PowerEdge HDD: Sådan identificerer du en HDD-fejl og løser problemet

Bemærk: Denne artikel er en del af serverens selvstudier: "Raid og diske" er tilgængelige her .

Sådan identificeres en fysisk diskfejl

Harddiskfejl kan forekomme pga. logiske fejl, hovedfejl eller mekaniske fejl. Følgende tabel beskriver symptomerne på fejlbehæftede harddiske:

Symptom Beskrivelse
Støjende harddiske Støjende harddiske tyder på et "head crash", støjende ophæng eller en defekt motor.
Data- og diskfejl Filer bliver muligvis ikke gemt, eller programmer kan stoppe med at reagere.
Harddisk ikke registreret Operativsystemet registrerer ikke harddisken.
Systemnedbrud Fejlmeddelelser på blå skærm.
Langsom læse/skriveproces  Forsinkelse i læsning eller skrivning af data på harddisken.

Udfør følgende trin, hvis nogen af disse symptomer forekommer:

1. Kontrollér, at harddiskene er installeret korrekt.
2. Kontrollér harddiskens LED-indikatorer.
3. For systemer med LCD-skærm skal du kontrollere for følgende fejlkoder:

Fejlkode Fejlmeddelelse Beskrivelse
E1810 Fejl på harddisk . Der er en fejl på harddisk , som bestemt af SAS-undersystemet.
E1811 Genopbygning af harddisk blev afbrudt. Genopbygning af drev er blevet afbrudt.
E1812 Harddisk blev fjernet. Drev er blevet fjernet fra systemet.

Hvis dit system har garantidækning, og din harddisk er fejlbehæftet, skal du åbne en case hos support for at få udskiftet dit drev.

Hvis du har mistanke om harddiskdiskfejl, er dette nogle af de trin, du skal følge for at prøve at løse problemet.

Før du udfører fejlfindings- eller diagnosticeringstrin, skal du altid sørge for, at du har en fuldstændig sikkerhedskopi af data placeret på serveren.

Sådan udfører du fejlfinding af en harddiskfejl

Det første trin er at afgøre, om det problem, du oplever, er et hardware- eller et softwareproblem.

Her er et beslutningstræ for fejlfinding af HDD og RAID:

• Trin 1: Hvordan bemærkede du først gang problemet?

• LED'en for et af flere af harddiskstik blinker orange eller orange og grønt.
    • Fejlmeddelelse på LCD-skærmen.
    • Fejlmeddelelse under POST eller i RAID-controller BIOS.
    • Fejlmeddelelse i Dell OpenManage-serveradministrator eller OpenManage Essentials.
    • Fejl i operativsystemet
    • Ydeevnen er langsom ved kopiering af filer.
  • Trin 4: Løs problemet

• Udfør de relevante trin som angivet ved den udførte diagnosticering.
    • Kontakt Dells tekniske support, enten online eller pr. telefon, hvis du har brug for at aftale yderligere fejlfinding eller bestille en reservedel.
    • Du kan også bruge onlineportalen Dell TechDirectfor at åbne en sag hos Dells tekniske support og arrangere udskiftning af dele, hvis du har mulighed for det.

For at få mere at vide om fejlfinding, diagnosticering og løsning af RAID- og harddiskproblemer kan du også læse følgende artikler på Dells supportwebsted: