Het productmodel van uw Dell computer vinden

AANBEVELING VAN DELL - De snelste en gemakkelijkste manier om uw productmodel te identificeren en persoonlijke ondersteuning voor uw product te krijgen, is om de Dell Support website uw product te laten detecteren of de Servicetag van uw product in te voeren. U kunt uw product ook in een lijst selecteren. Deze derde optie biedt algemene ondersteuningsinformatie op basis van uw productmodel in plaats van de individuele specificaties en mogelijkheden van uw computer.

Methoden voor het vinden van uw productmodel

1. Zoek het productetiket op uw computer.
  2. Open Dell SupportAssist voor Windows.
  3. Open het venster Systeeminformatie.
  4. Open uw systeem-BIOS.

Methode 1: Zoek het productetiket op uw computer.

Bij de meeste computers vindt u het modelnummer van het product op een etiket of sticker op de buitenkant van de behuizing.

Laptops en tablets

Het etiket kan worden gevonden op of nabij:

• de onderplaat, basis of achterkant van het product
  • het batterijcompartiment
  • het scherm, de toetsenbordrand of polssteun

Desktops en all-in-ones

Het etiket kan worden gevonden:

• op de achter-, boven- of zijkant van de tower-behuizing
  • onderaan op de achterkant van de all-in-one-behuizing of -standaard
Terug naar boven

Methode 2: Open Dell SupportAssist voor Windows.

SupportAssist is een Dell applicatie die op uw computer is geïnstalleerd. Het programma gebruikt updates en proactieve herstelfuncties om problemen te identificeren en te voorkomen. Wanneer u de applicatie opent, wordt uw productmodel weergegeven.

Uw productmodel vinden via SupportAssist

Windows 10
  1. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  2. Selecteer SupportAssist in de zoekresultaten om de applicatie te openen. Als SupportAssist niet voorkomt in de zoekresultaten, betekent dit dat de applicatie niet is geïnstalleerd op uw computer. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  3. Uw productmodel wordt weergegeven op het hoofdscherm van de applicatie.
Windows 8 (8.1)
  1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm of verplaats de cursor naar de rechterbovenhoek van het scherm tot de Charms-balk wordt weergegeven.
  2. Selecteer Zoeken .
  3. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  4. Tik of klik op SupportAssist in de zoekresultaten om de applicatie te openen.. Als SupportAssist niet voorkomt in de zoekresultaten, betekent dit dat de applicatie niet is geïnstalleerd op uw computer. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  5. Uw productmodel wordt weergegeven op het hoofdscherm van de applicatie.
Windows 7
  1. Klik op Start en typ vervolgens SupportAssist in het zoekvak.
  2. Klik in de lijst met zoekresultaten, onder Programma's, op SupportAssist om het te openen. Als SupportAssist niet voorkomt in de zoekresultaten, betekent dit dat de applicatie niet is geïnstalleerd op uw computer. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  3. Uw productmodel wordt weergegeven op het hoofdscherm van de applicatie.

Terug naar boven

Methode 3: Open het venster Systeeminformatie.

Het venster Systeeminformatie (ook bekend als msinfo32) toont een menu systeemoverzicht met informatie zoals uw model, de fabrikant en de versie van het besturingssysteem.

Uw productmodel vinden via Systeeminformatie

Tip: Druk op de toets met het Windows-logo + Pause om snel het venster Systeeminformatie te openen. Op sommige laptops moet u op Windows-logo + Fn + Pause drukken. . Als uw laptoptoetsenbord geen knop Pause heeft, volgt u de onderstaande instructies.
Windows 10
  1. Typ Systeem in het zoekvak.
  2. In de lijst met zoekresultaten, onder instellingen, selecteert u Systeem .
  3. Zoek Model: in het gedeelte Systeem.
Windows 8 (8.1)
  1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken. (Als u een muis gebruikt, wijst u naar de rechterbenedenhoek van het scherm, beweegt u de muisaanwijzer naar boven, en klikt u vervolgens op Zoeken.)
  2. Typ msinfo32 in het zoekvak.
  3. Tik of klik in de lijst met zoekresultaten op msinfo32 om het venster Systeeminformatie te openen.
  4. Zoek Model: in het gedeelte Systeem.
Windows 7 en Windows Vista
  1. Klik op Start en typ vervolgens Systeeminformatie in het zoekvak.
  2. Klik in de lijst met zoekresultaten, onder Programma's, op Systeeminformatie om het venster Systeeminformatie te openen.
  3. Zoek Model: in het gedeelte Systeem.
Windows XP
  1. Klik op de knop Start.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer.
  3. Klik op Eigenschappen.
  4. Zoek Model: in het gedeelte Systeem.

Terug naar boven

Methode 4: Open uw systeem-BIOS.

BIOS staat voor "basic input/output system". Wanneer u de computer inschakelt, wordt eerst deze software uitgevoerd om te controleren of uw hardware werkt, waarna Windows wordt gestart. U kunt het BIOS openen om informatie over uw computer en de hardware te raadplegen zonder Windows te starten.

Uw productmodel vinden via het BIOS.

1. Zet de computer aan.
  2. Zodra het Dell logo verschijnt, drukt u eenmaal per seconde op de toets F2 voor toegang tot het BIOS. Als Windows wordt gestart, moet u uw computer opnieuw opstarten nadat het opstarten is voltooid en het opnieuw proberen.
  3. In het BIOS-menu vindt u het productmodel in de titel van het menu of onder System Name (Systeemnaam).

Terug naar boven

Artikel-id: SLN298441

Laatste wijzigingsdatum: 19-01-2018 09:46