Windows Server 2008 R2 og 2012: Sådan aktiveres en licensserver til fjernskrivebord-tjenester og installation af CAL'er

Windows Server 2008 R2 og 2012: Sådan aktiveres en licensserver til fjernskrivebord-tjenester og installation af CAL'er

Denne artikel indeholder oplysninger om aktivering af en licensserver til fjernskrivebord-tjenester og installation af de relevante licenser til klientadgang.

Bemærk: De angivne trin fungerer kun med Windows Server 2008R2 og 2012. De fungerer ikke sammen med nyere versioner af Windows.

Indholdsfortegnelse:

1. Aktivering af en RDS-licensserver
2. Installation af RD CAL'er
3. RDS-licensprogrammer

1. Aktivering af en licensserver til fjernskrivebord-tjenester

Efter installation og konfiguration af rollen af fjernskrivebord-tjenesterne (RDS) i Windows Server, skal en licensserver aktiveres. Uden en aktiveret licensserver kan klienter ellers ikke oprette forbindelse til sessionens værtsserver, når licensens udvidede periode udløber. Følg vejledningen nedenfor for at aktivere licensserveren.

1. Start RDS License Manager
    • I Windows Server 2008 R2 skal du klikke på Start > Administrative værktøjer > Fjernskrivebord-tjenester > Licensmanager for fjernskrivebord.
    • I Windows Server 2012 skal du starte Server Manager og klikke på Værktøjer > Terminaltjenester > Licensmanager til fjernskrivebord.
  2. Højreklik på servernavnet, og vælg Aktiver server.
  3. Klik på Næste på velkomstskærmbilledet.
  4. Kontroller, at forbindelsesmetoden er indstillet til Automatisk, og klik på Næste.
  5. Indtast de nødvendige oplysninger om virksomheden, og klik på Næste.
  6. Udfyld de valgfrie oplysninger, og klik på Næste.
  7. Status bør angive, at serveren er blevet aktiveret.
  8. For at installere RD Client Access Licenses (CAL'er) skal du markere afkrydsningsfeltet Start guiden Installer licenser nu.
  9. Se afsnit 2 for yderligere oplysninger om, hvordan du installerer RD CAL'er.

2. Installation af RD CAL'er

Dette afsnit antager, at RDS-licensserveren er blevet aktiveret. Hvis licensserveren ikke allerede er aktiveret, skal du se afsnit 1.

1. Start RDS License Manager, hvis den ikke allerede kører
    • I Windows 2008: Klik på Start > Administration > Fjernskrivebord-tjenester > Licensmanager for fjernskrivebord.
    • I Windows 2012 skal du starte Server Manager og klikke på Værktøjer > Terminaltjenester > Licensmanager for fjernskrivebord.
  2. Højreklik på servernavnet, og vælg Installer licenser.
  3. Vælg det relevante licensprogram, og klik på Næste. Se afsnit 3 for at få oplysninger om licensprogrammer.
  4. Indtast de påkrævede licensoplysninger, og klik på Næste.
  5. Indtast produktets version, licenstype og antallet, og klik på Næste.
  6. Status bør angive, om det lykkedes. Klik på Udfør.
  7. Gentag disse trin for at installere yderligere CAL'er.

3. RDS-licensprogrammer

Der findes en række licensprogrammer, som er tilgængelige fra Microsoft. RD CAL'er, som er købt hos Dell, falder sandsynligvis ind under et af to programmer:

1. Købt i butik
    • Der bruges en 25-cifret produktnøgle til installation.
    • Disse licenser købes oftest i samme ordre som serveren. Derfor følger der typisk dokumentation med produktnøglen.

2. Åben licens< >Dette er det mest almindelige af licensprogrammerne, da der kun kræves 5 CAL'er for at tilmelde.Alle licensoplysninger kan administreres gennem Microsofts websted Volume Licensing Service Center.Der kræves et godkendelsesnummer og et licensnummer for at installere.
  3. Disse licenser købes oftest via en ordre, der er separat fra serveren. De påkrævede oplysninger sendes til den e-mailadresse, som blev oplyst ved købet. Desværre kan denne e-mail blive fejlagtigt opfattet som spam.
  4. Hvis et godkendelsesnummer og licensnummer ikke kan findes, skal du kontakte sælgeren hos Dell.

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN285758

Sidste ændringsdato: 25.10.2018 10.45