Sådan åbnes og redigeres indstillingerne i Systemopsætning (BIOS)?

Sådan åbnes og redigeres indstillingerne i Systemopsætning (BIOS)?

Dette dokument indeholder en vejledende til åbning og redigering af indstillingerne i Systemopsætning (BIOS).

Åbn Systemopsætning (BIOS).

1. Tænd for (eller genstart) computeren.
2. Tryk på F2-tasten ved Dell-logoet med prompten for F2.
F2-prompten indikerer, at tastaturet er initialiseret. Denne prompt kan blive vist meget hurtigt. Hvis du trykker på F2, inden F2-prompten vises, registreres tastetrykket ikke. Hvis du venter for længe, og Windows-logoet vises, skal du vente, indtil du ser skrivebordet i Microsoft Windows. Luk derefter computeren, og prøv igen.

Forskellige metoder til at nulstille indstillingerne for Systemopsætning (BIOS)

• Nulstil BIOS til standardindstillingerne.
• Start fra Windows-medie.
• Opret RAID-volumener.
• Aktiver ISRT.
• Indstil UEFI-konfigurationen.

Nulstil BIOS til standardindstillingerne

Hvis din computer er sat til at starte fra et medie eller en USB-nøgle, kan den muligvis ikke starte i Windows. Nulstilling af BIOS til fabriksindstillingerne kan løse problemet:
1. Gå til Systeminstallation.
2. Brug piletasterne for at gå til fanen Afslut.
3. Vælg indstillingen for at indlæse standardindstillingerne, og tryk på Enter.
4. Tryk på Y for at bekræfte.
5. Vælg indstillingen for at gemme ændringerne, og afslut.
6. Tryk på Y for at bekræfte.

Start fra Windows-medie

Ved reparation eller geninstallation af operativsystemet kan det være nødvendigt at starte fra Windows-installationsmediet.
Din computer har muligvis ikke et optisk drev. Brug et eksternt optisk drev til procedurer, der involverer medier.
  1. Indsæt Windows-installationsmediet i det optiske drev.
  2. Gå til Systeminstallation.
  3. Brug piletasterne til at gå til menuindstillingen Start, og tryk på Enter.
  4. Brug piletasterne til at markere 1. start, og tryk på Enter.
  5. Brug knapperne + eller - til at ændre værdien for 1. startenhed til cd/dvd.
    Processen med at ændre startrækkefølgen i BIOS afhænger af typen af systemkort og den BIOS-version, som er installeret på din computer.
  6. Tryk på Esc for at afslutte BIOS.
    Dette er grænsefladesproget for Dell Direct USB Key-processen, og det kan være det samme som for operativsystemet. Vælg dette.
  7. Vælg indstillingen for at gemme ændringerne, og afslut.

Hvis indstillingerne i trin 4 og 5 ovenfor ikke er tilgængelige, skal du starte fra mediet vha. en af nedenstående muligheder:

1. Fremhæv 1. start, og tryk på Enter. Vælg cd/dvd, og tryk på Enter.
2. Se Hjælp-skærmbilledet på BIOS for at finde den tastefunktion, der skal bruges til ændring af startrækkefølgen.

Opret RAID-diskenheder

Hvis din computer bruger RAID (Redundant Array of Independent Disks), skal du sørge for at oprette en RAID-diskenhed, når du geninstallerer operativsystemet.
Hvis SATA-tilstand er konfigureret til AHCI-, IRRT-, RAID On- eller RAID-tilstand, skal IMSM/IRST-driveren installeres efter geninstallation af operativsystemet.
  1. Gå til Systeminstallation.
  2. Brug piletasterne til at gå til menuindstillingen Avanceret, og tryk på Enter.
  3. Brug piletasterne til at markere SATA-handling, og tryk på Enter.
  4. Vælg RAID, og tryk på Enter
    Processen med aktivering af RAID i BIOS afhænger af typen af systemkort og den BIOS-version, som er installeret på din computer.

a. Vælg menuen Avanceret, og vælg derefter skærmbilledet OptionRom. Vælg Display.

b. Vælg menuen Systemkonfiguration, og vælg derefter SATA-handling. Vælg indstillingen RAID eller RAID on.

