Dell PowerEdge: "No boot Device available" (Ingen startenhed tilgængelig) vises under opstart

Denne artikel beskriver, hvordan du udfører fejlfinding af en "No boot"-situation. Det betyder, at serveren tænder, og Dell-skærmbilledet vises, men når operativsystemet skal indlæses, vises fejlmeddelelsen "No boot Device available", og der sker ingenting. Problemer med manglende strøm og POST beskrives i denne artikel: Troubleshooting a Server that does not start (Fejlfinding af en server, der ikke starter).

Bemærk:Hvis det er nødvendigt at geninstallere operativsystemet, skal du blot følge trinene i den dedikerede artikel Sådan installeres et operativsystem på Dell PowerEdge-servere (Installation af operativsystem).

Indholdsfortegnelse

1. Definition
  2. Vælg startenhed manuelt
  3. Fejlfinding af RAID-problemer

1. Definition

Når POST-fasen (Power On Self-Test) er fuldført, forsøger serveren at starte en startenhed. En startenhed er en hardwareenhed, der kan læse eller indeholder de filer, der kræves, for at en computer kan starte. Der kan vælges et standardopstartsmedie i BIOS, og RAID controller-kortet (PERC) vælges som standard først. Tilgængelige filer i en startenhed (RAID, USB-nøgle, dvd, ISO-fil) indeholder instruktioner til start af operativsystemet. Hvis disse filer ikke bliver fundet, vises fejlmeddelelsen "No boot Device Available" (Ingen startenhed tilgængelig).
Der kan udføres nogle handlinger for at se, hvad der ikke fungerer korrekt.

2. Vælg startenhed manuelt

Det første, du skal kontrollere, er, hvilken enhed der er valgt som primær startenhed. Foretag en hurtig kontrol ved at brug F11 til at åbne manuelt valg af startenhed.

1. Genstart systemet
  2. Tryk på F11 under POST for at åbne Boot Manager
  3. Vælg den korrekte harddisk (virtuelt drev), hvor OS er installeret
  4. Start fra denne enhed

Hvis systemet nu starter op i operativsystemet, er hardwaren i orden, og der er en konflikt i opstartsrækkefølgen i BIOS-indstillingerne. Den mest sandsynlige årsag til dette er, at systemet er indstillet til at starte fra cd/dvd og/eller USB før drevene, hvilket er en logisk indstilling. For at løse dette problem skal du skal blot sørge for, at du ikke har en USB-enhed eller en cd/dvd sat i systemet.

Bemærk: Fejlen kan også skyldes forkerte indstillinger i opstartstilstanden. Et operativsystem, der er installeret i UEFI-tilstand, kan ikke starte i BIOS-tilstand og omvendt.

Du kan ændre indstillingen for opstartsrækkefølgen permanent i System Setup (Systemopsætning) for at starte fra drevet først. Sådan ændrer du dette:

1. Genstart systemet
  2. Tryk på F2 under systemopstart for at åbne systemindstillingerne
  3. Skift Boot Sequence (Opstartsrækkefølge) i Boot Settings (Startindstillinger)
  4. Forlad menuen ved hjælp af Exit (Afslut) i skærmens øverste højre hjørne
BEMÆRK: Efter dette skal du trykke på F11, hvis du ønsker at starte fra en cd/dvd eller USB-enhed på et senere tidspunkt.

3. Fejlfinding af RAID-problemer

Hvis serveren fungerede korrekt, og problemet opstår uden ændringer, skal RAID-egenskaberne kontrolleres

Kontrol af harddiskstatus i PERC BIOS

Tryk på Ctrl + R under POST-processen for at åbne PERC BIOS-konfigurationsprogrammet.

For at kontrollere, om en harddisk er en del af RAID-systemet, skal du udføre de følgende trin: Tryk på Ctrl + N for at gå til skærmbilledet PD Mgmt (Physical Disk Management), og kontroller, om en eller flere harddiske er offline eller mangler

På denne side skal du kontrollere, at den virtuelle disk er online i en optimal tilstand.
Yderligere oplysninger om, hvordan du identificerer en harddiskfejl og løser problemet, findes i denne artikel.

Hvis RAID administrerer flere VD'er, er det vigtigt at vælge, hvilken VD der skal vises, når serveren forsøger at starte på RAID-controlleren.
Den virtuelle disk, der kan startes fra, kan vælges på den sidste fane "CTRL Mgmt". Det er vigtigt at vælge den VD, hvor operativsystemet er installeret.

Hvis RAID fungerer korrekt, skal operativsystemfilerne undersøges som det sidste trin. Hvis du er i tvivl om serverhardwaren, er det muligt at starte fra Support Live Image (Sådan downloader og kører du Support Live Image på en Dell PowerEdge) for at starte fejlfinding.