Forvrænget lyd fra notebook-højttalere under brug af VLC Media Player

Forvrænget lyd fra notebook-højttalere under brug af VLC Media Player

Artikeloversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om nogle trin til løsning af lydproblemer, mens du bruger VLC Media Player (Indien, Vietnam) og BaoFeng-, Xunlei-, SheShou- og Baidu-medieafspillere (Kina).

Problem med øget lydstyrke under brug af VLC Media Player

Hvis du bruger VLC Media Player, kan lydstyrken øges til maksimal effekt. Det fordrejer i sidste ende højttalerudgangen.

Hvis lyd-/videoafspilning foretages uafbrudt i VLC Media Player med en lydstyrke på mere end 100 % i længere tid, forvrænges lyden, selvom lydstyrken nedsættes efterfølgende. Denne forvrængning er permanent.

Hvorfor sker dette?

Nogle lydprogrammer som VLC Media Player tillader stor lydeffekt gennem højttaleren, ca. 200 % til 400 % af den oprindelige lydstyrke. I denne situation kan overdreven brug beskadige højttaleren.

Hvad er løsningen?

Problemer med lyd/højttaler - Alle Dell Inspiron- og Dell Vostro-bærbare pc'er

Hvis du bruger VLC eller anden forstærkningssoftware, skal du sørge for, at:

• Opdatere enhedens drivere fra Dells website Drivere og downloads. Installation af Microsoft Windows fra Ubuntu kun bruger originale enhedsdrivere.
  • Opdatere systemets BIOS til den seneste tilgængelige version. Downloade og installere den nyeste BIOS til din Dell-computer. Yderligere oplysninger finder du i følgende artikel i Dell Knowledge Base: What is BIOS and How to Check and Update the System Setup or BIOS on Your Dell System (Hvad er BIOS, og hvordan du kan tjekke og opdatere systemopsætning eller BIOS på dit Dell-system).
  • Sørg for, at lydudgangen fra medieafspillere som VLC Media Player ikke overstiger 100 %, og intern lyd ikke overstiger 95 %.
  • Brug lydfiler med en bitrate på 320 kbps for at få optimal kvalitet, og deaktiver alle lydforbedringer.
  • De korrekte lyd-/lydkortsdrivere skal være installeret på din Dell-computer. På computere, der er installeret med Microsoft Windows, er der flere oplysninger i følgende artikel i Dell Knowledge Base How to Download and Install a Driver? (Sådan downloader og installerer du en driver).
Bemærk: Installation af de nyeste lyd-/lydkortsdrivere vil sikre, at systemets BIOS på computeren kan styre den maksimale lydeffekt gennem højttalerne. Det kan muligvis også forebygge mod beskadigelse af højttaleren pga. kraftig forstærkning af lyden fra visse programmer.

Artikelnummer: SLN186332

Sidste ændringsdato: 22.08.2018 13.22