Windows 7 – Brug af trådløst netværk og fejlfindingsvejledning til hjemmet

Windows 7 – Brug af trådløst netværk og fejlfindingsvejledning til hjemmetDu kan finde hjælp til opsætning, tilslutning, deling af filer, fotos, musik og fejlfinding af dit trådløse netværk ved at følge de anviste trin og links i afsnittet, der kan udvides.


 

I dette dokument defineres "trådløs" som en metode til overflytning af oplysninger fra én computer, PDA eller SmartPhone til en anden vha. radiobølger i stedet for kabler.

Radiobølgen moduleres som tv- og FM-signaler, så oplysninger overføres langs bølgen.

I forbindelse med computer-, PDA- eller SmartPhone-kommunikation er afstanden generelt kort (mindre end 60 meter).

I forbindelse med mobile bredbåndsadaptere (til mobiltelefoner) afhænger afstanden af terrænet og antallet af tårne i nærheden.

 

Der findes mange forskellige typer trådløse enheder, som du bruger i dagligdagen uden at tænke nærmere over det. Mobiltelefoner, trådløse telefoner og fjernbetjeningen til dit tv er blot et par eksempler på enheder, du bruger i hverdagen, som anvender trådløs teknologi. Trådløs teknologi til computere er lige så nemt og problemfrit at bruge, når bare det er konfigureret rigtigt. I den resterende del af dokumentet henvises til trådløs teknologi til computere, når der henvises til "trådløs".

Trådløs teknologi til computere kan opdeles i forskellige typer. Hver enkelt type trådløs teknologi er beskrevet i et separat afsnit. Der findes speciel brug, processer og standarder for hver enkelt teknologi. Nedenfor vises en liste over de forskellige teknologier med en kort forklaring.
 

 • Trådløst lokalnetværk – også kaldet WLAN eller wi-fi. Denne type trådløs bruges til at komme på internettet og tilslutte andre enheder som f.eks. computere, PDA'er, SmartPhones og printere.

 • Bluetooth® – Bluetooth-teknologi er en trådløs teknologi, der bruges over korte afstande til at forbinde enheder, der er tæt på hinanden (10 meter). Denne teknologi bruges til at tilslutte enheder som f.eks. Bluetooth-tastaturer, -mus, -stereohøjttalere, -PDA'er og -SmartPhones. Mange folk bruger allerede denne teknologi til at slutte trådløse hovedtelefoner til mobiltelefoner.

 • Mobilt bredbånd – også kaldet WWAN (Wireless Wide Area Networking). Mobilt bredbånd bruger mobiltelefontjenester til at få adgang til internettet. Mobil bredbåndsteknologi bruges i mobiltelefoner, som kan oprette forbindelse til internettet. Det kræver en dataaktiveret mobiltelefontjeneste, som ikke er tilgængelig i alle områder.

 • Trådløs USB – Denne teknologi er blevet tilgængelig for nylig. Den giver mulighed for en trådløs forbindelse fra en computer til en trådløs USB-hub. USB-enheder sluttes derefter til den trådløse USB-hub, og hub'en fungerer som bro. Afstanden er meget kort (3 meter).

 

Hvis du vil oprette trådløs forbindelse til internettet, skal du bruge noget bestemt hardware og bestemte tjenester. De er angivet nedenfor. Uden alle disse elementer er det ikke muligt at oprette forbindelse til internettet. Afstanden fra routeren er normalt begrænset (mindre end 60 meter).
 

 • Trådløst netværkskort – Denne enhed kan være installeret i computeren eller i en USB-port. Hvis du ikke ved, om der er installeret et trådløst netværkskort, skal du kontakte producenten af computeren for at finde ud af det.

 • Trådløs bredbåndsrouter – Routeren bruges til at forbinde alle dine computere til et netværk og til internettet.

 • Bredbåndsinternetudbyder (ISP) – Kabel-tv- og telefonselskaber (DSL) tilbyder normalt internettjenester.

 

Bemærk: Når du konfigurerer dit trådløse netværk, skal du forsøge at placere den trådløse router omtrent midt i huset eller kontoret, hvis det er muligt. Under alle omstændigheder skal den trådløse router placeres så højt som muligt for at mindske interferens.
 1. Din bredbåndsinternetudbyder (ISP) vil enten komme til din bopæl eller virksomhed og konfigurere bredbåndsmodemmet eller sende dig et gør-det-selv-sæt.
  Bemærk: Ved brug af gør-det-selv-sættet skal du følge den medfølgende vejledning til at konfigurere bredbåndsmodemmet eller kontakte din internetudbyder. Du vil højst sandsynligt skulle kontakte din internetudbyder alligevel for at oprette et brugernavn og en adgangskode (ved DSL-forbindelse) eller registrere dit bredbåndsmodem (ved kabelforbindelse).
   
 2. Når bredbåndsmodemmet er konfigureret og fungerer, skal du fjerne netværks- eller USB-kablet, som forbinder computeren og modemmet.
   
 3. Sluk bredbåndsmodemmet i mindst tre minutter eller længere (dette er nødvendigt for, at bredbåndsmodemmet kan finde den trådløse router senere).
   
 4. Når der er gået tre minutter eller mere, skal du tilslutte den trådløse router med det medfølgende netværkskabel og tænde bredbåndsmodemmet igen.
   
