Hvad er MAC-address-pass-through?

Gælder for: Latitude, Mobile Precision-arbejdsstation, XPS, USB Type-C.

Nogle netværksprogrammer (Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) og forskellige systemstyringsprogrammer) søger efter en systemspecifik MAC-adresse (Media Access Control)1 for at give et system adgang til et netværk eller tillade, at en softwareinstallation sendes fra en netværksserver.

Dell løser et brancheproblem med USB-baserede Ethernet-controllere. Dell har implementeret en funktion, der kaldes MAC Address Override eller MAC Address Pass Through, der anvender en systemspecifik MAC-adresse, der er registreret i systemets BIOS (Basic Input/Output System), der derefter bruges til at tilsidesætte dockens eller donglens MAC-adresse, hver gang den tilsluttes netværket. På denne måde kan netværket se den systemspecifikke MAC-adresse. Dell-systemer med Dell Type-C USB-netværksdongler og docks har nu en konstant MAC-adresse, uanset hvilken USB Type-C-adapter der er tilsluttet systemet.

Dell Type-C USB-netværksadaptere, herunder Dell adapter - USB-C til Ethernet-donglen (RJ45), Dell DA200 Type-C Dock ,Dell Dock (WD15) og Dell Thunderbolt Dock (TB16), har alle deres egen MAC-adresse indbygget i deres chipsæt. Når docken/adapteren tilsluttes et Dell-system, der understøtter MAC-pass-through, og netværksdriveren er indlæst på systemet, bliver den adapterspecifikke MAC-adresse overskrevet af den systemspecifikke MAC-adresse fra BIOS. På denne måde kan netværket konstant se og bruge den systemspecifikke MAC-adresse.

Ting, du skal huske.
  • Denne funktion til tilsidesættelse af MAC-adressen aktiveres ved hjælp af BIOS og netværksdriveren, der ligger i operativsystemet (Windows, Linux osv.).
  • Tilsidesættelse af MAC-adressen fungerer før start af operativsystemet og i PXE-startprocessen (Preboot eXecution Environment).
  • Den systemspecifikke BIOS MAC-adresse er anført i BIOS, så kunderne kan se MAC-adressen uden at være i Windows.
  • Den MAC-adresse, der er trykt på Dell Dock-etiketten, er ikke MAC-adressen fra systemets BIOS.
  • Hvis adapteren/donglen bruges på et system, der ikke er Dell, er tilsidesættelse af MAC-adressen ikke tilgængelig, så enheden kun anvender MAC-adressen på adapteren/donglen.
1 En MAC-adresse (også kaldet en fysisk adresse) er en unik 12-cifret hexadecimal kode, der identificerer den specifikke Network Interface Controller (NIC). Eksempel: 2A 12 58 3C 9A 77

Artikelnummer: SLN301147

Sidste ændringsdato: 14.09.2019 10.51