Sådan konfigurerer du sammenkoblet U2415 Monitor på Intel HD Graphics

Denne artikel adresserer et konfigurationskrav til serieforbindelse (daisy-chaining) af Dell U2415-skærme på Intel HD Graphics

MST (Multi-Stream Transport), også kendt som Daisy-Chaining eller serieforbindelse, er en ny forbindelsesspecifikation, der gør det muligt at serieforbinde flere skærme, så videosignalet sendes fra computeren til én skærm og derefter fra den første skærm til skærm nummer to og så videre. Dette er forskelligt fra den traditionelle konfiguration, hvor et separat videokabel føres fra grafikkortet til hver skærm i parallelforbindelse. Dette forenkler videokablingen i de fleste situationer, men har nogle specifikke konfigurationskrav for at kunne fungere.

Serieforbindelse af skærme understøttes i Display Port (DP) 1.2-specifikationen, men ikke alle de skærme, der skal medtages i serieforbindelsen, kan indstilles til DP 1.2 på grund af den måde, Intel HD Graphics-driveren fungerer på. For at aktivere serieforbindelsen skal den første skærm i serien (skærmen, der er direkte forbundet til grafikkortet) have DP 1.2 aktiveret i skærmindstillingerne. Skærm nummer to i serien skal have DP 1.2 deaktiveret.

Grunden til dette er, at Intel HD Graphics-driveren kræver et "terminator"-signal i kæden for at indikere, at skærm nummer to er den sidste skærm i kæden, som skrivebordet skal udvides (eller kopieres) til. Hvis der er tre skærme i serieforbindelsen, skal de første to skærme have DP 1.2 aktiveret, og den tredje skal være deaktiveret osv.

DP1.2 muliggør MST-streaming. Når det er deaktiveret, fungerer det som en terminator for kæden til Intel HD-driveren. Du kan udvide skrivebordet til de første to skærme, men du kan kun klone yderligere skærme ud over nummer to.

Opsætningen for serieforbindelse af 3 skærme er lidt anderledes end med 2 skærme. For at opnå denne opsætning skal du vælge funktionen til aktivering/deaktivering af DP1.2 i skærmenes OSD (On Screen Display). Aktivér DP1.2 på den første skærm, deaktiver DP.1.2 på skærm nummer to, og deaktiver DP1.2 på den tredje skærm. Den første skærm vil være den primære skærm, og skærm nummer to og tre vil blive klonet.

Brugere kan finde yderligere konfigurationsoplysninger i Brugervejledning til U2415-skærm.

BEMÆRK: En DisplayPort 1.1-skærm kan kun bruges som den sidste skærm i en MST-skærmkæde

BEMÆRK: Dell USB-dockingstationer med DisplayLink-video (D1000, D3100, D6000) understøtter ikke serieforbindelsesfunktionen med DisplayPort-forbindelser. Yderligere oplysninger kan findes her

Artikelnummer: SLN295251

Sidste ændringsdato: 03.07.2018 14.49