 5. Se den dokumentationen, der fulgte med din trådløse router, for at få installationsvejledning.
  Bemærk: Du kan finde flere oplysninger om opsætning af din trådløse router på producentens websted (Tabel 1).
   
  Link til producentens websted
  Linksys Ekstern forbindelse
   
  D-Link Ekstern forbindelse
   
  Netgear Ekstern forbindelse
   
  2Wire Ekstern forbindelse
   
  Belkin Ekstern forbindelse
   
  Apple Ekstern forbindelse
   
  SMC Ekstern forbindelse
   
  TRENDnet Ekstern forbindelse
   
  TP-Link Ekstern forbindelse
   
  Cisco Ekstern forbindelse
   
  Ubiquiti Ekstern forbindelse
   
  Tabel 1: Ofte anvendte websteder for trådløse routere
   
 6. Under den første opsætning af den trådløse router skal netværksnavnet (SSID) og Wi-Fi-sikkerheds(netværks)nøglen ændres af sikkerhedshensyn. Du kan finde flere oplysninger i afsnittet Sikring af dit trådløse netværk.
   

 

Bemærk: Følgende trin gælder for Windows 7. I forbindelse med andre operativsystemer skal du besøge vores supportcenter for netværk og trådløse forbindelser.
 1. Flyt computeren til en afstand af maks. 1-3 meter fra routeren (hvis det er muligt).
  Bemærk:
  • Hvis computeren flyttes tættere på routeren, vil det hjælpe med til at eliminere kilder til interferens, som kan forårsage langsomme og ustabile forbindelser, for at sikre, at den trådløse hardware fungerer korrekt.
  • Hvis computeren kun opretter korrekt forbindelse til internettet, mens computeren er tæt på routeren, betyder det, at der sandsynligvis er interferensproblemer. Du kan finde flere oplysninger om, hvad der forårsager interferens, i artiklen How to Identify and Reduce Wireless Signal Interference (Sådan identificeres og reduceres trådløs signalinterferens i Dell Knowledge Base.

 2. Tryk eller klik på netværksikonet Tilgængeligt netværk, enten i proceslinjen eller i det skjulte område med ikoner (figur 1).
  Bemærk:
  Windows 7-pil for skjulte ikoner
  Figur 1: Placering af skjulte ikoner
 3. Kig efter det netværk, der har flest grønne bjælker (det kan være nødvendigt at rulle op eller ned for at finde det).
   
 4. Tryk eller klik på netværket med flest grønne bjælker (Tilgængeligt netværk), og tryk eller klik derefter på Opret forbindelse.
  Bemærk: Hvis der er mere end ét netværk på listen med samme antal hvide bjælker, eller netværket vises som "Skjult netværk eller Andet netværk", skal du se fanen Indhentning af navnet på det trådløse netværk direkte fra den trådløse router i afsnittet Sikring af dit trådløse netværk for at få instruktioner til, hvordan du henter navnet på det trådløse netværk direkte fra den trådløse router.
   
 5. Indtast sikkerhedsnøglen for netværket, hvis du bliver bedt om det, og klik derefter på Næste.
  Bemærk:

 

 

 1. Flyt computeren til en afstand af maks. 1-3 meter fra routeren (hvis det er muligt).
  Bemærk:
  • Hvis computeren flyttes tættere på routeren, vil det hjælpe med til at eliminere kilder til interferens, som kan forårsage langsomme og ustabile forbindelser, for at sikre, at den trådløse hardware fungerer korrekt.
  • Hvis computeren kun opretter korrekt forbindelse til internettet, mens computeren er tæt på routeren, betyder det, at der sandsynligvis er interferensproblemer. Du kan finde flere oplysninger om, hvad der forårsager interferens, i artiklen How to Identify and Reduce Wireless Signal Interference (Sådan identificeres og reduceres trådløs signalinterferens i Dell Knowledge Base.

 2. Find netværksikonet på proceslinjen eller i området med skjulte ikoner (figur 1), se eksempler på netværksikonerne nedenfor.
  Bemærk: De er begge placeret i nederste højre hjørne af skærmbilledet).
  Windows 7-pil for skjulte ikoner
  Figur 1: Placering af skjulte ikoner
 3. Vælg den fane nedenfor, der passer til ikonet på computeren.
  Bemærk:
  • Sørg for at frakoble ethvert netværkskabel (Ethernet), eller tag det ud af docken, før du udfører trinnene, da ikonet for trådløs forbindelse ellers muligvis ikke vises korrekt.
  • Hvis du ikke kan finde ikonet for trådløs forbindelse, skal du genstarte computeren. Hvis det stadig ikke vises, skal du downloade og installere de nyeste drivere. Du kan finde flere oplysninger i afsnittet Sådan downloader og installerer du den nyeste driver til Dells trådløse netværksadapter.

 

Dette ikon betyder, at computeren har forbindelse til det trådløse netværk. Hvis du ikke kan få internetforbindelse, skal du se fanen Løsning af problem med ikke at kunne oprette internetforbindelse.Dette ikon betyder, at den trådløse antenne er tændt, men du har ikke forbindelse til et trådløst netværk. Du kan finde yderligere oplysninger om at oprette forbindelse til dit trådløse netværk i afsnittet Jeg vil slutte min computer eller tablet til mit eksisterende trådløse netværk.Dette ikon betyder, at den trådløse antenne (Wi-Fi) er slået fra.

