• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan udføres fejlfinding af problemer med AC-adapter på en bærbar computer fra Dell

Oversigt: Lær at udføre fejlfinding på og løse problemer med AC-adapter på en bærbar computer fra Dell. Find oplysninger om, hvordan du anvender og foretager fejlfinding af AC-adapterproblemer.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Symptomer

Kontroller, om computeren kun vil tænde med AC-adapteren.

Varighed: 02:34
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

AC-adapteren, der ofte kaldes en computeroplader, bruges til at levere tilstrækkelig strøm til at bruge den bærbare computer i længere perioder og til at oplade computerens batteri. Når AC-adapteren ikke virker, kan den bærbare computers batteri ikke oplades, og den bærbare computer kan ikke tænde eller fungere, medmindre batteriet er tilstrækkeligt opladet.

Følg instruktionerne i denne artikel for at foretage fejlfinding af problemer med din AC-adapter, hvis du bemærker følgende symptomer:

• AC-adapteren kan ikke oplade batteriet.
  • AC-adapteren kan ikke tænde den bærbare computer fra Dell.
  • AC-adapterens LED er slukket.
  • AC-adapterens LED-lampe slukker efter tilslutning til den bærbare computer.
  • Fejlmeddelelse – AC-adapterens type kan ikke bestemmes. Dette forhindrer optimal computerydeevne.

Årsag

Problemer med AC-adapter kan opstå på grund af en fejlbehæftet AC-adapter, et defekt strømkabel, skader på strøm- eller AC-adapter kablet, et defekt DC-indgangsstik på den bærbare PC osv.

Hvis den bærbare computer fra Dell kun kan tændes med AC-adapteren, og hvis du bemærker de symptomer på batteriet, der er nævnt nedenfor, skal du se artiklen i Dell Knowledge Base Sådan udfører du fejlfinding ved batteriproblemer på en bærbar Dell-computer.

• Batteriet bevarer ikke ladningen.
  • Batteriets LED-indikator lyser ikke eller blinker konstant.
  • Den bærbare computer genkender ikke batteriet.
  • Den bærbare computer tændes ikke, uden AC-adapteren er tilsluttet.
  • Batteritiden sidder fast på en bestemt procentsats.
FORSIGTIG: Brug af et batteri, som ikke er fra Dell, eller som er inkompatibelt, kan øge risikoen for brand eller eksplosion. Udskift kun batteriet med et kompatibelt batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din bærbare pc fra Dell. Brug ikke et batteri fra andre bærbare computere sammen med din bærbare computer fra Dell.
FORSIGTIG: Hvis Dells AC-adapter er for varm til at røre ved, skal du stoppe med at bruge AC-adapteren og kontakte Dells tekniske support.
BEMÆRK: Som de fleste bærbare computere bruger bærbare PC'er fra Dell litium-ion batterier, som kan svulme op på grund af batteriets alder, antal opladninger eller udsættelse for høj varme. Selvom en opsvulmet pakke ikke udgør en sikkerhedsrisiko, bør beskadigede eller opsvulmede komponenter ikke anvendes. Selvom en opsvulmet pakke ikke udgør en sikkerhedsrisiko, bør beskadigede eller opsvulmede komponenter ikke anvendes.

Løsning

Fejlfinding af problemer med AC-adapter

Fejlfinding af problemer med AC-adapter

Udvid sektionerne nedenfor for at få mere information om, hvordan du foretager fejlfinding af AC-adapter.

AC-adapterkablet og strømkablet kan blive flossede, overskårne og få blottede ledere i begge ender af kablet. Det kan skyldes den måde, som kablet er rullet omkring AC-adapteren på, eller hvis kablet er udsat for unødig belastning. Hvis kablerne er så beskadigede, at der er blotlagte tråde, bør du stoppe med at bruge AC-adapteren. Sådan kontrollerer du AC-adapteren, kabler og adapterporten på den bærbare PC for skader:

FORSIGTIG: Dell anbefaler, at du kun bruger Dell-mærkede AC-adaptere, der er kompatible med din bærbare computer fra Dell. Dell fraråder brug af tredjeparts-mærkede AC-adaptere eller batterier på en bærbar computer fra Dell.
  1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten i væggen.
  2. Tag AC-adapteren ud af computeren.
  3. Kontroller AC-adapter og kabler (inkl. strømkabel) for tegn på fysiske skader eller overophedning.
  4. Kontroller, om benet i stik eller adapterport er bøjet, ødelagt eller beskadiget.
ADVARSEL: Hold fat om stikket, og ikke kablet, mens du frakobler AC-adapteren fra computeren.
ADVARSEL: Dell AC-adapteren fungerer i stikkontakter over hele verden. Der er dog forskel på stikkontakterne og stikdåserne i forskellige lande.
FORSIGTIG: Hvis Dells AC-adapter er for varm til at røre ved, skal du stoppe med at bruge AC-adapteren og kontakte Dells tekniske support.
FORSIGTIG: Hvis AC-adapteren eller strømkablet er beskadiget, skal du straks afbryde brugen af AC-adapteren.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Lokaliser skader på AC-adapteren på Dell-systemer i Dell Knowledge Base.

