Maksimer din spilydeevne

Dells bærbare og stationære gaming-pc'er er i stand til at gengive den utrolige grafik, som mange moderne spil er kendt for. Men nye spil sætter hele tiden nye grænser, når det kommer til skønhed og kompleksitet, og de mest avancerede spil kræver den mest avancerede spilhardware. Hvis du ikke er tilfreds med din ydeevne i de nyeste avancerede spil, bør du nok overveje at opgradere til en nyere og mere avanceret model. Hvis du alligevel hellere vil beholde din nuværende bærbare eller stationære pc noget længere, vil tipsene i denne artikel hjælpe dig med at klemme mest mulig ydelse ud af din maskine.

BEMÆRK: Disse tips skal udføres i samme rækkefølge som nedenfor.

Opdatering af drivere

Ved at holde driverne til dit grafikkort/din chip og din processor opdateret sikrer du, at du altid får den bedste ydeevne ud af din spilcomputer. Klik på de relevante links nedenfor for at downloade de nyeste drivere:

Sådan justerer du dine indstillinger i Windows

Der er flere forskellige valgmuligheder og tilpasninger i operativsystemet, der måske ikke giver det største skub i spilydeevnen, men som er nemme at implementere og ikke koster noget.

• Deaktiver Windows' "visuelle effekter". Disse effekter er primært dekorative, og det kan give din computer en lille hastighedsforbedring at deaktivere dem. Dette gøres ved at udføre følgende trin for dit operativsystem:

Windows 10

1. Skriv "ydeevne" og vælg Juster udseende og ydelse for Windows fra resultaterne.
  2. Vælg Juster til den bedste ydelse på fanen Visuelle effekter. Alternativt kan du vælge Brugerdefineret og vælge, hvilke effekter du vil deaktivere.
  3. Klik på Apply (Anvend).

Windows 8/8.1

1. Skriv "Juster visuelle" i søgelinjen, og vælg Indstillinger og derefter Juster udseende og ydelse for Windows
  2. Vælg Juster til den bedste ydelse på fanen Visuelle effekter. Alternativt kan du vælge Brugerdefineret og vælge, hvilke effekter du vil deaktivere.
  3. Klik på Apply (Anvend).

Windows 7

1. Klik på knappen Start og derefter på Kontrolpanel.
  2. Skriv "Oplysninger om og værktøjer til ydeevne" i søgelinjen, og vælg derefter dette søgeresultat fra listen over resultater.
  3. Klik på Juster visuelle effekter.
  4. Klik på Juster til den bedste ydelse på fanen Visuelle effekter, og derefter på OK.
  • Luk alle programmer, der ikke er spil for at frigøre hukommelse og processorkraft. Webbrowsere og andre programmer kan binde din computers ressourcer og gøre dit spil langsommere. Luk alt andet, inden du starter dit spil, for at få en mærkbar forbedring i ydeevne.

Windows 10-brugere med Creators Update kan drage fordel af Spiltilstand, som giver dit spil prioriteret adgang til dine systemressourcer. Få mere at vide om aktivering af spiltilstand på computeren ved at se artiklen Support til Xbox.

Sådan justerer du dine indstillinger i spillet

Stort set alle spil har en menu med grafikfunktioner, der kan tilgås fra spillet. Justering af indstillinger for disse funktioner kan give en betydeligt forbedret billedhastighed på bekostning af noget detaljekvalitet.

Den nemmeste metode til at optimere spillets indstillinger til din computer er at bruge de officielle programmer fra producenten af din GPU (Graphics Processing Unit - også kaldet et grafik- eller videokort). Disse programmer scanner din computer for installerede spil og opretter en optimal indstillingsprofil for hvert spil baseret på din computers spilkapacitet. Dette giver dig mulighed for at gå direkte i gang med at spille med den bedst mulige balance mellem ydeevne og kvalitet.

Hvis du vil justere dit spils grafikindstillinger manuelt, skal du huske på, at nogle funktioner har større indvirkning på ydeevnen end andre, og hvilke funktioner, du bør justere først, kan variere fra spil til spil. Generelt kan følgende ressourcetunge funktioner justeres ned eller endda deaktiveres for at øge ydeevnen, uden at det gør nogen betydelig visuel forskel:

• Skyggeeffekter
  • Spejlingseffekter
  • Ambient okklusion
  • Bevægelsessløring
  • Dybdeskarphed
BEMÆRK: NVIDIA og AMD kan også tilbyde optimeringsvejledninger for nogle af de mest populære spil på deres websites.