Sådan slår du den trådløse (Wi-Fi) antenne til:

Bemærk:
 1. Når du har brug for hjælp til at oprette forbindelse til dit trådløse netværk, skal du se afsnittet Jeg vil slutte min computer eller tablet til mit eksisterende trådløse netværk.
 2. Hvis du skal slå alle de trådløse enheder fra (trådløs (Wi-Fi), mobilbredbånd, Bluetooth, GPS og NFC (Near Field Communication)), f.eks. ombord på et fly, skal du trykke eller klikke på Slå trådløs fra i Windows Mobilitetscenter.
 3. Når knappen Slå trådløs til ikke er tilgængelig (gråtonet), kan du forsøge at aktivere hardware-knappen på din computer for at aktivere den trådløse netværksadapter.
 1. Hold tasten Windows (Windows-knap) nede, mens du trykker på tasten x.
   
 2. Tryk eller klik på knappen Slå trådløs til.
   

 

Hvis du ikke har gjort dette, skal du først udføre trinnene på fanen Løsning af problemer med trådløs forbindelse.

 1. Kør fejlfinding for Netværk.
  1. Tryk eller klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
  2. Skriv fejlfinding i søgefeltet
  3. Tryk eller klik på Fejlfinding i punkterne under Kontrolpanel.
  4. Tryk eller klik på Netværk og internet.
  5. Tryk eller klik på Internetforbindelser.
  6. Tryk eller klik på Næste, og følg instruktionerne.
   
 2. Sluk alle enheder på netværket, og tænd dem derefter igen for at genstarte og synkronisere dem. Du kan få flere oplysninger på fanen Aktivér og deaktiver alle enheder på netværket.
   
 3. Kør Dell SupportAssist Optimize Network-applikationen.
  1. Tryk eller klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
  2. Skriv supportassist i søgefeltet.
  3. Tryk eller klik på SupportAssist (Desktop-app).
   Bemærk: Når SupportAssist ikke vises på listen over applikationer, skal du downloade den enten på computeren, der har problemet (hvis muligt), eller på en USB-nøgle på en anden enhed, som kan komme ind på internettet. Gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at få flere oplysninger om, hvordan du henter og installerer SupportAssist. Du skal muligvis oplyse Dell-computerens servicekode eller ekspresservicekode eller vælge computermodellen på en liste.

  4. Tryk eller klik på Optimize My System (Optimer mit system).
  5. Tryk eller klik på Optimize Network (Optimer netværk).
  6. Tryk eller klik på Run Now (Kør nu).
  7. Når optimerringen af netværket er afsluttet (statuslinjen viser 100 %), skal du trykke eller klikke på fanen History (Historik).
  8. Tryk eller klik på den seneste liste over Optimize Network (Manual) (Optimer netværk (manuelt)) for at gennemgå resultaterne.

 4. Sørg for, at de nyeste trådløse drivere, den nyeste BIOS og den nyeste router-firmware er installeret.
  Bemærk: Hvis den berørte enhed ikke har trådløs forbindelse til at downloade en driver eller BIOS, skal du gøre ét af følgende for installere driveren på den berørte enhed:
  • Tilslut den berørte enhed til din router med et netværkskabel (hvis det er en mulighed).
  • Brug en anden enhed, der har forbindelse til internettet, til at downloade driveren, og brug et USB-flashdrev til overføre driveren til den berørte enhed.
  • På tablets skal du bruge det USB-kabel, der fulgte med din tablet, til at overføre den driver til tabletten, som blev downloadet til en anden enhed, der har forbindelse til internettet.
   
  • Du kan finde yderligere oplysninger om at downloade og installere den nyeste BIOS-version i artiklen What is BIOS and How to Download and Install the latest BIOS? (Hvad er BIOS, og hvordan downloader og installerer du den nyeste BIOS?) i Dell Knowledge Base.
   Bemærk: Den nyeste BIOS finder du i underafsnittet BIOS.

  • Du kan finde flere oplysninger om at downloade og installere de nyeste trådløse drivere i afsnittet Sådan downloader og installerer du den nyeste driver til Dells trådløse netværksadapter.
   Bemærk: Netværksadapterdriverne findes i underkategorien Netværk.

  • Opdater den trådløse routers firmware til den senest tilgængelige. Se i dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten – se links i Tabel 1.
   Bemærk: For at opdatere routerens firmware skal du have en computer, der er tilsluttet din trådløse router (dette kan ske ved hjælp af et netværkskabel eller en anden computer, som er tilsluttet trådløst).
    
   Producent Brugernavn Adgangskode
   Linksys Ekstern forbindelse
    
   lad stå tomt admin
   D-Link Ekstern forbindelse
    
   admin lad stå tomt
   Netgear Ekstern forbindelse
    
   admin adgangskode
   2Wire Ekstern forbindelse
    
   Ingen, medmindre der er oprettet en. Ingen, medmindre der er oprettet en.
   Belkin Ekstern forbindelse
    
   Ingen lad stå tomt
   Apple Ekstern forbindelse
    
   Brug hjælpeprogrammet AirPort  
   SMC Ekstern forbindelse
    
   Admin smcadmin
   Tabel 1: Links til producenter af trådløse routere, standardbrugernavne og -adgangskoder til routere
   
 5. Kontrollér, at den trådløse adapter sender på det højeste niveau. Du kan finde flere oplysninger på fanen Konfigurer indstillingerne for den trådløse adapter for at opnå optimal ydelse.
   
