Sådan opretter du links til Dell Diagnostics-partitionen fra Ubuntu Linux-operativsystemet på en Dell-pc

Sådan opretter du links til Dell Diagnostics-partitionen fra Ubuntu Linux-operativsystemet på en Dell-pc

Denne artikel indeholder oplysninger om brug af Dell Diagnostics ved start, hvis du har geninstalleret med Ubuntu Linux på din Dell-pc.

Indholdsfortegnelse:

1. Brug af Dell Diagnostics sammen med en Ubuntu-installation
  2. Dell Diagnostics-partition
  3. GRUB2-menukonfiguration

1. Brug af Dell Diagnostics sammen med en Ubuntu-installation

Denne vejledning fører dig gennem sammenkædning af GRUB2-startindlæsningen med den partition, som indeholder Dell Diagnostics fra det tidspunkt, da systemet blev konfigureret på fabrikken.

Du kan starte op til diagnosticeringen, hvis du oplever hardwareproblemer med din Dell-pc.

Hvis du får fejl i disse diagnosticeringer, bedes du kontakte teknisk support for at få løst problemet.

Hvis du for nylig har geninstalleret din Dell-pc med et Ubuntu Linux-operativsystem (OS), skal du læse og følge vejledningen nedenfor.

Bemærk: Hvis du får fejl i disse diagnosticeringer, bedes du kontakte teknisk support for at få løst problemet.

Tilbage til toppen

2. Dell Diagnostics-partition

1. Blev dit system leveret med en installeret Dell Diagnostics-partition?

1. Nej, det blev ikke leveret med nogen indbygget diagnosticering. Så er jeg bange for, at denne vejledning ikke kan gøre en forskel for dig.

2. Ja, men jeg har slettet og formateret hele harddisken. Igen er jeg bange for, at hvis der ikke findes en eksisterende partition til sammenkædning, kan denne vejledning ikke gøre en forskel for dig.

3. Ja, og partitionen er der stadig. De fleste af vores nyere systemer, herunder stationære pc'er, leveres med denne partition. Så følg venligst vejledningen nedenfor for at få denne partition til at fungere igen.

Bemærk: Oprindeligt skulle man starte denne diagnosticering ved at trykke på F12-tasten på Dell-velkomstskærmen. Dette viste en menu til engangsstart, og ved hjælp af markøren/piletasten kunne du vælge diagnosticering og trykke på Enter for at starte den.
    4. Hvis du er usikker på, om du havde denne partition, kan du undersøge, om den stadig eksisterer, ved at køre følgende kommando i Ubuntu.

sudo mount -t vfat /dev/sda1 /mnt

Bemærk: I disse eksempler kalder jeg diagnosticeringspartitionen /dev/sda1 og drevplaceringen hd0.1. Du kan se mere om produktnavngivning i en af vores Ubuntu-artikler.

Tilbage til toppen

3. GRUB2-konfigurationsmenuen

1. Har du allerede installeret Ubuntu-operativsystemet på dit system?

1. Hvis Ja, så følg trin 2 nedenfor.

2. Hvis Nej, så skal du sikre dig, at du ikke sletter diagnosticeringspartitionen, når du vælger, hvilke partitioner der skal slettes og installeres under installationen, og derefter skal du gå tilbage og følge denne vejledning fra trin 3.

1. Under installationen har GRUB-programmet kørt en testsøgning efter eventuelle startpartitioner på din harddisk. Men fordi diagnosticeringspartitionen er en lille DOS-partition, som er formateret i FAT, kan GRUB ikke finde den. Du skal konfigurere den manuelt.

2. Du skal redigere den fil, der definerer de brugerdefinerede startpartitioner.  /etc/grub.d/40_custom. Den skal vise et punkt som på billedet nedenfor.

exec tail -n +3 $0
# Denne fil gør det nemt at tilføje brugerdefinerede menupunkter. Du skal blot indtaste de
# menupunkter, du ønsker at tilføje efter denne kommentar. Pas på ikke at ændre
# linjen 'exec tail' ovenfor.

1. Tilføj linjerne nedenfor i slutningen af filen.

Bemærk: Sørg for, at der ikke er nogen ekstra tegn.

menuentry "Dell DOS Diagnostics (on /dev/sda1)" {
insmod chain
insmod fat
set root=(hd0.1)
chainloader +1}

1. Opdater GRUB2-menuen ved hjælp af kommandoen nedenfor.

sudo update-grub2

1. Genstart nu dit system, og test, om det virker.

Dell DOS Diagnostics skal stå som den sidste linje i GRUB2-startmenuen, og du skal kunne starte til den, og diagnosticeringen skal køre fra dette punkt.

Når diagnosticeringen er kørt igennem, skal systemet genstartes til GRUB2-menuen.

Tilbage til toppen

Yderligere oplysninger:

Bemærk:
Softwaresupport leveres af Canonical på følgende måder:
Teknisk support leveres af Dell:

Tilbage til toppen

Indholdet i Quick Tips bliver offentliggjort på egen hånd af professionelle fra Dell Support, der løser problemer på daglig basis. For at opnå en hurtig offentliggørelse fremstiller Quick Tips muligvis kun delvise løsninger eller foranstaltninger, der stadig er ved at blive udarbejdet eller kræver yderligere beviser for at kunne løse et problem. Derfor er Quick Tips ikke blevet gennemset, valideret eller godkendt af Dell og skal derfor anvendes med passende varsomhed. Dell kan ikke drages til ansvar for tab, herunder, men ikke begrænset til, tab af data, tab af fortjeneste eller indtægtstab, som kunder pådrager sig ved at følge procedurer eller råd, der fremgår i Quick Tips.

Artikelnummer: SLN151665

Sidste ændringsdato: 14.11.2017 17.44