Sådan bruges præcisionstouchpad'ens funktioner i Windows 8 (8.1) og 10

Sådan bruges præcisionstouchpad'ens funktioner i Windows 8 (8.1) og 10

Nogle nyere notebooks har en præcisionstouchpad installeret, som bruger en driver, der er indbygget i Windows 8 (8.1) og 10. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at hente og installere en driver.
  • Se det øverste ekspanderende afsnit herunder for at se, om din computer eller tablet har en præcisionstouchpad.

• Se det ekspanderende afsnit herunder, der bedst matcher dit problem, og følg anvisningerne, hvis din præcisionstouchpad ikke virker efter hensigten.

Bemærk: Du er kun nødvendigt at tjekke, om din tablet har en præcisionstouchpad, hvis du kører Windows og har et tastatur tilsluttet.
  1. I feltet Søg skal du skrive Touchpad.

2. Tryk eller klik på indstillinger for Mus og touchpad (Systemindstillinger).

3. Kig efter Din pc har en præcisionstouchpad.
    Bemærk: Hvis Din pc har en præcisionstouchpad ikke vises, har din computer ikke en præcisionstouchpad.

4. Fra denne side kan du aktivere eller deaktivere din berøringsplade og de fingerbevægelser, der understøttes på dit præcisionstouchpad. Du kan få flere oplysninger om de nye bevægelser ved at gå til følgende artikel i Microsoft Knowledge Base, Try the latest touchpad gestures (Prøv de nye berøringspladebevægelser). Ekstern forbindelse
  1. Sørg for, at der ikke er snavs, fedt, væske eller madrester på berøringspladen eller din finger (berøringspladen skal have god forbindelse til din finger for at fungere korrekt).

2. Sørg for, at berøringspladen er tændt. Se afsnittet Sådan kan du aktivere eller deaktivere notebookens berøringsplade for flere oplysninger.

3. Gem dine data, luk alle åbne programmer og genstart computeren ved at bruge en USB-mus med ledning (hvis tilgængelig) eller en Bluetooth-mus, hvis den allerede er installeret. Hvis ikke skal du trykke på tænd/sluk-knappen i mindst 15 sekunder for at slukke for computeren (du mister alle data, der ikke er gemt).

4. Frakobl alt undtagen strømledningen, herunder følgende:
    • Højttalere
    • Printere
    • Scannere
    • USB-enheder
    • USB-flashdrev eller andre eksterne lagringsenheder
    • Ekstern skærm
    • Eksternt tastatur
    • Ekstern mus
    • Hvis din computer er tilsluttet en dockingstation, skal du frakoble den.

5. Tænd for computeren igen, og test berøringspladen igen.
    Bemærk: Undlad at berøre berøringspladen, indtil computeren er helt startet, da den skal igennem en kalibreringsproces under opstarten.

6. Hvis markøren fungerer korrekt, skal du tilslutte én ekstern enhed ad gangen og teste markørens bevægelser for at se, hvilken enhed der kan have forårsaget problemet.

7. Sørg for, at BIOS er opdateret til den seneste version. Du kan finde flere oplysninger i følgende artikel i Dell Knowledge Base: What is BIOS and How to Download and Install the latest BIOS? (Hvad er BIOS, og hvordan downloader og installerer jeg den seneste BIOS-version?)

8. Sørg for, at den nyeste version af Intel Serial IO-driveren er installeret.
    Bemærk: Intel Serial IO-driveren er placeret under kategorien Chipset på siden med drivere og downloads til din computer. For mere information om, hvordan du downloader og installerer drivere, skal du se Dell Knowledge Base-artiklen Drivers and Downloads FAQs (Ofte stillede spørgsmål om download af drivere).

9. Præcisionstouchpaden har tilføjet fingerbevægelsesfunktioner som rulning med to fingre, tryk med tre eller fire fingre og træk for at rulle. De uregelmæssige markørbevægelser kan skyldes de nye funktioner, fordi de fleste af disse automatisk aktiveres som standard. Du kan deaktivere funktionerne eller ændre måden, hvorpå de virker, i egenskaberne for berøringspladen.

Gør følgende for at ændre præcisionstouchpadens indstillinger:

1. I feltet Søg skal du skrive Touchpad.

2. Tryk eller klik på indstillinger for Mus og touchpad (Systemindstillinger).

3. Lav de foretrukne ændringer i afsnittet Berøringsplade.

4. Luk siden med indstillinger for mus og berøringsplade.
    Bemærk: Se flere oplysninger i følgende Microsoft Knowledge Base-artikel Try the latest touchpad gestures (Prøv de nye berøringspladebevægelser). Ekstern forbindelse
  1. I feltet Søg skal du skrive Touchpad.

2. Tryk eller klik på indstillinger for Mus og touchpad (Systemindstillinger).

3. For at forhindre utilsigtet bevægelse af markøren, mens du skriver, kan du vælge en af nedenstående muligheder.
    • Brug rullemenuen under For at forhindre utilsigtet bevægelse af markøren, mens du skriver, skal du deaktivere tryk eller ændre forsinkelsen, inden tryk virker, vælg Lang forsinkelse.
    • Under Tillad tryk på berøringspladen skal du trykke eller klikke på skyderen for at ændre indstillingen til fra.

4. Luk siden med indstillinger for mus og berøringsplade.
  1. Sørg for, at der ikke er snavs, fedt, væske eller madrester på berøringspladen eller din finger (berøringspladen skal have god forbindelse til din finger for at fungere korrekt).

2. I feltet Søg skal du skrive Touchpad.

3. Tryk eller klik på indstillinger for Mus og touchpad (Systemindstillinger).

4. Under Ændre markørens hastighed skal du flytte skyderen for at tilpasse markørens hastighed til det ønskede niveau.

5. Luk siden med indstillinger for mus og berøringsplade.

Bemærk: Det frarådes at deaktivere berøringspladen, medmindre du har en ekstern USB- eller Bluetooth-mus installeret eller din computer har en berøringsfølsom skærm. Der er indstillinger, som forhindrer markøren i at hoppe rundt, mens du skriver. Hvis det er dit problem, se afsnittet Markøren bevæger sig uberegneligt under indtastning på notebookens tastatur.

Hvis du stadig foretrækker at deaktivere præcisionstouchpad, skal du udføre følgende trin.

1. I feltet Søg skal du skrive Touchpad.

2. Tryk eller klik på indstillinger for Mus og touchpad (Systemindstillinger).

3. Der er to muligheder for at deaktivere berøringspladen. Vælg en af nedenstående muligheder.
    • Du kan deaktivere berøringspladen midlertidigt, når der er tilsluttet en mus, ved at trykke eller klikke på skyderen under Lad berøringspladen være til, når der er tilsluttet en mus for at ændre indstillingen til fra.
    • Du kan slå berøringspladen helt fra ved at trykke eller klikke på skyderen under Berøringsplade for at ændre indstillingen til fra.

4. Luk siden med indstillinger for mus og berøringsplade.

Artikelnummer: SLN298584

Sidste ændringsdato: 17.08.2017 12.37