 6. Kør Dell SupportAssist Troubleshooting-applikationen.
  1. Tryk eller klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
  2. Skriv supportassist i søgefeltet.
  3. Tryk eller klik på SupportAssist (Desktop-app).
   Bemærk: Når SupportAssist ikke vises på listen over applikationer, skal du downloade den enten på computeren, der har problemet (hvis muligt), eller på en USB-nøgle på en anden enhed, som kan komme ind på internettet. Gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at få flere oplysninger om, hvordan du henter og installerer SupportAssist. Du skal muligvis oplyse Dell-computerens servicekode eller ekspresservicekode eller vælge computermodellen på en liste.

  4. Tryk eller klik på fanen Troubleshooting (Fejlfinding).
  5. Tryk eller klik på I'm having internet issues (Jeg har internetproblemer).
  6. Tryk eller klik på den ønskede indstilling.
  7. Tryk eller klik på Run Now (Kør nu), og følg instruktionerne.
   
 7. Kør diagnosticering for netværksadapter, som er tilgængelig på Dells supportwebsted.
  Bemærk:
  • Hvis den berørte enhed ikke har trådløs forbindelse, kan denne procedure kun benyttes, hvis du tilslutter et netværkskabel mellem den ene LAN-port på bagsiden af den trådløse router og LAN-porten på computeren. Se artiklen Manuals and Documentation for your Dell Product (Manualer og dokumentation til dit Dell-produkt) i Dell Knowledge Base for at få oplysninger om, hvordan du finder manualen til din computer, hvor du kan se placeringen af RJ45 eller USB-C-porten på computeren.
  • Der skal muligvis downloades og installeres et lille program. Følg anvisningerne på skærmen.

 8. Se følgende artikler, alt efter hvilken browser der er installeret på computeren.  
 9. Hvis de følgende trin ikke løser problemet, er der en fejl i din computers operativsystem. For at undersøge mulighederne for at rette denne fejl, og hvornår de skal bruges, skal du se artiklen Restore, Factory Reset or Reinstall Windows 7 on your Dell computer (Gendannelse, fabriksnulstilling eller geninstallation af Windows 10 på din Dell-computer) i Dell Knowledge Base.

 

 1. Frakobl strømmen til bredbåndsmodemmet, og lad det være frakoblet i mindst 3 minutter.
  Bemærk: Nogle internetudbyderer sender en modem/router-kombinationsenhed.

 2. Sluk alle de computere, der er tilsluttet netværket.
   
 3. Afbryd strømmen til den trådløse router.
   
 4. Kontroller, at bredbåndsmodemmet og internet- eller WAN-porten på den trådløse router er forbundet med et netværkskabel.
   
 5. Kontroller, at der ikke er sluttet et USB- eller serielt kabel til bredbåndsmodemmet.
   
 6. Slut strømmen til bredbåndsmodemmet. Vent i mindst 2 minutter på, at bredbåndsmodemmet initialiserer.
  (Hvis det ikke lykkes modemmet at oprette forbindelse til internettet, skal du tage stikket ud af modemmet. Vent i mindst 5 minutter, og sæt derefter stikket i modemmet igen).
   
 7. Slut strømmen til den trådløse router. Vent i mindst 2 minutter på, at den trådløse router initialiserer.
   
 8. Tænd computeren, og prøv at oprette forbindelse til internettet.
  Bemærk: Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til internettet, skal du undersøge, om andre computere kan få internetforbindelse, eller tilslutte denne computer direkte til din router med et netværkskabel (hvis disse muligheder er tilgængelige). Hvis andre computere eller denne computer forbundet direkte til din router heller ikke få forbindelse til internettet, skal du kontakte din internetudbyder eller routerproducenten.
   
 9. Hvis computeren stadig ikke kan oprette internetforbindelse, skal du se fanen Løsning af problem med ikke at kunne oprette internetforbindelse og fortsætte med Trin 3.

 

Bemærk: Du kan få flere oplysninger om, hvilken trådløs adapter der er installeret på din computer, i følgende artikel i Dell Knowledge Base: Which Wireless Networking Adapter is Installed in Your Dell Computer (Hvilken trådløs netværksadapter er installeret på din Dell-computer).
For trådløse Intel-adaptere:
Bemærk: Ikke alle trådløse netværkadapterer har alle indstillingerne som vist nedenfor. Kontroller og udskift dem, der er tilgængelige.
 1. Tryk eller klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
   
 2. Skriv enhedshåndtering i søgefeltet.
   
 3. Tryk eller klik på Enhedshåndtering.
  (Når dialogboksen Kontrol af brugerkonti vises, skal du trykke eller klikke på Fortsæt).
   
 4. Klik på pilen ud for Netværksadaptere i vinduet Enhedshåndtering.
   
 5. Tryk to gange eller dobbeltklik på ikonet Intel Wi-Fi, Wireless eller Centrino.
   
 6. Tryk eller klik på fanen Avanceret.
  Bemærk: Den trådløse netværksadapter i computeren har måske ikke alle valgmulighederne, der er vist nedenfor. Du kan ændre dem, der er til rådighed.
   
