PowerEdge-servere - ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her finder du svar på Ofte stillede spørgsmål (FAQ) på Dells tekniske support vedrørende PowerEdge-servere. Vi giver dig oplysninger om vores tjenester, best practice og links til detaljerede beskrivelser om løsninger og afhjælpning. Brug formularen nedenfor til at anmode om indhold.

Bemærk: Dell er bekendt med de nye sikkerhedsrisici for sidekanalanalyse, også kendt som Meltdown og Spectre, der påvirker mange moderne mikroprocessorer. Vi samarbejder med Intel og andre i branchen for at løse problemet. Få mere at vide på www.dell.com/support/meltdown-spectre eller den dedikerede artikel om Dell EMC Server, Dell Storage, og netværksprodukter.

Premium Selection indeholder artikler med særligt værdifulde oplysninger.

1. Hvordan fejlsøger jeg på interne CPU-fejl (IERR) og fejlen CPU-maskinkontrol?

Den interne CPU-fejl (CPU IErr) og fejlen CPU-maskinkontrol er normalt ikke en fejl i selve CPU'en, men et tegn på, at CPR'en har registreret en fejl i systemet eller fået en fejlagtig instruktion fra en systemkomponent. Det kan i teorien skyldes enhver systemkomponent, men skyldes ofte en hukommelsesfejl.

Detaljerede oplysninger om CPU IERR fås i den dedikerede artikel Fejlfinding på interne CPU-fejl (CPU IErr) på PowerEdge-servere

2. Server ikke dækket af garanti - hvor finder jeg kilder til support?

Er garantien på din PowerEdge-server udløbet, og nu er der problemer? Eller vil du bare opgradere systemet med mere hardware?

Find kontaktmuligheder og kilder til fejlfinding for PowerEdge-servere uden en gyldig supportordning i den dedikerede artikel Server Out of Waranty (Server ikke dækket af garanti).

3. Hvordan kan jeg uploade filerne manuelt til Dells tekniske support?

Sommetider er det nødvendigt at sende yderligere data til Dells tekniske support for avanceret fejlsøgning. Hvis du ønsker at sende os systemrapporter, billeder eller andre filer, skal du bruge funktionen til upload af filer i Dell TechDirect. Du behøver ikke at være registreret for at bruge den.

Brug Dell TechDirect til upload af filer, hvis:

• Det relevante system eller dets styringsværktøj (f.eks. SupportAssist) ikke har adgang til internettet.

• Dells tekniske support har bedt dig om at hente filer, der er større end 8 MB (grænsen for vedhæftede filer til e-mail).

• Andre måder at levere filer, der er mislykkedes før.

Find den detaljerede vejledning for uploadprocessen i den dedikerede artikel How to manually upload files to Dell Technical Support? (Sådan uploader du filer manuelt til Dells tekniske support)

4. Hvordan retter jeg fejlen "foreign configuration" (fremmed konfiguration), der rapporteres fra en SAS PERC-controller?

For at rette fejlen "foreign configuration" (fremmed konfiguration), der rapporteres fra en SAS PERC-controller, skal du udføre følgende trin:

1. Sørg for, at alle controllere, der er installeret i systemet, er registreret.
  2. Kontrollér, at alle SAS-kabel/kabler er ført korrekt og ordentligt tilsluttet.
  3. Genstart, og gå ind i SAS PERC BIOS.
  4. Importer Foreign Configuration (Fremmed konfiguration) fra SAS PERC-controlleren i BIOS.
  5. Genstart, og gå ind i SAS PERC BIOS.
  6. Vælg den korrekte, virtuelle opstartsdisk i visningen Controller Management i SAS PERC BIOS.
  7. Kontrollér indstillingerne for opstartsrækkefølgen i system-BIOS.
  8. Kør konsistenskontrollen på den virtuelle disk i SAS PERC BIOS.

Du kan også fjerne den fra OpenManage Server Administrator (OMSA). Når styreenheden finder ud af, at RAID-konfigurationen ikke stemmer overens eller ikke er synkroniseret med resten af systemet, markeres den som fremmed.  Dette er det mest almindelige, når et drev flyttes til en anden maskine, men kan også finde sted, hvis drevet går offline. Drevet kan være gået offline, fordi det er defekt eller fremkommer med fejl, eller det kan være en firmwarefejl.

Følgende artikel indeholder yderligere oplysninger om HDD- og RAID-fejlfindingstrin:
Serversider om hvordan: RAID- og fysiske diske

5. Hvordan kan jeg abonnere på at modtage beskeder om opdateringer til Dells drivere og firmware?

For at sikre optimal ydeevne og stabilitet for Dell-systemet er det vigtigt at være opmærksom på de nyeste tilgængelige opdateringer til drivere og firmware.

Meddelelser om tekniske opdateringer fra Dell er en fantastisk metode til at få oplysninger om udgivelser, så snart de offentliggøres.

Følgende artikel indeholder detaljerede oplysninger om oprettelse af meddelelser:
Abonner på at modtage meddelelser om opdateringer til Dells drivere og firmware

Klassikerne er artikler, som besvarer ofte stillede spørgsmål, der ikke vedrører servergenerationen.

