Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Probleemoplossing voor aanmelden bij Lync 2010 en 2013 clients voor servers

Samenvatting: Informatie over het oplossen van problemen met een Lync-client.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Dit artikel bevat informatie over het oplossen van problemen met een Lync-client.



Inhoudsopgave:

  1. Specifieke details over de implementatie verzamelen
  2. De Lync-clientverbinding testen
  3. De Lync-client resetten
  4. Het probleem oplossen

 


Probleem 1: Specifieke details over de implementatie verzamelen

Neem voordat u begint met het oplossen van problemen met Lync-implementaties even de tijd om de kenmerken van de implementatie te achterhalen. Enkele vragen die u kunt stellen:

  1. Wat is de bronsubnet en doelsubnet?

  2. Hoeveel firewalls, routers en switches maken deel uit van het Lync-netwerk?

  3. Is er een Edges-server geïmplementeerd?

  4. Worden VLAN's gebruikt? Hoeveel en zijn ze goed verbonden?

  5. Hoeveel sites en DC's zijn erbij betrokken?

  6. Wat is de naam van het Sip-domein? Is het hetzelfde als het e-maildomein of de domeinnaam?

  7. Worden openbare certificaten gebruikt?

Microsoft heeft het proces in een checklist geformaliseerd: de Microsoft Lync Check List.  Een ander hulpprogramma dat handig kan zijn is de Lync Planning Tool. Bij het beantwoorden van vragen over de Lync Planning Tool wordt een netwerkdiagram gegenereerd. Op voorwaarde dat de vragen werden beantwoord met de actuele instelling van de Lync-implementatie, zal dit een nauwkeurig netwerktopologie diagram genereren dat kan worden gebruikt om de Lync-omgeving te controleren op aanbevolen werkwijzen.

Terug naar boven


Probleem 2: De Lync-clientverbinding testen

Een belangrijke stap bij het oplossen van problemen met de Lync-client is gebruikmaken van de clientinformatie-eigenschap. Houd de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik met de rechtermuisknop op het Lync-pictogram in de rechterbenedenhoek van de Windows-taakbalk. Er wordt een keuze weergeven genaamd 'Configuration Information'. Kies deze optie zoals hieronder in Afbeelding 1 is weergegeven.

Afbeelding 1.

SLN163442_nl_NL__11361542036082.1png

Controleer en onderzoek de foutregels uit Afbeelding 2 hieronder. De EWS-foutregel kan bijvoorbeeld aangeven dat er een Exchange-communicatiefout is opgetreden. Hoewel dit geen hoofdoorzaak zal zijn, wijst dit op een storing tussen Exchange en Lync. Zie het hulpprogramma voor het extern oplossen van problemen met unified communications (RUCT, Remote Unified Communications Troubleshooting) aan het einde van dit artikel. Het RUCT-hulpprogramma kan u helpen uitleggen waarom sommige storingen in Afbeelding 2 kunnen optreden.

Afbeelding 2.

SLN163442_nl_NL__21361543794009.3

Handmatige configuratie

Als u in de Lync-informatie verbindingsproblemen aantreft, vergelijkt u de resultaten met een handmatige configuratie. De stappen voor het instellen van handmatige configuratie zijn:

  1. Controleer of de configuratiemodus automatisch is (Tools -> Options -> Advanced op de Lync-client)

  2. Als de configuratie al automatisch gebeurt en niet werkt, probeert u het IP-adres van de verbinding erin te plaatsen (Afbeelding 3).

Afbeelding 3.

SLN163442_nl_NL__31363142035197.1

Adres zoeken

Een andere stap om de fout te herleiden tot IIS of http is het controleren van de URL van de lync.domain.com/abs/handler. Plaats dit http-adres in een browser op de desbetreffende client.

Een fout geeft aan dat er een verbindingsprobleem is met IIS op de Lync server. Zie de TechNet-documentatie voor meer informatie. Een soortgelijk pad naar probleemoplossing is een poortfout. Controleer de SRV-record voor automatische clientaanmelding. Druk na elke onderstaande regel op Enter:

  • Nslookup (Enter)

  • set type=srv (Enter)

  • _sipinternaltls._tcp.contoso.com (Enter)

Als de zoekopdracht mislukt, ontbreekt de service locator record (SRV) in de server-DNS of is er een blokkade in de verbinding met de server. Een ander verbindingspunt dat bereikbaar moet zijn, is de volledig gekwalificeerde domeinnaam van Lync-server. Start een nieuwe nslookup-sessie en typ fqdn.domain.com om te controleren of de volledig gekwalificeerde domeinnaam kan worden bereikt.

