Přeskočit na hlavní obsah
  • Vkládejte objednávky snadno a rychle
  • Zobrazit objednávky a sledovat stav expedice
  • Vytvořte a přistupujte k seznamu svých produktů
  • Spravujte své profily, produkty a kontakty na úrovni produktů na stránkách Dell EMC pomocí správy společnosti.

Uplatnění daňové výjimky (pouze v USA)

Shrnutí: Tento článek obsahuje informace o uplatnění daňové výjimky v USA.

Tento článek byl zřejmě přeložen automaticky. Máte-li připomínky k jeho kvalitě, informujte nás pomocí formuláře ve spodní části stránky.

Obsah článku


Pokyny

Poznámka: Obsah tohoto článku se vztahuje pouze na USA.

Odeslání dokumentace s výjimkou daně

Certifikáty výjimky můžete odfaxovat nebo zaslat e-mailem daňovému oddělení společnosti Dell. Jasně označte číslo zákazníka Dell a e-mail na Tax_Department@dell.com nebo fax na číslo 1-800-433-9023.

Poznámky:
  • Uveďte své zákaznické číslo a e-mailovou adresu na titulní list faxu.
  • Po ověření je výjimka spojena s daným číslem zákazníka.

Požadované formuláře daně z prodeje

Obecně platí, že společnost Dell vyžaduje kopii certifikátu výjimky pro státní daň z prodeje zákazníka nebo certifikátu o přeprodeji pro stát "Ship To".

Některé státy obsahují prázdné formuláře, které je třeba předat dodavateli, zatímco jiné obsahují písmena nebo certifikáty vydaný stavem.

Poznámka: Závisí to na typu nárokované výjimky a konkrétním stavu, jaký formulář je potřeba, nebo na tom, zda je vyžadován certifikát.

Na webových stránkách příslušného státu najdete formuláře daně z prodeje: http://www.taxadmin.org/fta/link/forms.html

Poznámky:
  • Firemní povolení, firemní licence, osvědčení autority, prodejní daňové výnosy, čísla prodejní daně nebo dopisy pro výjimku daně z příjmu IRS nejsou certifikáty výjimky z prodejní daně.
  • Daň z prodeje/použití je pravidelně poplatek za cílové místo, který určí stát. (Platí výjimky.)
  • Výjimky pro daň proto vycházejí z adresy/státu dodání.
  • V závislosti na příslušné výjimce/stavu, které by měl kupující vzít v úvahu, mohou být splněny další požadavky.

Uplatnění daňové výjimky

Ne všechny body uvedené níže se mohou vztahovat na certifikát vašeho státu, stejně jako seznam all-inclusive. Nezapomeňte vyplnit všechny záznamy ve formuláři, aby bylo zajištěno, že výjimka bude uplatněna.

Napište své zákaznické číslo a e-mailovou adresu na svých krycích listech.

  • Informace o prodejci: Dell Marketing L.P.
  • Popsat ZAKOUPENÝ MAJETEK JAKO POČÍTAČOVÉ VYBAVENÍ A/NEBO SOFTWARE.
  • Uveďte JMÉNO KUPCE JAKO NÁZEV VAŠÍ SPOLEČNOSTI/ORGANIZACE.
    (Název faktury na vaší objednávce/faktuře musí být stejný název jako kupující na dokumentaci výjimky. Je-li to relevantní, uveďte, že používáte název společnosti "vedete jako firmu".)

Jestliže vyplníte formulář pro tyto typy výjimek, mějte na paměti následující informace:

  • Podepisujte a datem formuláře.

Prodej: Patří sem PRODEJ POČÍTAČOVÉHO VYBAVENÍ A/NEBO SOFTWARU NEBO INTEGRACE POČÍTAČOVÉHO VYBAVENÍ A/NEBO SOFTWARU V rámci vaší povahy podnikání.

Poznámky:
  • Zásilky svozu: Některé státy osvobodí prodejce pouze v případě, že se zaregistrují ve svém stavu a/nebo dodávají dodavateli konkrétní dokumentaci. jinak je výjimka z dalšího prodeje považována za neplatnou.
  • Měla by existovat korelace mezi položkami zakoupených od společnosti Dell a povaze podnikání kupujícího, jak je uvedeno na certifikátu.
  • Prodejci musí vyplnit certifikát o dalším prodeji. Každý stav má formulář stavu nebo vícestavový certifikát, který se má dokončit.

Organizace, které jsou vyjmuté z této výjimky:

Neziskové organizace nemusí být nezbytně vyjmuty ze státní prodejní daně, mohou však být od federální daně z příjmu vyjmuty. Státy mají specifické požadavky na potřebnou dokumentaci při uplatnění takové výjimky.

Poznámky:
  • Zahrňte podpůrnou dokumentaci týkající se výjimky ze státní daně z prodeje, například dopisů vydaných státy.
  • Poskytnutí kopie vašeho daňového souhlasu s prodejem, osvědčení o autoritě, vrácení daně z prodeje, čísla prodejní daně nebo dopisu o výjimce IRS není dostatečná dokumentace výjimky.

Výrobní:

Uveďte, jakým způsobem se počítačové vybavení používá ve výrobním procesu.

Poznámka: Některé státy osvobodí od daně nebo daně se sníženou sazbou, zařízení používané v určitých výrobních procesech. V mnoha případech musí být strojírenství použito přímo ve výrobě. pro tento typ výjimky mají státy specifické formuláře. Multijazykový formulář není platný dokument pro tento typ výjimky.

Zarmucené a uchycené:

Podle Ministerstva zahraničí USA jsou povoleny výjimky pro některé zaměstnance a kanceláře cizích státních orgánů pod dohledem zákona Foreign Vaštys (22 USC 4301 a násl.)

Faxujte kopii karty zepředu a zpět na číslo uvedené výše.

Poznámky:
  • Některé karty mají omezení pro nákupy bez daně a jsou nepřenosné. Může ji používat pouze osoba, jejíž fotografie se objevuje na přední straně karty.
  • Další informace naleznete na webové stránce věnované daňovým výjimkaem ve Vesmě .
  • Karty s výjimkami pro služební cesty jsou vydávány pouze pro embassie, sídla a mezinárodní organizace pouze pro oficiální nákupy a slouží výhradně k plnění úkolů identifikované na přední straně karty. Všechny nákupy musí být uskutečněny pod názvem služby a hrazeny kontrolou úkolů nebo kreditní kartou (nikoli hotovostí nebo osobní kontrolou).

Často kladené dotazy

Jak získám refundaci státní daně, která byla naúčtovaná při objednávce online?

Finanční oddělení společnosti Dell vynaloží veškeré úsilí, aby před odesláním objednávky odstranilo daň.
Je-li však objednávka odeslána před odebráním daně, Finanční oddělení zpracuje v průběhu 3–4 týdnů úvěr zpět do původního stavu platby. Máte-li další dotazy týkající se objednávky, můžete Tax_Department@dell.com e-mailem.

Proč společnost Dell účtovat prodejní daň?

Nemůžeme hovořit o obchodních postupech jiných společností, avšak společnost Dell je registrovaná ve většině států a jurisdikcích, aby odsouovala a odvážel příslušnou prodejní daň, pokud nám zákazník nedodá certifikát o výjimce.  Ostatní prodejci na internetu nemusí mít v jurisdikci pro přepravu propojení, a proto neúčtují prodejní daň ani nevyžadují certifikát výjimky.

Vlastnosti článku


Datum posledního vydání

06 pro 2023

Verze

7

Typ článku

How To