 7. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på 802.11n kanalbredde for 2,4 GHz og vælge Auto i rullemenuen.
   
 8. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på 802.11n kanalbredde for 5,2 GHz og vælge Auto i rullemenuen.
   
 9. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på 802.11n-tilstand og vælge Aktiveret i rullemenuen.
   
 10. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på Fat Channel-intolerant og vælge Deaktiveret i rullemenuen.
   
 11. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på Roaming-aggressivitet og vælge 1. Lavest på rullelisten.
  Bemærk: Denne indstilling anbefales til trådløse hjemmenetværk. Hvis du befinder dig på et virksomhedsnetværk og flytter fra sted til sted, skal indstillingen være angivet til 3. Mellem.
   
 12. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på Intel ® Througput Enhancement or Throughput Booster og vælge Deaktiveret i rullemenuen.
  Bemærk: Hvis du kun har én enhed på det trådløse netværk eller streamer video, vil du kunne slå denne funktion til, men når denne funktion er slået til, tillader adapteren ikke andre computere på netværket at have samme adgang til det trådløse netværk.
   
 13. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på Transmit Power og vælge 5. Højeste på rullelisten.
   
 14. I feltet Egenskaber skal du trykke eller klikke på Trådløs tilstand og vælge det størst mulige tal i rullemenuen.
   
 15. Klik på OK.  
For trådløse Dell-adaptere:
Bemærk: Ikke alle trådløse netværkadapterer har alle indstillingerne som vist nedenfor. Kontroller og udskift dem, der er tilgængelige.
 1. Tryk eller klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
   
 2. Skriv enhedshåndtering i søgefeltet.
   
 3. Tryk eller klik på Enhedshåndtering.
  (Når dialogboksen Kontrol af brugerkonti vises, skal du trykke eller klikke på Fortsæt).
   
 4. Klik på pilen ud for Netværksadaptere i vinduet Enhedshåndtering.
   
 5. Dobbelttryk eller dobbeltklik på Dell trådløst WLAN-kort.
   
 6. Tryk eller klik på fanen Avanceret.
   
 7. I boksen Egenskaber: klik for at fremhæve AP Compatibility Mode (AP-kompatibilitetstilstand) vælg Broader Compatibility (Bredere kompatibilitet) under Value: (Værdi) på rullelisten.
   
 8. I boksen Egenskaber: klik for at fremhæve Minimalt strømforbrug, vælg Deaktiveret under Værdi: på rullelisten.
   
 9. Tryk eller klik på. OK.

Udfør følgende trin for at løse problemet:

 1. Hold tasten Windows (Windows-knap) nede, mens du trykker på tasten x.
   
 2. Tryk eller klik på knappen Slå trådløs til.
   
 3. Når knappen Slå trådløs til ikke er tilgængelig (gråtonet), kan du forsøge at aktivere hardware-knappen på din computer for at aktivere den trådløse netværksadapter.

 

 

Et Wi-Fi-netværksnavn (SSID) er det navn, som din trådløse router sender (som en radiostation), og som giver dig mulighed for at identificere din trådløse router fra andre routere.

Det SSID, som er angivet på din trådløse router, når du tager den ud af pakken, skal ændres ved første opsætning vha. den cd, der fulgte med den trådløse router. Det skal indeholde mellem 1 og 32 tegn. Der skelnes mellem store og små bogstaver, hvilket betyder, at når du har fundet et navn, skal du angive det på hver computer på nøjagtigt samme måde som det er angivet i routeren.

Det bør ikke indeholde din adresse, dit navn eller andet, som kan bruges til at identificere dig.

 

En Wi-Fi-sikkerheds(netværks)nøgle kan sammenlignes med en dørnøgle. Den beskytter dig mod, at ukendte personer får adgang til dit trådløse netværk.

Nedenfor vises en liste over de tre typer trådløs sikkerhed, som tilbydes private brugere og mindre virksomheder, samt en sammenligning af deres styrke.

Det anbefales, at det trådløse netværk konfigureres med det højeste sikkerhedsniveau, som de trådløse enheder har til fælles.

 • Wired Equivalent Privacy (WEP)
  Lav beskyttelse

  WEP er en af de oprindelige sikkerhedstyper. Alle trådløse routere til privat brug understøtter WEP, selv de nyeste modeller, for at gøre dem kompatible med alle trådløse netværksadaptere. Selvom WEP er bedre end ingen sikkerhed, kan den netværksnøgle, der bruges til kryptering af trådløse data, brydes på et par minutter.

 • Wi-Fi Protected Access (WPA)
  Medium beskyttelse

  WPA blev udviklet for at lukke sikkerhedshullerne i WEP. Det anvender flere mekanismer til at forhindre, at netværksnøglen brydes, men der anvendes den samme krypteringsmetode som i WEP.

 • Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2)
  Højeste beskyttelse

  WPA2 har den højeste form for sikkerhed til private brugere og mindre virksomheder. Det anvender mekanismerne fra WPA samt en mere sikker krypteringsmetode.
   

