servers draaide. Aangezien nieuwe technologie nu andere manieren heeft om relevante systeeminformatie te verzamelen, was het tijd voor een nieuwe tool, die meer kan doen dan DSET.

Deze nieuwe tool is SupportAssist Enterprise, die maximaal 300 Enterprise-apparaten (servers, opslag en switches) op hetzelfde moment observeert en automatisch supportaanvragen opent bij Dell Technical Support.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over de wijzigingen:
Waarom is het diagnostisch hulpprogramma Dell System E-Support Tool (DSET) vervangen door SupportAssist Enterprise (SAE)?

5. Wat is het fabrieksrootwachtwoord van mijn vooraf geïnstalleerde ESXi?

Met de introductie van de 14e generatie DellEMC PowerEdge-servers is het standaardwachtwoord van vooraf geïnstalleerde VMWare ESXi-besturingssystemen veranderd in de individuele servicetag van het systeem. Oudere systemen hadden geen standaardwachtwoord ingesteld.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over de wijzigingen:
14G PowerEdge-servers: Hoofdwachtwoord en BOSS-S1-configuratie op VMWare ESXi fabrieksinstallaties

Het Archief bevat de 25 meest opgevraagde artikelen van de laatste maanden.

1. Uw iDRAC 6 en Lifecycle Controller voor Dell PowerEdge 12G servers installeren en beheren
  2. Het besturingssysteem op Dell PowerEdge servers installeren
  3. Uw systeemconfiguratie controleren
  4. PowerEdge RAID controllerfouten herstellen (PERC storingen)
  5. Export van Tech Suppor Report (TSR) en RAID Controller logbestand via iDRAC 7+8
  6. De Windows Blue Screen fout "STOP 0x00000019: BAD_POOL_HEADER" (Server) oplossen
  7. OpenManage Server Administrator - stapsgewijze installatie
  8. Meer informatie over verschillende typen harde schijven, RAID en RAID-Controllers op Dell PowerEdge en Blade Chassis servers
  9. De functie Virtuele media gebruiken op iDRAC 6, 7 en 8
  10. De generatie van uw Dell PowerEdge server vaststellen
  11. Het eigendom van een Dell server wijzigen
  12. Status PowerEdge CMOS-batterij wordt in OMSA 7.x als 'onbekend’ weergegeven
  13. Dell PowerEdge servers updaten via opstartmedia / ISO
  14. USB 3.0-drivers injecteren in Windows Server 2008 R2 SP1
  15. Telefonisch een incident openen
  16. Online een incident openen
  17. Server-instructiepagina's: Geheugen
  18. Server-instructiepagina's: RAID- en fysieke schijven)
  19. Het besturingssysteem op Dell PowerEdge servers installeren
  20. Windows Server: Trage netwerkprestaties op Hyper-V virtuele machines met VMQ (wachtrij voor virtuele machines) ingeschakeld
  21. Installeren van Windows Server 2012 R2-chipsetdriver mislukt op PowerEdge servers van 12de generatie
  22. Statusindicatoren op het chassis en LED's van de hardeschijfhouder
  23. Windows Server: De Windows Firewall in Windows Server 2008 en hoger uitschakelen
  24. Hardwarediagnose uitvoeren op uw PowerEdge server
  25. Problemen met interne CPU-fouten (CPU IERR) op PowerEdge servers oplossen

Thilo_Enterprise_Support
........................................

De veelgestelde vragen over Dell PowerEdge worden bijgewerkt door

Thilo Roberg (Dell EMC - Duitsland)