AC-adapter med et flosset kabel
Figur 1: Flossede kabler
Eksponerede ledninger på en AC-adapter
Figur 2: Eksponerede ledninger
AC-adapterkablet er skåret
Figur 3: Skåret kabel
Bøjet eller knækket stikben
Figur 4: Bøjede eller knækkede ben

Hvis du opdager skader, skal du kontakte Dells tekniske support for at få oplysninger om reparationsmuligheder. Hvis der ikke er nogen skader, skal du fortsætte til næste trin.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten i væggen.
  2. Tilslut en anden enhed i stikkontakten for at kontrollere, at stikkontakten fungerer korrekt.
  3. Tilslut AC-adapteren til en stikkontakt, der virker.
  4. Slut AC-adapteren direkte til stikkontakten. Undgå strømregulatorer som overspændingsbeskyttere, UPS (Uninterruptible Power Supply) og strømfordelere. Dette hjælper med at isolere problemer med strømregulatorerne.
BEMÆRK: Hvis AC-adapteren er tilsluttet en dockingstation, skal du slutte AC-adapteren direkte til den bærbare computer for at kontrollere AC-adapterens funktionalitet.

Hvis AC-adapteren fungerer korrekt, når du omgår strømregulatoren eller dockingstationen, er problemet med denne specifikke enhed.

Hvis AC-adapteren stadig ikke kan tænde den bærbare computer, skal du gå videre til næste trin.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten i væggen.
  2. Frakobl eventuelle enheder, der er tilsluttet den bærbare computer.
  3. Fjern batteriet. Se brugervejledningen til computeren for instruktioner til, hvordan du fjerner batteriet. Hvis den bærbare computer fra Dell har et ikke-udskifteligt batteri, kan du springe dette afsnit over.
  4. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i mindst 30 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm fra den bærbare computer.
  5. Tilslut batteriet.
  6. Tilslut AC-adapteren til stikkontakten og den bærbare computer.
  7. Tænd computeren.

Når reststrømmen er blevet afladet, og hvis den bærbare computer ikke starter med AC-adapteren, kan du fortsætte til næste trin.

USB-C er et standardstik på flere platforme til opladning, tilslutning af eksterne enheder og dataoverførsel. Udvalgte bærbare computer fra Dell bruger en USB-C-port til at strømforsyne den bærbare computer. Det er vigtigt, at USB-C-opladeren er tilsluttet den korrekte USB-C-port, der understøtter opladning, især på en bærbar computer, der har mere end én USB-C-port.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten i væggen.
  2. Tag AC-adapteren ud af den bærbare computer.
  3. Fjern strømkablet fra AC-adapteren.
  4. Sæt strømkablet helt i AC-adapteren.
  5. Kontroller, at LED-indikatoren på AC-adapteren er tændt. Hvis LED-indikatoren ikke tændes, skal du prøve en kompatibel og fungerende AC-adapter.

Når du har genplaceret strømkablet og AC-adapterkablet, skal du gå videre til næste trin, hvis den bærbare computer stadig ikke kan tændes med AC-adapteren.

Nulstil adapteren ved at følge disse trin:

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten, og vent i 15 sekunder.
  2. Tag AC-adapteren ud af den bærbare computer.
  3. Tilslut AC-adapteren i en stikkontakt, der virker.
  4. Slut vekselstrømsadapteren til den bærbare computer.
  5. Kontrollér LED-indikatoren på vekselstrømsadapteren.
BEMÆRK: LED-indikatoren kan være placeret enten på AC-adapteren eller adapterens stik (DC).

Hvis LED-indikatoren på AC-adapterens LED-indikator tændes, skal du fortsætte til næste trin.

Hvis LED-indikatoren på AC-adapteren er slukket eller slukker, når den tilsluttes den bærbare computer, skal du kontakte Dells tekniske support for at få mere at vide om de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i din region.