Ændring af tidsindstilling

At "hastighedsforøge" et element er at øge klokfrekvensen, så den går udover fabrikantens specifikationer. En hurtigere klokfrekvens betyder flere handlinger pr. sekund, så spilentusiaster vil ofte hastighedsforøge deres processorer eller GPU'er for at klemme lidt ekstra ydelse ud af deres eksisterende hardware.

Dell understøtter ikke manuel hastighedsforøgelse på sine bærbare og stationære gaming-pc'er på grund af risikoen for beskadigelse af komponenter. Dog kan visse Alienware-modeller bestilles "hastighedsforøget" fra Dell. Disse computere leveres med hastighedsforøgede profiler, der er godkendt af Dell, som kan aktiveres ved hjælp af instruktionerne i artiklen Alienware – hastighedsforøgelse.

Sådan opgraderer du dine komponenter

Hvis du har prøvet alle ovenstående muligheder og stadig er utilfreds med din spiloplevelse, vil du muligvis være nødt til at opgradere til nyere og mere effektive komponenter. Opgradering giver den største forbedring af ydeevne, men det er også den dyreste løsning, og potentielt den mest komplicerede.

Før du opgraderer

Beskyt din investering i din Dell spilcomputer ved at tage følgende forholdsregler, før du begynder at opgradere dine komponenter.

Garantibegrænsninger

Din spilcomputer fra Dell er dækket af en begrænset garanti, ligesom alle komponenter, der er købt via Dells website. Hvis du opgraderer computeren med en komponent fra Dell, vil den være dækket af computerens oprindelige garanti. Men hvis du køber din komponent fra en tredjepart, vil den være dækket af producentens garanti. Selve opgraderingen af computeren gør ikke din Dell-garanti ugyldig, men du bør være opmærksom på følgende begrænsninger:

• Ved fejlfinding på din computer vil Dells teknikere sandsynligvis bede dig om først at fjern eventuelle komponenter fra tredjeparter.
  • Hvis du sender din computer til Dell med henblik på reparation, skal du først udskifte komponenter fra tredjeparter med de oprindelige fra Dell.
  • Hvis du beskadiger din computer under installation af komponenter fra tredjeparter, dækker computerens oprindelige garanti ikke reparationer.

Sådan forhindrer du elektrostatisk afladning

Opgradering af din computer indebærer at åbne computeren og berøre dens indre dele. Uden de rette forholdsregler kan du risikere at forårsage beskadigelse af din computer og dig selv på grund af elektrostatisk afladning (ESD). Se videoen om, hvordan du kan Undgå ESD-beskadigelse for at lære, hvordan du jorder dig selv og din computer korrekt, før du åbner den. (Video kun på engelsk med tilgængelige undertekster på flere sprog)

Komponenternes kompatibilitet

Inden du bestiller en ny komponent til din computer, skal du sikre dig, at den fungerer sammen med dit eksisterende system. For at finde ud af, hvilke komponenter din computer allerede har, skal du gå til produktsupportsiden for din computer og finde det rette dokument på fanen Manualer og dokumentation. Du kan også få nogle af dine komponentspecifikationer fra produktbeskrivelsen på siden for din computer i Dells onlinebutik.

Når du har fundet dine specifikationer, skal du notere dig oplysningerne om kategorierne Video, Storage og Memory. De vil være en hjælp for dig, når du skal købe kompatible opgraderinger.

BEMÆRK: I nogle lande kan brugerne anvende fanen Reservedele og tilbehør på siden Produktsupport for deres computer. Denne fane giver direkte links til opgraderinger, som garanteret fungerer med dit system.

Sådan opgraderer du din GPU

Moderne spil kræver meget af din GPU, så opgradering af denne komponent vil normalt give den største forbedring af spilydeevnen. Men opgradering af din GPU er også den dyreste løsning, og er kun tilgængelig til stationære computere. Ejere af bærbare pc'er kan ikke opgradere deres GPU, selvom visse Alienware-modeller måske vil kunne udnytte Alienware Graphics Amplifier. Se produktsiden i Dells onlinebutik for yderligere oplysninger om Alienware Graphics Amplifier.