 

WPA og WPA2

WPA og WPA2 bruger bogstaver (a-z, A-Z, 0-9) og indeholder mellem 8 og 63 tegn. Nøglen kan bestå af alle store og små bogstaver, tal og specialtegnene (~!@#$%^&*()_+:;'"<>).

Det anbefales, at alle tre typer tegn bruges i nøglen, og at de bruges i vilkårlig rækkefølge. Det gør det meget svært for andre at gætte nøglen.

WEP

WEP findes i to længder, 64 bit og 128 bit, og i to typer, ASCII og Hexadecimal. Nøglen omfatter en ekstra 24 bit-overskrift, så den oprettede nøgle er faktisk kun 40 bit eller 104 bit lang. Derfor kaldes en 64 bit WEP-nøgle også 40 bit. ASCII er de tal og bogstaver, vi bruger i dagligdagen, a-z, A-Z og tallene 0-9. Hexadecimal kaldes også maskinkode. Når en computer kører et program, får den besked på, hvad den skal gøre, med hexadecimale tal. Hexadecimal bruger tallene 0-9 og bogstaverne a-f.

Se Tabel 1 for at få vist antallet af og typen af tegn, der skal bruges for at oprette en WEP-nøgle.

Nøglelængde ASCII Hexadecimal
64 bit 5 tegn, hvor der skelnes mellem store og små bogstaver
(a-z, A-Z, 0-9)
10 tegn (0-9, a-f)
128 bit 13 tegn, hvor der skelnes mellem store og små bogstaver
(a-z, A-Z, 0-9)
26 tegn (0-9, a-f)
Tabel 1: Oprettelse af WEP-nøgle

(Der findes gratis oprettelsesprogrammer til WEP- og WPA-nøgler på internettet).
Bemærk: Når du har oprettet sikkerhedsnøglen, skal du sørge for at skrive den ned et sikkert sted.

 

Den nemmeste måde at finde navnet på dit trådløse netværk (SSID) på er at placere computeren og den trådløse router side om side (1 til 3 meter fra hinanden).

Udfør en af følgende opgaver, og følg derefter instruktionerne nedenfor:
 

 • For notebook-computere skal computeren flyttes hen ved siden af den trådløse router. Følg derefter nedenstående instruktioner.
   
 • For stationære computere, der ikke allerede er forbundne, kan det være nødvendigt at flytte den trådløse router hen til computeren (du behøver ikke at slukke for bredbåndsmodemmet eller flytte det, eftersom internetadgang ikke er nødvendigt på nuværende tidspunkt. Alle andre computere, der har forbindelse til den trådløse router, vil dog ikke være i stand til at få adgang til internettet i løbet af denne procedure). Kontrollér, at den trådløse router er tændt efter flytning, og følg derefter nedenstående instruktioner.
  • Når du har fundet navnet på dit trådløse netværk, skal du flytte den trådløse router tilbage til den oprindelige placering og derefter igen slutte den til bredbåndsmodemmet.
 • Når du har sluttet en computer til den trådløse router med et netværkskabel, er det muligt at indhente navnet på det trådløse netværk direkte fra den trådløse router. Se fanen Indhentning af navnet på det trådløse netværk direkte fra den trådløse router.

 1. Find netværksikonet , enten i proceslinjen eller i det skjulte område med ikoner (figur 1).
  Bemærk: De er begge placeret i nederste højre hjørne af skærmbilledet).
  Windows 7-pil for skjulte ikoner
  Figur 1: Placering af skjulte ikoner
 2. Kig efter det netværk, der har flest grønne bjælker (det kan være nødvendigt at rulle op eller ned for at finde det).
  Bemærk: Hvis der er mere end ét netværk på listen med samme antal hvide bjælker, eller netværket vises som "Skjult netværk eller Andet netværk", skal du se fanen Indhentning af navnet på det trådløse netværk direkte fra den trådløse router.
   
 3. Notér navnet på det trådløse netværk med det stærkeste signal, nøjagtigt som det bliver vist på skærmen.

 

Bemærk: 2Wire trådløse routere fra AT&T har en 10-cifret WEP-nøgle placeret i parentes på bunden af 2Wire-routeren (f.eks. [ xxxxxxxxxx ]). Notér den 10-cifre kode nøjagtigt, som du ser den.

Før denne procedure kan benyttes, skal du tilslutte et netværkskabel mellem den ene LAN-port på bagsiden af den trådløse router og LAN-porten på computeren.

Bemærk: For at få oplysninger om placeringen af LAN-porten på din computer, skal du se startvejledningen, installationsvejledningen eller brugervejledningen og finde afsnittet om tilslutning af netværkskabel. For flere oplysninger om, hvordan du henter dokumentationen til din computer, se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Manuals and Documentation for your Dell Product (Manualer og dokumentation til dit Dell-produkt).
 1. Klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).


 2. Klik på Kontrolpanel.
  Hvis du bruger en klassisk version af menuen Start, skal du klikke på Indstillinger, Kontrolpanel og derefter på Klassisk visning. )
   
 3. Brug rullemenuen i det øverste højre hjørne ved siden af Vis efter: til at vælge Kategori.
   
 4. Klik på Vis netværksstatus- og opgaver under Netværk og internet.
   
 5. Klik på LAN-forbindelse i højre del af vinduet.
   
 6. Klik på Detaljer.
   
 7. Find og notér IP-adressen til højre for IPv4-standardgateway.
   
 8. Åbn en internetbrowser.
   