5. Tryk på Esc for at afslutte BIOS.
  6. Vælg indstillingen for at gemme ændringerne, og afslut. Computeren genstarter, og skærmbilledet Intel Rapid Storage Technology (IRST) vises.
    IRST er et kodemodul, som er indbygget i systemets BIOS, som igen understøtter startprocessen for RAID-diskenheder.
  7. Tryk på Crtl for at åbne konfigurationsværktøjet.
  8. Brug piletasterne til at fremhæve Opret RAID-diskenhed.
  9. Du kan bruge standardindstillingen for RAID-volumenen eller du kan ændre navne, RAID-niveau, drev, stribestørrelse og kapacitet baseret på dine præferencer.
    Du kan indstille RAID-niveauet til RAID0 (stribe) eller RAID1 (spejling). Hvis du har to harddiske og én mSATA, kan du indstille RAID0 på en af disse enheder.
  10. Fremhæv Opret volumen vha. piletasterne.
  11. Tryk på Y for at fortsættes, når du bliver bedt om at oprette en ny diskenhed.
  12. Vælg Afslut, og tryk på Enter.
  13. Tryk på Y for at afslutte, hvorefter computeren genstarter.
  14. Sørg for, IRST er installeret.

Aktiver ISRT

Brugergrænsefladen Intel Smart Response Technology (ISRT) kan åbnes i Windows og anvendes til at konfigurere og administrere cache-diskenheder.
1. Log på Windows.
2. Gå til proceslinjen, og dobbeltklik på ISRT-ikonet for at åbne programmet.
3. Klik på Accelerer.
4. Klik på Aktiver acceleration. Skærmbilledet Aktiver acceleration vises.
5. Gå til Vælg størrelsestildeling for cache-hukommelsen, og klik på den specifikke hukommelsesstørrelse, der er angivet f.eks. 18,6 GB. Gå derefter videre.
6. Gå til afsnittet Vælg drev eller den diskenhed, der skal accelereres, og vælg Drev på port 0.
7. Gå til afsnittet Vælg accelerationstilstand, og vælg Udvidet tilstand.
8. Klik på OK

Indstil UEFI-konfiguration

Hvis starttilstand i BIOS er deaktiveret, virker nogle drivere muligvis ikke korrekt. Aktivering af starttilstanden UEFI (Enabling Unified Extensible Firmware Interface) aktiverer UEFI-drivere.
  1. Gå til Systeminstallation.
  2. Brug piletasterne til at fremhæve menuindstillingen Start, og tryk på Enter.
  3. Brug piletasterne til at fremhæve indstillingen Starttilstand eller Startliste, og tryk på Enter.
  4. Vælg UEFI, og tryk på Enter.
    I starttilstand kan du vælge starttilstanden Nedarvet eller UEFI. Hvis starttilstanden Nedarvet er valgt, aktiveres start til enheder, som understøtter Nedarvet BIOS. Hvis starttilstanden UEFI er valgt, aktiveres UEFI-drivere. Ændring af starttilstand kræver, at din startlagerenhed opdeles (partitiontioneres), så den modsvarer starttilstandskompatibiliteten. Ændring af starttilstande kan resultere i en inkompatibel startlagerenhed, hvilket kan forhindre din computer i at starte. Gendannelse af starttilstand kan løse problemer med en inkompatibel startlagerenhed og gendanne operativsystemet.
  5. Fremhæve Sikker startkontrol eller Sikkerhedsstart vha. piletasternef, og tryk på Enter.
  6. Vælg Aktiver, og tryk på Enter
  7. Marker 1. start vha. piletasterne, og tryk på Enter.
  8. Vælg UEFI: Windows Boot Manager, og tryk på Enter.
  9. Tryk på Esc for at afslutte BIOS.
  10. Vælg indstillingen for at gemme ændringerne, og afslut.

Artikelnummer: SLN288100

Sidste ændringsdato: 30.04.2018 18.47