Sådan repareres EFI-opstartsindlæseren på en GPT HDD til Windows 7, 8, 8.1 og 10 på din pc fra Dell

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du afhjælper et problem med EFI-opstartsindlæseren, som ikke starter korrekt op på en GPT-harddisk til en række Windows-operativsystemer.

Indholdsfortegnelse:

1. Indledning
  2. Sådan repareres EFI-opstartsindlæseren

1. Indledning

De fleste personer med opstartsproblemer i Windows-operativsystemer (OS) vælger at geninstallere operativsystemet i stedet for at forsøge at afhjælpe selve opstartsproblemet.

Denne særlige artikel omhandler udførelsen af en reparation af EFI-opstartsindlæseren (Extensible Firmware Interface) på en GPT-harddisk (GUID-partitionstabel (Globally Unique Identifiers)).

Dette kan kun lade sig gøre på de operativsystemer, der er installeret på en UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) BIOS (Basic Input/Output System).

Tilbage til toppen

2. Sådan repareres EFI-opstartsindlæseren

Windows 7, 8 og 8.1 kan installeres på en ældre BIOS vha. MBR. Windows 8, 8.1 og 10 er dog designet til installation på UEFI BIOS vha. EFI-opstartsindlæseren og GPT.

Bemærk: Ved reparationer, der udføres i roden af en harddisk, kan reparationen eventuelt gå galt. Det betyder, at du vil miste eventuelle data på en harddisk, som ikke først er blevet sikkerhedskopieret. Bedste praksis er altid at få foretaget en komplet sikkerhedskopiering af et drev, før du arbejder på det eller dets operativsystem.

GPT-strukturen håndterer mange af de problemer, som kommandoen Bootsect udviklet til at afhjælpe i MBR. Får du imidlertid brug for at reparere EFI-opstartsindlæseren, kan du følge vejledningen nedenfor:

Windows 7

Hvis du har installationsmediet:

1. Indsæt mediet (dvd/USB) på pc'en, og genstart.

2. Udført opstart fra mediet.

3. Vælg Reparer computeren.

4. Vælg operativsystem, og klik på næste.

5. Vælg Kommandoprompt i menuen:

1. Skriv og kør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv og kør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv og kør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller, at EFI-partitionen (EPS - EFI System Partition) benytter FAT32-filsystemet, og tildel den et drevbogstav: (Tildel et bogstav, der ikke allerede er i brug.):

1. Skriv og kør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv og kør kommandoen:

assign letter=:
    3. Skriv og kør kommandoen:

afslut
  1. For at reparere opstartsposten:

1. Skriv og kør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv og kør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Hvis du ikke har installationsmediet:

1. Genstart pc'en

2. Tryk hurtigt på <F8>-tasten, når pc'en er tændt, men før Windows-velkomstbilledet vises.

3. Vælg Reparer computeren i den menu, der åbnes.

4. Vælg Kommandoprompt fra Genoprettelsesindstillingerne:

1. Skriv og kør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv og kør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv og kør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller, at EFI-partitionen (EPS - EFI System Partition) benytter FAT32-filsystemet, og tildel den et drevbogstav: (Tildel et bogstav, der ikke allerede er i brug.):

1. Skriv og kør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv og kør kommandoen:

assign letter=:
    3. Skriv og kør kommandoen:

afslut
  1. For at reparere opstartsposten:

1. Skriv og kør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv og kør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Windows 8 og 8.1

Hvis du har installationsmediet:

1. Indsæt mediet (dvd/USB) på pc'en, og genstart.

2. Udført opstart fra mediet.

3. Vælg Reparer computeren.

4. Vælg Fejlfinding.

5. Vælg Kommandoprompt i menuen:

1. Skriv og kør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv og kør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv og kør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller, at EFI-partitionen (EPS - EFI System Partition) benytter FAT32-filsystemet, og tildel den et drevbogstav: (Tildel et bogstav, der ikke allerede er i brug.):

1. Skriv og kør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv og kør kommandoen:

assign letter=:
    3. Skriv og kør kommandoen:

afslut
  1. For at reparere opstartsposten:

1. Skriv og kør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv og kør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Hvis du ikke har installationsmediet:

1. Genstart pc'en

2. Tryk hurtigt på <F8>-tasten, når pc'en er tændt, men før Windows-velkomstbilledet vises.

Vær opmærksom på, at det kan kræve flere forsøg. Denne indstillings varighed er væsentligt afkortet i forhold til varigheden i Windows 7.

3. Vælg Reparer computeren i den menu, der åbnes.

4. Vælg Kommandoprompt i skærmbilledet Fejlfinding:

1. Skriv og kør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv og kør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv og kør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller, at EFI-partitionen (EPS - EFI System Partition) benytter FAT32-filsystemet, og tildel den et drevbogstav: (Tildel et bogstav, der ikke allerede er i brug.):

1. Skriv og kør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv og kør kommandoen:

assign letter=:
    3. Skriv og kør kommandoen:

afslut
  1. For at reparere opstartsposten:

1. Skriv og kør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv og kør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Windows 10

Hvis du har installationsmediet:

1. Indsæt mediet (dvd/USB) på pc'en, og genstart.

2. Udført opstart fra mediet.

3. Vælg Reparer computeren.

4. Vælg Fejlfinding.

5. Vælg Avancerede indstillinger.

6. Vælg Kommandoprompt i menuen:

1. Skriv og kør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv og kør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv og kør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller, at EFI-partitionen (EPS - EFI System Partition) benytter FAT32-filsystemet, og tildel den et drevbogstav: (Tildel et bogstav, der ikke allerede er i brug.):

1. Skriv og kør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv og kør kommandoen:

assign letter=:
    3. Skriv og kør kommandoen:

afslut
  1. For at reparere opstartsposten:

1. Skriv og kør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv og kør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Hvis du ikke har installationsmediet:

1. Genstart pc'en

2. Tryk hurtigt på <F8>-tasten, når pc'en er tændt, men før Windows-velkomstbilledet vises.

Vær opmærksom på, at det kan kræve flere forsøg. Denne indstillings varighed er væsentligt afkortet i forhold til varigheden i Windows 7.

3. Vælg Reparer computeren i den menu, der åbnes.

4. Vælg Kommandoprompt under fanen Avancerede indstillinger i skærmbilledet Fejlfinding:

1. Skriv og kør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv og kør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv og kør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller, at EFI-partitionen (EPS - EFI System Partition) benytter FAT32-filsystemet, og tildel den et drevbogstav: (Tildel et bogstav, der ikke allerede er i brug.):

1. Skriv og kør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv og kør kommandoen:

assign letter=:
    3. Skriv og kør kommandoen:

afslut
  1. For at reparere opstartsposten:

1. Skriv og kør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv og kør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Det næste trin er det samme i alle operativsystemer:

1. Gendan BCD-lageret

2. Kør først nedenstående kommando for at sikkerhedskopiere den gamle BCD:

ren BCD BCD.old
  3. Herefter gendannes den med denne kommando:

bcdboot c:\Windows /l en-us /s : All
Bemærk: Hvis du opretter opstartsposter på et tilsluttet USB-flashdrev eller andre eksterne drev, tilføjes /f mellem: og ALL. Husk at erstattes med bogstavet for det drev, du starter op fra. (dvs. C:\, D:\)

Hvis du har brug for mere hjælp, skal du kontakte teknisk support.

Kontakt os

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN300987

Sidste ændringsdato: 29.01.2018 16.45