 9. Indtast http://[Default_Gateway_ip_address] i adresselinjen, hvor [Default_Gateway_ip_address] er adressen på IPv4-gateway-IP-adressen (medtag ikke parenteser).
   
 10. Log på routeren. Se Tabel 3 for at få vist de mest almindelige brugernavne og adgangskoder til routere.
   

  Producent

  Brugernavn Adgangskode
  Linksys
  lad stå tomt
  admin
  D-Link
  admin
  lad stå tomt
  Netgear
  admin
  adgangskode
  2Wire
  Ingen, medmindre der er oprettet en.
  Ingen, medmindre der er oprettet en.
  Belkin
  Ingen
  lad stå tomt
  Apple
  Brug hjælpeprogrammet AirPort
   
  SMC
  Admin
  smcadmin

  Tabel 3: Almindelige brugernavne og adgangskoder til trådløse routere

  Producenter af trådløse routere opbevarer typisk netværksnøglen eller adgangssætningen på en side med navnet Trådløs sikkerhed, og adgangsmetoden til denne side varierer (se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten. Der findes link i Tabel 3).

  Sørg for at notere den trådløse nøgle ned, nøjagtigt som du ser den.

  Hvis de almindelige standarder ikke fungerer, betyder det, at en eller anden har ændret standarden, eller at din trådløse routermodel har et unikt brugernavn eller en unik adgangskode. Spørg den, der har konfigureret den trådløse router, om brugernavn og adgangskode: Se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten af den trådløse router (der findes links i Tabel 3).

  Bemærk: Hvis alle forsøg på at logge på den trådløse router mislykkedes, skal du nulstille den trådløse router til fabriksstandarderne (som den blev leveret, da du tog den ud af produktæsken), før du kan forbinde til den trådløse router. Se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten af den trådløse router for at få oplysninger om, hvordan du nulstiller den trådløse router (der findes links i Tabel 3).

  Før du nulstiller den trådløse router, bedes du bemærke følgende:
  • Når du åbner for internetforbindelsen gennem en DSL-forbindelse (telefon):

   • Kontakt din internetudbyder (ISP) for at få oplyst dit brugernavn og din adgangskode, som du skal bruge til at opnå adgang til internettet. Du skal genindtaste disse oplysninger i den trådløse router.
   • Ingen andre computere med forbindelse til dit netværk vil være i stand til at opnå adgang til internettet, før du har genindtastet dit brugernavn og din adgangskode, som du har fået tildelt af din internetudbyder.
   • Når du har genindtastet dit brugernavn og din adgangskode, som du har fået tildelt af din internetudbyder, i den trådløse router, vil ingen trådløse computere være i stand til at opnå adgang til internettet, før du har genkonfigureret routeren og de trådløse computere (se i dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten af den trådløse router for at få oplysninger om, hvordan du genkonfigurerer den. Der findes links i Tabel 3).
  • Når du åbner internettet via en tv-kabeludbyder:
   • Ingen andre trådløse computere med forbindelse til din trådløse router vil være i stand til at opnå adgang til internettet, før du har genkonfigureret routeren og de trådløse computere (se i dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten for at få oplysninger om, hvordan du genkonfigurerer den trådløse router. Der findes links i Tabel 3).

 

Før denne procedure kan benyttes, skal du tilslutte et netværkskabel mellem den ene LAN-port på bagsiden af den trådløse router og LAN-porten på computeren.

Bemærk: For at få oplysninger om placeringen af LAN-porten på din computer, skal du se startvejledningen, installationsvejledningen eller brugervejledningen og finde afsnittet om tilslutning af netværkskabel. For flere oplysninger om, hvordan du henter dokumentationen til din computer, se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Manuals and Documentation for your Dell Product (Manualer og dokumentation til dit Dell-produkt).
 1. Klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
   
 2. Klik på Kontrolpanel
  (Hvis du bruger menuen Klassisk start, skal du klikke på Indstillinger, Kontrolpanel og derefter klikke på Klassisk visning.Brug rullemenuen i øverste højre hjørne ved siden af Vis efter:, og vælg Kategori.)
   
 3. Klik på Vis netværksstatus- og opgaver under Netværk og internet.
   
 4. Klik på LAN-forbindelse i højre del af vinduet.
   
 5. Klik på Detaljer.
   
 6. Find og notér IP-adressen til højre for IPv4-standardgateway.
   
 7. Åbn en internetbrowser.
   
 8. Indtast http://[Default_Gateway_ip_address] i adresselinjen, hvor [Default_Gateway_ip_address] er adressen på IPv4-gateway-IP-adressen (medtag ikke parenteser).
   
 9. Log på routeren. Se Tabel 2 for at få vist de mest almindelige brugernavne og adgangskoder til routere.
   
  Producent Brugernavn Adgangskode
  Linksys
  lad stå tomt
  admin
  D-Link
  admin
  lad stå tomt
  Netgear
  admin
  adgangskode
  2Wire
  Ingen, medmindre der er oprettet en.
  Ingen, medmindre der er oprettet en.
  Belkin
  Ingen
  lad stå tomt
  Apple
  Brug hjælpeprogrammet AirPort
   
  SMC
  Admin
  smcadmin
  Tabel 2: Almindelige brugernavne og adgangskoder til trådløse routere

  Producenter af trådløse routere opbevarer typisk netværksnavnet eller SSID på en side med navnet Trådløs, og adgangsmetoden til denne side varierer (se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten. Der findes link i Tabel 2).