Logboekregistratie op de Lync-client

Als tot dit punt alles klopt, schakelt u logboekregistratie voor de Lync-client in op de Lync-client zelf. Zie Afbeelding 4 en 5 hieronder. (Klik op het tandwielsymbool (Afbeelding 4) -> Tools -> Options -> General op de Lync-client). U kunt de selectievakjes zien om logboekregistratie en gebeurtenisfouten in te schakelen (Afbeelding 5).

Afbeelding 4.

SLN163442_nl_NL__41363142930323.4d

Afbeelding 5.

SLN163442_nl_NL__51363142966652.5

Gebruik bij logboekregistratie de Remote UC Troubleshooting Tool (RUCT) om te controleren of de SRV kan worden verkregen. U kunt ook controleren of de client toegang heeft tot alle benodigde certificaten, poorten en verbindingsrecords.

Terug naar boven


Probleem 3: De Lync-client resetten

Als er een fout is opgetreden tijdens het aanmelden, kan de fout op een mislukte clientauthenticatie wijzen. De fout kan zelfs een probleem met het certificaat aanwijzen. Problemen met in de cache opgeslagen aanmeldgegevens of certificaten kunnen worden opgelost door de geschiedenis op de clientcomputer te wissen. De makkelijkste manier om te testen of het probleem hier ligt, is door een gebruiker te maken die zich nog nooit ergens heeft aangemeld. Een nieuwe gebruiker moet met de Lync-server communiceren en nieuwe aanmeldgegevens en een certificaat registreren op de client. Als deze gebruiker zich kan aanmelden, zou het probleem voor bestaande gebruikers mogelijk op de volgende manier kunnen worden opgelost.

  1. Controleer of er geen afwijkingen zijn in de manier waarop de DNS-records zijn gemaakt. Als ze een ander door Exchange geaccepteerd domein, een uniek SIP domein en een .local- en .com-domeinnaam hebben, kan het verwarrend worden. Raadpleeg de Microsoft-documentatie voor specifieke scenario's waarbij de naamgeving complex is.

  2. Wis de geschiedenis van de gebruikersgegevens door de cache in de 'credential locker' te wissen. Deze kluis vindt u in Windows 7. Het pad is Configuratiescherm\Alle Configuratiescherm-onderdelen\Aanmeldingsgegevensbeheer (of typ 'cred' in Start -> Zoeken in Windows 7)

  3. Geschiedenis van het gebruikersregister wissen:
  • Ga naar het register en verwijder de gebruikerspecifieke registersleutels.
  • Verwijder de hoofdmap van de problematische gebruiker uit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shared\UcClient
  • Verwijder de hoofdmap van de problematische gebruiker uit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Communicator\ConfAddin\
  • Verwijder de gebruikersmap uit \Users\gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\Communicator
  • Voer ipconfig /flushdns && ipconfig/registerdns op de client uit
  • Open in Windows XP de Windows Verkenner en ga naar de map C:\Documents and Settings\User\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\ en verwijder de submap van de RSA-sleutel.

Terug naar boven


Probleem 4: Het probleem oplossen

Waarschijnlijk ziet u dat het meeste Lync-materiaal hier betrekking heeft op het vinden van informatie. Wees u ervan bewust dat het meestal niet de Lync-cliënt is die moet worden gerepareerd. Zoals in dit artikel wordt uiteengezet, is de Lync-client afhankelijk van het feit of de serververbinding correct is ingesteld. Om nog eens op te sommen waarnaar u moet zoeken:

  1. DNS - De client moet de FQDN van de Lync front-end server kunnen herleiden.

  2. SRV - Na het vinden van de Lync-FQDN zoekt de client naar het automatische-configuratierecord

  3. @domain - De client controleert uw sip-domein met behulp van SRV-records om te zien of er front-end servers met die naam zijn

  4. Als het domein wordt gevonden, wordt het clientcertificaat op de server gecontroleerd.

  5. Het server- en clientcertificaat moeten beide worden vertrouwd. (uitgegeven door dezelfde instantie).

  6. Als het certificaat OK is, onderhandelt de client over authenticatie. Dit zal NTLM of Kerberos zijn.

Belemmeringen voor het proces kunnen onder andere de volgende zijn, maar zijn daartoe niet beperkt: antivirus, poortblokkering door firewall, opgeslagen aanmeldingsgegevens en certificaten, onjuiste authenticatie-instellingen, virtuele mappen, gebruikersgegevens onjuist of niet ingesteld in het Lync-configuratiescherm.

Hopelijk geeft dit houvast en een oplossingsrichting bij aanmeldingsproblemen met Lync-clients. Raadpleeg voor aanvullende informatie Microsoft TechNet-blogs en Microsoft TechNet.

Terug naar boven


 

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Servers

Datum laatst gepubliceerd

21 feb. 2021

Versie

4

Artikeltype

Solution