Fejlfinding op blinkende skærm efter Windows 10-opgradering

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du laver fejlfinding på en skærm, der blinker efter opgradering til Windows 10

Blinkende skærm

Systemer, hvor skærmen flimrer/blinker efter opgradering til Windows 10, bliver påvirket af apps, som forårsager, at Explorer går ned eller giver problemer med skærmdriveren.

Fejlfindingstrin

Det første trin er at afgøre, om problemet påvirker Windows Jobliste. Hvis Jobliste flimrer, er den sandsynlige årsag et problem med softwarekompatibilitet, som får Explorer.exe til at gå ned gentagne gange. Hvis Jobliste ikke påvirkes, er den sandsynlige årsag skærmdrivere. Test Windows Jobliste ved at trykke på Ctrl+Shift+ESC.

Lav fejlfinding på softwarekompatibilitet ved at følge disse trin:

BEMÆRK: Hvis Jobliste flimrer eller ikke ville åbne, så prøv de samme trin i Fejlsikret tilstand
  1. Brug indstillingen Fil, Kør i Jobliste til at åbne yderligere værktøjer efter behov. Husk at markere feltet for at køre værktøjer som administrator. Det kan omfatte:
    • appwiz.cpl: Åbner programmer og funktioner
    • compmgmt.msc: Åbner Computeradministration cmd.exe
  2. Du kan søge efter nedbrudshændelser i hændelsesloggene og se, om en tredjeparts DLL-filer er de fejlbehæftede moduler, hvis Explorer.exe går ned, eller afinstallere det program, som sandsynligvis omfatter shell-udvidelser.
  3. Hvis fjernelse af software ikke løser problemet, skal du bruge disse kommandoer til at reparere Windows:
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    sfc /scannow
    Bemærk: En geninstallering af Windows 10 fra Dells gendannelsesværktøj kan også virke, selvom sfc /scannow ikke finder nogen problemer.

Følgende programmer har tidligere bidraget til problemer med flimren. Afinstaller dem for at teste, om de er årsagen:

• Norton Antivirus (Symantec)
  • Other virusprogrammer
  • iCloud
  • LiveUpdate6
  • IDT Audio (fejlbehæfte modul IDTNC64.cpl)
REFERENCE: Symantec Knowledge Base: My desktop screen flickers after I upgrade my Norton product (Skærmen på min stationære pc flimrer efter opgradering af mit Norton-produkt) Ekstern forbindelse

Lav fejlfinding på skærmdrivere ved at følge disse trin:

1. Start op i fejlsikret tilstand med netværk.
  2. Brug de samme trin her som for problemer med sort skærm - hvis systemet har et dobbelt grafik-chipset (både integreret og dedikeret grafikkort), så skal du deaktivere det indbyggede grafik-chipset, hvis det stadig flimrer, og prøve med kun det anden chipset aktiveret.
  3. Hvis det ikke virker, eller der kun er et enkelt chipset, skal du afinstallere enheden og fjerne driversoftwaren.
  4. Start derefter starte op i Windows og opdater driverne til de nyeste fra dell.com/support.

Artikelnummer: SLN298620

Sidste ændringsdato: 11.07.2018 12.45