  Sørg for at notere navnet på det trådløse netværk ned, nøjagtigt som du ser det.

  Hvis de almindelige standarder ikke fungerer, betyder det, at en eller anden har ændret standarden, eller at din trådløse routermodel har et unikt brugernavn eller en unik adgangskode. Spørg den, der har konfigureret den trådløse router, om brugernavn og adgangskode. Se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten af den trådløse router (der findes link i Tabel 2).
   
  Bemærk: Hvis alle forsøg på at logge på den trådløse router mislykkedes, skal du nulstille den trådløse router til fabriksstandarderne (som den blev leveret, da du tog den ud af produktæsken), før du kan forbinde til den trådløse router. Se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten af den trådløse router for at få oplysninger om, hvordan du nulstiller den trådløse router (der findes link i Tabel 2).

  Før du nulstiller den trådløse router, bedes du bemærke følgende:
  • Når du åbner for internetforbindelsen gennem en DSL-forbindelse (telefon):
   • Kontakt din internetudbyder (ISP) for at få oplyst dit brugernavn og din adgangskode, som du skal bruge til at opnå adgang til internettet. Du skal genindtaste disse oplysninger i den trådløse router.
   • Ingen andre computere med forbindelse til dit netværk vil være i stand til at opnå adgang til internettet, før du har genindtastet dit brugernavn og din adgangskode, som du har fået tildelt af din internetudbyder.
   • Når du har genindtastet dit brugernavn og din adgangskode som tildelt af din internetudbyder, vil ingen trådløse computere være i stand til at opnå adgang til internettet, før du har genkonfigureret routeren og de trådløse computere (se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten for at få oplysninger om, hvordan du genkonfigurerer den trådløse router. Der findes link i Tabel 2).
  • Når du åbner internettet via en tv-kabeludbyder:
   • Ingen andre trådløse computere vil være i stand til at opnå adgang til internettet, før du har genkonfigureret routeren og de trådløse computere (se dokumentationen til den trådløse router, eller kontakt producenten for at få oplysninger om, hvordan du genkonfigurerer den trådløse router. Der findes link i Tabel 2).

 

 

Se Microsoft Knowledge Base-artiklen HomeGroup from start to finish (Hjemmegruppe fra start til slut) for at få oplysninger om, hvordan du opretter eller deltager i en hjemmegruppe, og hvordan du deler filer, billeder, musik og meget mere. Ekstern forbindelse

Bemærk: Brug rullemenuen til at vælge Windows 7.

 

 

 1. Klik på Start (placeret i computerskærmens nederste venstre hjørne).
   
 2. I søgefeltet skal du skriveHomeGroup (HjemmeGruppe).
   
 3. Tryk eller klik på Hjemmegruppe.
   
 4. Tryk eller klik på Start fejlfindingsværktøjet Hjemmegruppe
   
 5. Tryk eller klik på Næste, og følg instruktionerne.

Find de seneste drivere på Dells website for drivere og downloads .
Se artiklen How do I download and install a device driver? (Hvordan downloader og installerer jeg en enhedsdriver?) i Dell Knowledge Base, hvis du vil have flere oplysninger. Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du downloader drivere til den trådløse netværksadapter, som er installeret i din computer.

Bemærk:
 • Hvis den berørte enhed ikke har trådløs forbindelse til at downloade en driver, skal du gøre ét af følgende for installere driveren på den berørte enhed:
  • Tilslut den berørte enhed til din router med et netværkskabel (hvis det er en mulighed).
  • Brug en anden enhed, der har forbindelse til internettet, til at downloade driveren, og brug et USB-flashdrev til overføre driveren til den berørte enhed.
  • På tablets skal du bruge det USB-kabel, der fulgte med din tablet, til at overføre den driver til tabletten, som blev downloadet til en anden enhed, der har forbindelse til internettet.
 • Netværksadapterdriverne findes i underkategorien Netværk.
 • Du kan finde hjælp til, hvilken trådløs adapter der er installeret på din computer i følgende artikel i Dell Knowledge Base: Which Wireless Networking Adapter is Installed in Your Dell Computer? (Hvilken trådløs netværksadapter er installeret på din Dell-computer?)
 • Når driveren til det trådløse netværkskort er opdateret, kan det være nødvendigt at genoprette forbindelsen til dit trådløse netværk. Du kan finde yderligere oplysninger om at oprette forbindelse til dit trådløse netværk i afsnittet Jeg vil slutte min computer eller tablet til mit eksisterende trådløse netværk.
Our Network and Wireless support page provides additional information and resources.Artikelnummer: SLN126173

Sidste ændringsdato: 05.10.2018 03.45


Bedøm denne artikel

Nøjagtig
Nyttig
Nemt at forstå
Var denne artikel nyttig?
Ja Nej
Send os feedback
Kommentarer må ikke indeholde følgende specialtegn: <>()\
Vi beklager, men feedbacksystemet er nede i øjeblikket. Prøv igen senere.

Mange tak for din feedback.