Dell PowerEdge: Sådan konfigureres iDRAC og systemadministrationsindstillinger på servere

Dell PowerEdge: Sådan konfigureres iDRAC og systemadministrationsindstillinger på servere

Denne artikel beskriver de forskellige muligheder for at administrere Dell PowerEdge-servere.
Installationsvejledninger og avanceret konfiguration finder du i de interaktive brugervejledninger.

Den grundlæggende administration sker via iDRAC, et controllerkort, der er indbygget i bundkortet. Indstillingerne for avanceret administration findes på et operativsystemniveau fra OpenManage-pakken. Denne pakke er en samling programmer, der hjælper dig med at registrere, overvåge, administrere og implementere Dell-servere.

Bemærk: Denne artikel forklarer, hvordan man identificerer, hvilken generation en Dell PowerEdge er.

Oversigt over administrationsstyring

I denne tabel beskrives de 3 administrationsniveauer, hvor du får vist flere oplysninger ved at klikke på en menu.

Navn Type Interface Understøttede operativsystemer
iDRAC Fysisk installeret.
Administrér lokal enhed.
Kan nås via fjernadgang.
HTTP Uafhængig af operativsystem.
OpenManage Server Administrator
(OMSA)

Softwareinstallation.
Administrér en server
Kan nås via fjernadgang.
HTTP Windows.
Linux.
VMware.
OpenManage Essentials
(OME)

Softwareinstallation.
Konsol til administration af infrastruktur.
Kan nås via fjernadgang.
HTTP Installation under Windows.
Alle Dell-understøttede enheder.

Dell Remote Access Controller (iDRAC)

iDRAC er et stykke hardware, som sidder på serverens bundkort, som gør det muligt for systemadministratorer at opdatere og administrere Dell-systemer, selv når serveren er slukket.

iDRAC giver også både en webgrænseflade og en kommandolinjegrænseflade, som gør det muligt for administratorer at udføre fjernadministrationsopgaver. Næsten alle nuværende Dell-servere har mulighed for en iDRAC.

Bemærk: iDRAC-funktionalitet afhænger af licensniveau. Se denne artikel for flere oplysninger om licenser.

Bemærk: En fordel ved iDRAC er muligheden for at køre en fjernkonsolsession (ligesom Fjernskrivebord, men virker også, selvom operativsystemet ikke er startet op), ekstern opstart og tænd/sluk af systemet samt tilknytning af en virtuel disk til en fjernfildelings- eller operativsystemudrulning.

Virtual Console er et yderst effektivt redskab til alle vedligeholdelseshandlinger for support. Brug af det virtuelle medie er forklaret i denne artikel.

Dell Lifecycle Controller, som er en del af iDRAC, er et andet nyttigt redskab, som giver mulighed for avanceret funktionalitet til opdatering, sikkerhedskopiering og gendannelse af firmwareopdateringer på din Dell-server enten via en GUI eller en kommandolinjegrænseflade.
Lifecycle Controller er det redskab, du skal bruge til at udrulle operativsystemer. Se denne artikel for flere oplysninger om operativsystemudrulning.

Opsætning og konfiguration af iDRAC findes i denne artikel.
Interaktive iDRAC-vejledninger findes på eSupport-webstedet.

Bemærk: For iDRAC 8 og tidligere versioner er standardbrugeren ved logon root og adgangskoden calvin. For nyere iDRAC kan du læse denne artikel.

idrac8 dell

OMSA (OpenManage Server Administrator)

OpenManage Server Administrator (OMSA) giver en omfattende, 1-til-1 systemstyringsløsning på to måder:
  • Fra et integreret, browserbaseret grafisk brugergrænseflade (GUI).
  • Fra kommandolinjegrænseflade (CLI) via operativsystemet.

Server Administrator er designet til systemadministratorer med henblik på administration af systemer lokalt og eksternt på et netværk.
Gå til OMSA-downloadsiden for at hente den nyeste version. OMSA fås i to typer filer:

• Styret node: Agenter og webkomponenter installeres. (Windows, Linux)
  • VIB: OMSA-agenter uden webkomponenter (VMware).

Når OMSA er installeret uden webkomponenter, har du adgang til denne OMSA fra en anden enhed, hvor webkomponenterne er installeret.
Brugervejledningerne er tilgængelige online for yderligere oplysninger om installationsprocesen.

Når OMSA er installeret, kan du åbne grænsefladen ved at indtaste følgende URL-adresse i en navigator.

https://ServerIP:1311/

Bemærk: Hvis du har problemer med at oprette forbindelse, kan du prøve lokalt med https://localhost:1311/. Det fjerner de fleste firewall-problemer.

Der åbner en login-side, hvor du skal indtaste brugernavn og adgangskode.

Bemærk: Brug legitimationsoplysningerne for operativsystemets administrator.

OpenManage Server Administrator er nu installeret og klar til brug. Brugervejledningerne er tilgængelige online.

OMSA-grænseflade

Tekniske ressourcer til OpenManage Server Administrator er tilgængelige på Management TechCenter, f.eks. eksempler på scripts til OpenManage

OpenManage Essentials

OpenManage Essentials er et administrationsprogram til hardware, der giver et komplet overblik over Dell-systemer, udstyr og komponenter på virksomhedens netværk.

Med OpenManage Essentials, et et-til-mange-systemadministrationsprogram til Dell-systemer og andre enheder, kan du:
  • Opdage og registrere systemet.
  • Overvåge systemets tilstand.
  • Se og administrere systemadvarsler.
  • Udføre systemopdateringer og eksterne opgaver.
  • Se rapporter over hardware og overholdelse af regler og standarder.

Interaktiv brugervejledning ertilgængelige online

Download OME

Tekniske ressourcer til OpenManage Server Administrator findes på OME TechCenter, f.eks. hurtig rundvisning i OME:

• Portal - Det primære dashboard for alt det, der foregår i dit datacenter.
  • Enhedsliste - En udspecificering af hver enkelt enhed, dens tilstand og alt hardware
  • Konsol for vigtige beskeder - En enkelt placering til alle SNMP-beskeder, og mulighed for at sende apps via email, ignorere dem og åbne dem.
  • Rapport over overholdelse af regler og standarder for patches og drivere - Dashboardet til at sikre, at forældede drivere og firmware holdes opdateret.
  • Softwareopdatering - Nem og hurtig implementering af patches for servere, så de får det anbefalede niveau, eller vælg dit eget niveau.
  • Opgaver - En til mange opgaver for strømstyring, udrulning af OMSA og dine egne opgaver eller kommandolinjescripts.
  • Rapporter - Foruddefinerede rapporter for at få vist alt hardware fra dine systemer.  Også garantirapportering.

OME-eksempel