Ondersteunde bestandsindelingen in de Dell XPS 10

Samenvatting van het artikel: In dit artikel worden de verschillende bestandstypen beschreven die door de Dell XPS 10 tablet worden ondersteund in Windows RT.

Probleem:
Het is sommige gebruikers van de Dell XPS 10 tablet niet duidelijk welke audio- en video-indelingen worden ondersteund door het besturingssysteem van de tablet.

Discussie:
Windows RT biedt niet dezelfde ondersteuning voor het afspelen van audio- en videobestanden als Windows 8, maar het biedt wel ondersteuning voor veel veelgebruikte indelingen.

Mediatype  Bestands- en streaming-
indelingen
Codecs of
onderdelen

Ondersteunde codec
in Windows RT

Hardwareversnelling op
gecertificeerde Windows 8-pc's
 Video MPEG-4** H.264** Ja Ja
  ASF** H.263 Ja Afhankelijk van hardware
  MPEG-2 PS Motion JPEG  Ja  Afhankelijk van hardware
  MPEG-2 TS MPEG-1*  Nee  Ja
  3GPP  MPEG-2*  Nee  Ja
  3GPP2 MPEG-4 (Part 2)  Ja  Afhankelijk van hardware
  AVI VC-1**  Ja Ja
    WMV 7, 8, 9  Ja  Ja
    DV Nee  Nee
    Raw (NV12, YUY2, RGB32)  Nee  N.v.t.
 Audio MPEG-4**  AAC Ja  Afhankelijk van hardware
  MP3** HE-ACC**  Ja Afhankelijk van hardware
  ASF** Dolby Digital (non-disc)  Ja  Afhankelijk van hardware
  AAC LATM Dolby Digital Plus (non-disc) Ja  Afhankelijk van hardware
  AAC LOAS MP3**  Ja  Afhankelijk van hardware
  ADTS WMA** Standard, Pro,
Lossless (zonder verlies)
Ja  Afhankelijk van hardware
  WAV MPEG Layer I, Layer II  Ja  Afhankelijk van hardware
    MPEG-2 Ja  Afhankelijk van hardware
    ULAW Ja  Afhankelijk van hardware
    PCM Ja  Afhankelijk van hardware
    ADPCM Ja  Afhankelijk van hardware

* Hiervoor is Windows 8 Media Center Pack of Windows 8 Pro Pack vereist
** Aanbevolen voor gebruik in de Windows Modern User Interface

Aanvullende informatie over mediaondersteuning en Windows 8/RT vindt u hier.

Oplossing:
U hebt geen hardware- of software-upgrade nodig om audio- en videobestanden af te spelen. U kunt alleen de mediatypen gebruiken die worden ondersteund door Windows RT. Het is mogelijk dat bepaalde externe leveranciers (bijvoorbeeld Videolan) in de toekomst via de Microsoft Store toepassingen zullen aanbieden die extra mediatypen ondersteunen.

Artikel-id: SLN129299

Laatste wijzigingsdatum: 24-03-2013 00:00