Installation af Windows på din Alienware-computer

Indholdsfortegnelse:

1. Årsager til geninstallation af operativsystemet
  2. Installationsprocessen

Denne viser dig de forskellige muligheder, du har til rådighed i forhold til installation af Windows på din Alienware-computer.

1. Årsager til geninstallation af operativsystemet

De to vigtigste årsager til, at det kan være nødvendigt at geninstallere Windows på computeren, er:

1. Computerens ydeevne er meget langsom.
  2. Harddisken måtte udskiftes.

Hvis du vil geninstallere Windows, fordi computeren kører langsommere end normalt, foreslår vi dig først at se artiklen Alienware Computer running slow (Alienware-computer kører langsomt), før du geninstallerer Windows. Nogle gange er det ikke nødvendigt at foretage en ny installation for at udbedre problemer med en computer, der arbejder langsomt. Hvis du derimod allerede har prøvet denne løsning, og problemet fortsætter, eller hvis du for nylig har udskiftet computerens harddisk, kan du følge de næste trin for at gennemføre en ny installation af Windows.

2. Installationsprocessen

Der er tre metoder, du kan bruge til at indlæse en ny kopi af operativsystemet i Alienware-computere:

• Sådan anvendes AlienRespawn
  • Brug af Dell Direct USB-drevet
  • Sådan bruger du en dvd eller et USB-flashdrev

Bemærk: Før du begynder, skal du sørge for at sikkerhedskopiere alle data, du vil beholde, eftersom al information i computeren bliver slettet som en del af installationsprocessen.

AlienRespawn er et program, der er forudinstalleret på Alienware-systemer, og det indeholder en sikkerhedskopi af alle de programmer, der oprindeligt var installeret på systemet. Hvis du kører programmet, slettes alle data på harddisken, så computeren kun indeholder den software, der var installeret på modtagelsestidspunktet. Det er derfor, det anbefales, at du tager en sikkerhedskopi af dine data, inden du fortsætter.

Følg vejledningen i denne artikel for at køre AlienRespawn.

Husk, at hvis du har formateret din computers harddisk på et tidspunkt, vil du også have slettet AlienRespawn-partitionen. Af samme årsag er det kun muligt at geninstallere Windows ved brug af Dell Direct USB-drevet, Windows-dvd'en eller Windows-USB-flashdrevet.

Hvis du ikke kan køre AlienRespawn, udgør Dell Direct USB-drevet en hurtig løsning til geninstallation af Windows, eftersom dette drev ikke kun installerer det operativsystem, der blev leveret sammen med computeren, men også de grundlæggende drivere og AlienRespawn-softwaren.

Der findes oplysninger om brug af DUSB-drevet i artiklen Recovering Windows with the Dell Direct USB key (Gendannelse af Windows med Dell Direct USB-drevet).

Til at begynde med fjerner denne proces først alle eksterne enheder tilsluttet computeren undtagen tastatur, mus og skærm, eftersom processen i modsat fald ikke kan gennemføres korrekt.

Derefter skal du blot følge trinnene nedenfor. Som reference kan du også se den næste video:

1. Tænd computeren for at isætte dvd'en eller USB-flashdrevet, og luk den derefter ned.
  2. Genstart computeren, og begynd at trykke på tasten F12, når Alienware-logoet vises, for at åbne startmenuen.
  3. Vælg dvd'en/USB-flashdrevet på listen, og tryk på Enter.
  4. Når du bliver bedt om det, skal du vælge sprog og de øvrige viste præferencer og derefter klikke på næste.
  5. Klik på Installer Windows.
  6. Hvis du kan acceptere licensbetingelserne, skal du klikke på Jeg accepterer licensbetingelserne på den pågældende side og derefter klikke på Næste.
  7. På siden Hvilken installationstype foretrækker du?, skal du klikke på Brugerdefineret.
  8. På siden Hvor vil du installere Windows?:
    • Hvis du har en ny harddisk eller en harddisk til udskiftning, skal du blot vælge den, klikke på Ny og derefter Anvend.
    • Hvis du formaterer det eksisterende drev, skal du vælge den Windows-partition, som du vil ændre.
    • Klik på valgmuligheden Formater, følg derefter instruktionerne på skærmen.
  9. Når du er færdig med at formatere, skal du klikke på Næste for at påbegynde installation af Windows og følge instruktionerne på skærmen for at færdiggøre installationen af Windows.

Når installationen af Windows er færdig, skal du installere systemets drivere. For at gøre dette skal du blot følge artiklen Drivers for your Alienware (Drivere til Alienware).

Så snart du er færdig med at installere alle drivere i dit system, skal dit system gøres brugsklart. Installer softwaren AlienRespawn for at oprette gendannelsespartitionen. Næste gang du får brug for at geninstallere Windows, kan du nu bruge AlienRespawn i stedet for en dvd eller et USB-flashdrev og gennemføre processen hurtigere.

Anmodning om sikkerhedskopi af medie (kun USA og Canada)

Hvis din Alienware-computer er dækket af garantien, og du ikke råder over det nødvendige gendannelsesmedie til geninstallation af Windows, kan du anmode om et sæt sikkerhedskopi- og gendannelsesdiske med det fabriksinstallerede operativsystem samt enhedens drivere og hjælpeprogrammer.

Klik her for at bestille dit Windows-medie

Tilbage til toppen

Kan du ikke finde det, du leder efter?
Kontakt vores eksperter om:

Twitter   Alienware Services   Facebook   Alienware Arena

Indholdet i Quick Tips bliver offentliggjort på egen hånd af professionelle fra Dell Support, der løser problemer på daglig basis. For at opnå en hurtig offentliggørelse fremstiller Quick Tips muligvis kun delvise løsninger eller foranstaltninger, der stadig er ved at blive udarbejdet eller kræver yderligere beviser for at kunne løse et problem. Derfor er Quick Tips ikke blevet gennemset, valideret eller godkendt af Dell og skal derfor anvendes med passende varsomhed. Dell kan ikke drages til ansvar for tab, herunder, men ikke begrænset til, tab af data, tab af fortjeneste eller indtægtstab, som kunder pådrager sig ved at følge procedurer eller råd, der fremgår i Quick Tips.

Artikelnummer: SLN289869

Sidste ændringsdato: 20.07.2018 12.31