Het lcd-paneel van uw Dell laptop of monitor reinigen

Reinigen van het lcd-paneel

In sommige gevallen kan een vuiltje op de monitor een afzonderlijke pixel zichtbaar maken. Volg de onderstaande instructies om het LCD-scherm te reinigen:

LET OP: Isopropylalcohol is een ontvlambare vloeistof. Spuit of giet vloeistof nooit rechtstreeks op het LCD-scherm. Reinig het scherm niet terwijl de pc is ingeschakeld.

1. Sluit de computer af.

2. Koppel de stroomvoorziening naar het systeem of de monitor af.

3. Breng het reinigingsmiddel aan op de microvezeldoek (sproei het reinigingsmiddel NIET rechtstreeks op het lcd-paneel).

4. Veeg het LCD-scherm voorzichtig schoon met een zachte, droge doek.
    Als er vlekken overblijven, maak de doek dan vochtig met LCD-cleaner en neem het scherm voorzichtig van boven naar beneden af.

5. Zorg dat het LCD-scherm droog is voordat u het dichtklapt of de computer gebruikt.
Waarschuwing: Spuit GEEN ENKEL type reinigingsmiddel rechtstreeks op het lcd-paneel. Zorg ervoor dat u het schoonmaakmiddel op het microvezeldoekje spuit.

Opmerking: Vermijd het gebruik van de volgende chemische middelen (of oplossingen die deze middelen bevatten): aceton, ethylalcohol, tolueen, ethylzuur, ammoniak en methylchloride. Als u bij andere chemische middelen of oplossingen twijfelt of ze geschikt zijn, gebruik deze dan niet. Het gebruik van een of meer van de genoemde chemische stoffen kan het lcd-scherm permanent beschadigen. Sommige in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen voor ruiten bevatten ammoniak en zijn dus ongeschikt.

Opmerking: Er zijn veel oplossingen die speciaal als lcd-reinigingsmiddel worden verkocht. Deze producten kunt u gebruiken voor het reinigen van lcd-schermen van laptops, pc's of monitoren van Dell. U kunt ook een oplossing van isopropylalcohol met water gebruiken in de verhouding 50:50. Doeken met microvezels zoals die voor het reinigen van brillenglazen zijn uitstekend geschikt voor lcd-schermen.

Pixel Policy

Als u problemen met de pixelkwaliteit ervaart, zoals heldere, vastzittende of defecte pixels op uw Dell laptop of het lcd-paneel van uw monitor, raadpleegt u de Pixel Policy van Dell.

Monitor Support page More information and support for your Dell monitor, laptop or tablet screen can be found on our Monitor Support site.

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN153766

Laatste wijzigingsdatum: 03-05-2018 18:44