Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

De Inspiron 15 7000 serie 2-in-1 (7568) gebruiken en problemen oplossen

Samenvatting: Dit artikel bevat informatie over het gebruik van de Inspiron 15 (7568) en het oplossen van problemen.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Oorzaak


1. Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen

Raadpleeg voor informatie over draadloze netwerken en het oplossen van problemen met draadloze netwerken het Dell Support Center voor netwerken en draadloze communicatie.

Terug naar bove


2. Dell Windows Support Center

Met deze koppeling gaat u naar het Dell Windows Support Center. Selecteer het besturingssysteem waarvoor u hulp nodig hebt.

Terug naar boven


3. Muis, toetsenbord of touchpad werkt niet goed

Opmerking: Als het scherm wordt gekanteld onder een hoek van meer dan 200 - 225 graden, worden het toetsenbord en touchpad uitgeschakeld. Hetzelfde punt kan worden gebruikt om de invoerapparaten weer in te schakelen wanneer u van de laptopmodus overschakelt op de tabletmodus.

Raadpleeg de volgende Dell Knowledge Base artikelen voor meer informatie over het gebruik van of problemen met de muis, het toetsenbord of touchpad.

Terug naar boven

4. De computer reageert niet meer

  1. Houd de aan/uit-knop ten minste 15 seconden ingedrukt om zeker te zijn dat de computer wordt uitgeschakeld.
  2. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storageapparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  3. Druk op aan/uit-knop om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo.
  4. SupportAssist downloaden en installeren. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  5. Voer systeemonderhoud op uw computer uit. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Optimalisatie en onderhoud van Microsoft Windows of Problemen met trage prestaties oplossen.
  6. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer of de computer niet meer reageert.

Terug naar boven


5. Microsoft Windows crasht, stopt, start opnieuw op of geeft een blauw scherm weer

Met deze koppeling gaat u naar het Dell Knowledge Base-artikel Microsoft Windows loopt vast of er treedt een fout op.


6. Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg of moeilijk leesbaar is

Informatie over het oplossen van problemen met het LCD-scherm van een laptop vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg, of moeilijk leesbaar is.


7. De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer

Houd <FN> ingedrukt en druk op <PrtScr>. Herhalend Hiermee schakelt u de draadloze antenne uit en weer in.

Raadpleeg voor meer informatie over het in-en uitschakelen van de draadloze antenne op een Dell computer Dell Knowledge Base-artikel hoe u de draadloze antenne in-en uitschakelt op een Dell computer.

Terug naar boven

Oplossing


8. Inspiron 15 (7568) drivers

Informatie over de beschikbare drivers vindt u op de pagina Inspiron 15 drivers.Dit artikel geeft informatie over het downloaden van drivers voor Dell computers: Een driver downloaden en installeren.


9. De Dell Webcam Central-software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen

Informatie over het oplossen van problemen met uw webcam vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De Dell Webcam Central software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen.


10. Het touchpad in- of uitschakelen

Raadpleeg voor informatie over het in- en uitschakelen van het touchpad het Dell Knowledge Base artikel Disabling or Enabling the Touchpad on a Dell Notebook (Het touchpad van een Dell laptop in- of uitschakelen).

Terug naar boven


11. De computer start niet op of er is geen beeld

Als de computer helemaal niet opstart of opstart maar geen beeld geeft (lampjes branden en ventilatoren werken), luister dan of u een serie pieptonen hoort tijdens het opstarten.

Als u pieptonen hoort tijdens het opstarten, raadpleeg dan (Tabel 1) voor het oplossen van het probleem met uw computer.
Pieptonen Beschrijving Mogelijke oorzaak
1 BIOS ROM-checksum bezig of fout Moederbordfout, inclusief BIOS-beschadiging of ROM-fouten.
2 Geen geheugen (RAM) gedetecteerd Fout met geheugen of geheugenslot
3
  • Chipset-fout (North & South bridge-fout, DMA/IMR/Timer-fout)
  • Fout bij testen van tijdklok
  • Gate A20 failure
  • Fout bij Super I/O-chip
  • Fout bij testen van keyboardcontroller
Systeemkaartfout
4 Fout bij lezen/schrijven van geheugen Geheugenfout
5 Fout met stroomvoorziening realtimeklok (RTC) CMOS-batterijfout
6 Fout bij testen video BIOS Fout in videosubsysteem
7 Fout bij testen van CPU-cache Processorfout
8 LCD LCD-fout

Tabel 1: Herhaalde pieptoon codes

voor extra hulp bij uw computer, Neem contact op met de afdeling technische ondersteuning.

 
Voer de volgende stappen uit als u geen pieptonen hoort:
  1. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storageapparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  2. Maak de voedingsadapter los van de computer en haal de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact.
  3. Verwijder de batterij. Ga voor meer informatie over het verwijderen van de batterij naar de pagina Handleidingen en documentatie voor de Inspiron 15 (7568) en klik op PDF naast Servicehandleiding.
  4. Houd de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt.
  5. Zorg dat de aansluiting van de voedingskabel stevig is bevestigd aan de voedingsadapter.
  6. Sluit de voedingsadapter aan op de computer en op een goed werkend stopcontact.
  7. Druk op aan/uit-knop om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo.
  8. Schakel de computer uit en plaats de batterij terug in de computer.
  9. Druk op de aan/uit-knop om te zien of de computer inschakelt en opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel De batterij controleren.
  10. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer steeds of de computer nog opstart.

Terug naar boven


12. Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets

  • De snelste en gemakkelijkste manier voor het identificeren en oplossen van de meest voorkomende problemen is gebruik te maken van de PC Dell Diagnostics snelle test. Het probleem wordt dan automatisch verholpen of u wordt door de stappen geleid om het probleem op te lossen.
    Opmerking: Wanneer de diagnose aangeeft dat er een onderdeel defect is, zullen we, afhankelijk van welk onderdeel defect is, de procedure voor een vervangend onderdeel zonder extra kosten binnen de garantie direct starten.

  • SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen, zodat u problemen gemakkelijker dan ooit kunt oplossen en voorkomen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
     
  • Als de computer geen verbinding heeft met internet, kunt u de ingebouwde diagnosetest op uw computer uitvoeren; raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Ingebouwde diagnosetest (ePSA) op uw systeem uitvoeren.

Terug naar boven


13. Specificaties

Ga voor meer informatie over de Inspiron 15 (7568) specificaties naar de pagina Handleidingen en documentatie voor de Inspiron 15 (7568) en klik op PDF naast Specificaties.


14. Poortlocaties

Ga voor meer informatie over de poortlocaties naar de pagina Handleidingen en documentatie voor de Inspiron 15 (7568) en klik op PDF naast Snelstartgids of Specificaties.


15. Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen

  1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als het Dell logo wordt weergegeven tijdens POST, drukt u op de toets <F2> om het scherm System Setup (Systeeminstellingen) te openen.
  3. In het scherm System Setup (Systeeminstellingen) tikt of klikt u op Restore Settings (Instellingen herstellen). .
  4. Tik of klik op OK.

Terug naar boven


16. Computeronderdeel wordt niet herkend

SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.

Terug naar boven


Artikeleigenschappen


Getroffen product

Inspiron 7568 2-in-1

Datum laatst gepubliceerd

14 jul. 2021

Versie

7

Artikeltype

Solution