Dell PowerEdge: De Windows-foutmelding met een blauw scherm 'STOP 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA' oplossen

In dit artikel leest u hoe u de Windows-foutmelding met een blauw scherm 'STOP 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA' kunt oplossen.

Als u de Windows-foutmelding met een blauw scherm error 0x00000050 ziet, kunt u mogelijk enige basisinformatie krijgen alleen al op basis van die code. De fout wordt over het algemeen veroorzaakt door hardware of het geheugen. Meer informatie vindt u in het artikel van de Microsoft Community: Bug Check 0x50: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (Bugcontrole 0x50: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA).  Hieronder vindt u de oplossing van de website van Microsoft-support:

1. Klik op Start en Uitvoeren. Typ: MSCONFIG. Kies het tabblad opstarten en schakel alle opstartonderdelen die niet van Microsoft zijn uit.
  2. Ga naar het tabblad Services. Schakel alle services die niet van Microsoft zijn uit.  Kijk of het probleem is opgelost. Schakel alles groepsgewijs weer in om te bepalen of het probleem met een service of een opstartapplicatie te maken heeft.
  3. Controleer of alle nieuwe hardware en/of software correct is geïnstalleerd. Koppel de nieuwe hardware los of vervang het om te zien of dit het probleem oplost.
  4. Voer Windows-updates uit en werk uw Windows-installatie bij.
  5. 5. Ga naar Windows Server catalogus (https://www.windowsservercatalog.com/) om te controleren of al uw hardware en drivers compatibel zijn met het besturingssysteem. Werk uw hardwareonderdelen bij met de nieuwste drivers en firmware van https://www.dell.com/support/
  6. Voer een systeemdiagnose uit die de fabrikant van uw computer heeft meegeleverd, controleer met name het RAM-geheugen. Als het om een nieuwe installatie van de hardware of software gaat, neem dan contact op met de fabrikant over vereiste updates voor drivers of firmware.

Hieronder vindt u algemene stappen voor probleemoplossing. Niet elke fout met een blauw scherm vereist een herinstallatie van het besturingssysteem. In feite kunnen de meeste worden gerepareerd. Deze stappen zijn niet specifiek voor de feitelijke code en misschien niet nodig voor elke fout met een blauw scherm.

Oplossing

Voer een PSA/ePSA-diagnose uit om de oorzaak te beperken.
In het Dell Knowledge Base-artikel: De ingebouwde diagnosetests op uw computer uitvoeren vindt u gedetailleerde instructies over het uitvoeren van de PSA/ePSA-diagnose.

• Als dit niet helpt, opent u de Dell Interactive Support Agent en zoekt u de foutcodes op om te bepalen welk deel de fout veroorzaakt.
  • Als Diagnostics wel helpt, bepaalt u wanneer de Windows-foutmelding met een blauw scherm optreedt.
    • Voordat u gaat opstarten: Om vast te stellen of een onderdeel defect is, isoleert u het geheugen door 1 module per keer te verbinden en isoleert u de harde schijf door een goede harde schijf op het systeem aan te sluiten totdat het defecte onderdeel is ontdekt.
    • Voordat u zich aanmeldt: Start op in veilige modus en schakel alle opstartonderdelen uit. Isoleer één opstartonderdeel tegelijk totdat u de oorzaak vindt.
    • Tussendoor / nadat u zich hebt aangemeld: Verzamel de minidumpbestanden door te navigeren naar C:\windows\minidump en de minidumpbestanden te analyseren met behulp van een tool genaamd BlueScreenView ontwikkeld door Nirsoft. U kunt ook Windbg gebruiken en de koppeling naar dell.com gebruiken om de foutopsporing in te stellen. Bepaal de oorzaak en installeer de juiste driver of applicatie opnieuw.  Als het probleem blijft aanhouden, kan het nodig zijn om een herinstallatie van Windows uit te voeren.
Opmerking: Drivers kunnen worden uitgeschakeld in Windows 7/2008 R2 met behulp van de Microsoft Diagnostics and Recovery Tool Set (DaRT)

Overige bronnen

https://blogs.msdn.microsoft.com/deviations/2010/06/07/quick-tips-kernel-dumps-blue-screens-and-analyze-v/

https://blogs.msdn.microsoft.com/mahjayar/2007/04/01/debugging-the-mystery-of-the-crashing-desktop/

http://blogs.msdn.com/b/ntdebugging/archive/2009/05/29/reversing-in-reverse-linked-list-pool-corruption-a-complete-walkthrough.aspx

https://blogs.msdn.microsoft.com/ntdebugging/2009/05/29/reversing-in-reverse-linked-list-pool-corruption-a-complete-walkthrough-part-1/