BEMÆRK: Selvom Alienware Alpha-modeller er anført som stationære systemer, kan deres GPU'er ikke fjernes eller opgraderes.

Se vejledningerne herunder for instruktion i udskiftning af din GPU:

Sådan tilføjer du en GPU (SLI/Crossfire)

Hvis du allerede har den nyeste og bedste GPU i computeren – eller hvis du ikke er helt klar til at købe den nyeste og bedste – kan tilføjelse af endnu en GPU til systemet være en fantastisk måde at forbedre din spiloplevelse på. Det er virkelig så enkelt som "flere GPU'er = mere spilkraft", selvom opsætning af et system med flere GPU'er før hen var en eksperimentel teknik, der kun blev anvendt af hardcore spilentusiaster. Nu gør officiel software fra NVIDIA og AMD det relativt nemt at få flere GPU'er.

Sådan opgraderer du harddisken.

Træt af at stirre på indlæsningsskærmbilleder? Solid State-diske (SSD) er flere gange hurtigere end traditionelle roterende harddiske (HDD), hvilket betyder, at du sjældent venter mere end et par sekunder på at indlæse dit spil. Som en ekstra bonus får alt, der er installeret på SSD, en betydelig hastighedsforbedring, herunder Windows-operativsystemet. Dette er en fantastisk metode til at få en gammel, langsom computer til at føles bedre end ny!

Opgradering af din harddisk er en mulighed for ejere af både bærbare og stationære pc'er. Se vejledningerne nedenfor for specifikke instruktioner.

Sådan opgraderer du hukommelsen

For RAM (Random Access Memory) har spil normalt en specifikation for "minimum" og "anbefalet". At opfylde mindstekravet til RAM gør dig i stand til at spille spillet, men at have den anbefalede mængde RAM vil give en bedre spiloplevelse. For at opfylde denne anbefaling kan det være nødvendigt at tilføje mere RAM til din bærbare eller stationære pc, men en opgradering af RAM vil også gøre det muligt for computeren at køre flere programmer samtidigt. Helt sikkert en god investering.

Når du tilføjer mere RAM til computeren, er der to vigtige overvejelser:

• Maksimalt understøttet RAM. Din computer kan kun genkende et vist antal gigabyte RAM. Grænsen er angivet på produktsiden i Dells onlinebutik og i brugervejledningen.
  • Kompatibilitet. Hvis din nye RAM ikke er kompatibel med din computer, kan du få problemer med i det hele taget at bruge din maskine. På siden Produktsupport for din computer kan du klikke på Reservedele og tilbehør og vælge Hukommelsesopgraderinger for at se en liste over kompatible RAM-opgraderinger.

Du kan få vejledning i at opgradere din Alienware-computers RAM ved at gå til artiklen Installation og udskiftning af dele i din Alienware-computer, vælge din Alienware-model fra listen og derefter klikke på "Hukommelse".

Ved Inspiron-modeller er Købervejledning for hukommelse (kun på engelsk) en fantastisk ressource til hvorfor og hvordan, du bør opgradere RAM på din stationære eller bærbare pc. Se afsnittet "Sådan installerer du hukommelse" for at få detaljerede anvisninger, der gælder for stationære og bærbare Inspiron-pc'er.

Indholdet i Quick Tips bliver offentliggjort på egen hånd af professionelle fra Dell Support, der løser problemer på daglig basis. For at opnå en hurtig offentliggørelse fremstiller Quick Tips muligvis kun delvise løsninger eller foranstaltninger, der stadig er ved at blive udarbejdet eller kræver yderligere beviser for at kunne løse et problem. Derfor er Quick Tips ikke blevet gennemset, valideret eller godkendt af Dell og skal derfor anvendes med passende varsomhed. Dell kan ikke drages til ansvar for tab, herunder, men ikke begrænset til, tab af data, tab af fortjeneste eller indtægtstab, som kunder pådrager sig ved at følge procedurer eller råd, der fremgår i Quick Tips.

Artikelnummer: SLN306723

Sidste ændringsdato: 25.04.2018 04.29