Anvendelse af en AC-adapter, der har en lavere elektrisk effekt, kan forårsage et eller flere af følgende problemer:

• Den bærbare computer kan vise en fejlmeddelelse som "AC-adapterens type kan ikke bestemmes. Dette forhindrer optimal computerydeevne" eller "Ukendt eller forkert AC-adapter registreret".
  • Den bærbare computer kan reducere processorens (CPU) hastighed for at spare strøm.
  • Computerens batteri kan muligvis ikke oplades eller oplader langsomt.
  • AC-adapteren kan blive varm.

Hver bærbar computer fra Dell bruger en AC-adapter, der har en specifik effekt. Dette kan afhænge af den bærbare computers hardwarekonfiguration. Bærbare computere fra Dell kan bruge enten en 45 W, 65 W, 90 W, 130 W, 180 W eller 240 W AC-adapter. Dell anbefaler at bruge den originale AC-adapter, som fulgte med den bærbare computer fra Dell, for at opnå optimal ydeevne. AC-adapterens oplysninger om wattforbruget er trykt på etiketten i bunden af adapteren.

Sådan kontrollerer du, om den bærbare computer genkender AC-adapteren korrekt:

1. Genstart computeren.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på tasten F2, indtil meddelelsen Aktivering af opsætning vises.
  3. Kontroller AC-adapterens type i BIOS-indstillingerne. Oplysninger om AC-adapteren findes oftest på startskærmen i BIOS.
    • Hvis AC-adaptertypen er Ingen, skal du verificere, at AC-adapteren er tilsluttet den bærbare computer, at LED-indikatoren på AC-adapteren er tændt, og at den korrekte AC-adapter er tilsluttet den bærbare computer.
    • Hvis AC-adaptertypen er ukendt, skal du prøve med en anden fungerende AC-adapter. Hvis problemet fortsætter, eller hvis den samme AC-adapter fungerer korrekt på en anden bærbar computer, skal du kontakte Dells tekniske support for at få mere at vide om reparationsmuligheder, der er tilgængelige i din region.
    • Hvis vekselstrømsadapterens type genkendes korrekt, kan du gå videre til næste trin.

Hvis du kører en hardwarediagnosticeringstest, kan det hjælpe dig med at identificere, hvad årsagen kan være, og give dig fejlfindingstrin til at hjælpe med at løse problemet. Dell tilbyder både indbygget diagnosticering og onlinediagnosticering. Dells pre-boot-computerdiagnosticering kontrollerer, om AC-adapteren genkendes korrekt af bundkortet.

Sådan kører du Dells pre-boot-computerdiagnosticering eller ePSA-test:

1. Tænd computeren.
  2. På Dells logoskærmbillede skal du trykke på F12-tasten gentagne gange, indtil menuen Engangsstart vises.
  3. Brug piletasterne til at vælge Diagnosticering, og tryk på tasten Enter.
  4. Følg anvisningerne på skærmen for at gennemføre diagnosticeringstesten.
  5. Hvis den diagnostiske test rapporterer en fejl, skal du notere fejlkoden og valideringskoden og kontakte Dells tekniske support for at få mere at vide om de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i din region.
  6. Hvis diagnosticeringstesten er bestået, betyder det, at der ikke blev fundet nogen hardwareproblemer.

BIOS (også kaldet Systemopsætning) er en firmware, der er indlejret på computerens systemkort (bundkort). Opdatering af BIOS til den nyeste version hjælper computeren med at genkende vekselstrømsadapteren korrekt.

ADVARSEL: Bærbare computere fra Dell skal have det installerede batteri sluttet til vekselstrømsadapteren, før du starter BIOS-opdateringen. Nogle bærbare computere fra Dell skal have mindst 10 % strøm tilbage på batteriet, før du starter BIOS-opdateringen.

Få mere at vide om Dell BIOS-opdateringer.

Hvis AC-adaptertypen ikke genkendes af den bærbare computer, skal du se Dell Knowledge Base-artiklen Gennemtving en BIOS-opdatering uden at sætte AC-adapteren i den bærbare computer fra Dell. Før du forsøger at gennemtvinge BIOS-opdateringen, skal du læse ansvarsfraskrivelsen herunder.

FORSIGTIG: Hvis batteriniveauet er mindre end 10 %, kan du måske gennemtvinge opdatering af BIOS fra et DOS-miljø. En fejl under denne proces vil medføre permanent skade på computerens systemkort. Brugerne fortsætter herfra på egen risiko. Dell kan ikke drages til ansvar for tab, herunder, men ikke begrænset til, tab af data, tab af fortjeneste eller indtægtstab, som kunder pådrager sig ved at følge procedurer eller råd, der fremgår i denne artikel.

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel

Berørt produkt

Laptops, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Sidste udgivelsesdato

21 jul. 2023