1. Hvad er servicekoden, og hvor finder jeg den på mit system?

Dell-servicekoden er en identifikator på syv tegn, som er unik for det enkelte Dell-produkt. Ud over servicekoden er der en ekspresservicekode, som er en 10-cifret, numerisk version af servicekoden.
For at identificere dit system på Dells side er mindst én af disse koder obligatorisk for at åbne en serviceanmodning på Dells tekniske support.

Følgende artikel indeholder yderligere oplysninger om lokalisering af servicekoden:
Sådan finder du servicekoden/ekspresservicekoden på en Dell-server eller et Dell-storagesystem

2. Hvordan opdaterer jeg min server?

Opdateringer er softwarefiler, der bruges til at udvide funktionssæt, levetid eller ydeevne og til at rette væsentlige fejl. Derudover er systemopdateringer et af de første skridt i fejlfindingen af et problem.

Følgende artikel indeholder yderligere oplysninger om forskellige måder at opdatere Dell PowerEdge-servere på:
Manuel vedligeholdelse: Opdateringer og andet til din Dell PowerEdge-server

3. Hvordan åbner jeg en supportanmodning?

Der er mange muligheder for at kontakte Dells tekniske support for at åbne supportanmodninger. Værktøjet Dell SupportAssist meddeler f.eks. vores supportteam automatisk, hvis der opstår et problem på et af de overvågede systemer. Navnlig for systemer uden en gyldig servicekontrakt eller ved spørgsmål ud over hardwarefejl, anbefaler vi, at du kontakter os via Twitter eller vores Fællesskab.

Følgende artikler indeholder yderligere oplysninger om forskellige måder at åbne serviceanmodninger på Dells tekniske support:
Sådan åbnes en hændelse: online
Sådan åbnes en hændelse: pr. telefon

4. Hvordan ændrer jeg ejerskabet af et Dell-system?

Der er to væsentlige grunde til at ændre oplysninger om den oprindeligt registrerede ejer:

• Ejerskabet er skiftet - du har for nylig købt eller erhvervet et brugt Dell-produkt
  • Systemet er flyttet permanent eller flyttet til et andet land

For permanent flyttede systemer (6 måneder eller mere) er serviceaftalen, der er købt til et system på salgsstedet (POS), gyldig i det land, hvor systemet blev købt.

Dell overfører serviceaftalen, forudsat at Dell gøres opmærksom på flytningen, og at denne service er tilgængelig på destinationsplaceringen. Aftaler vedrørende Return to Depot (Returner til depot), Complete Care (Komplet service), Same Day (Samme dag) og Parts Only (Kun reservedele) kan ikke altid overføres uden for det område, som dækningen er købt til. Gennemgå aftalebetingelserne for at få flere oplysninger.

1. Fra Supportwebsitet skal du klikke på Support i topbanneret. Vælg derefter Garanti og så Ejerskabsoverførsel fra menuen.

2. Nederst på siden kan du enten bruge knappen Find dit produkt eller indtaste servicekoden manuelt. Hvis vil tilføje op til 5 servicekoder, skal du trykke på Tilføj et andet produkt. Tryk på Fortsæt, når du er klar. For 10 eller flere koder skal du bruge de to links U.S. Bulk Transfer for samlet overførsel til USA eller International Bulk Transfer for samlet overførsel internationalt på siden for ejerskabsoverførsel.

3. Udfyld så mange oplysninger om tidligere ejer som muligt, hvis feltet ikke er (valgfrit), og hvis du ikke har oplysningerne, indtastes "Ukendt", før du kan fortsætte. Nogen vil muligvis kontakte dig for at få præciseret de oplysninger, du har videregivet

BEMÆRK: Ufuldstændige eller ukorrekte oplysninger medfører en forsinkelse i behandlingen af din anmodning og kan resultere i en afvisning af ejerskabsoverførslen.
  1. Færdiggør Oplysninger om ny ejer. Tryk derefter på Fortsæt

2. Siden Gennemse giver dig mulighed for at kontrollere oplysningerne og redigere eventuelle fejl, før du trykker på Indsend

3. Næste side er Slutbrugeraftale for ejerskabsoverførsel. Hvis du accepterer vilkårene og betingelserne, skal du trykke på Ja, jeg accepterer

4. Den sidste side er bekræftelsessiden. Du kan trykke på knappen Overfør et andet produkt for at overføre flere systemer efter behov.

Find flere kontaktpersoner vedrørende spørgsmål om overførselsprocessen i følgende artikel:
Sådan ændres ejerskabet af en Dell-server

5. Har SATA-harddiske samme garantidækning som andre typer harddiskdrev?

Nej, det har de ikke. Som beskrevet i Dells begrænsede hardwaregaranti har de kun 1 års begrænset hardwaregaranti:

Serielle ATA-harddiske (SATA) i PowerEdge- og PowerVault-systemer har 1 års begrænset hardwaregaranti, uafhængigt af systemgarantien. Servicetilbud, som f.eks. tjenesterne Dell ProSupport, Dell ProSupport Plus og Dell ProSupport Flex, kan eventuelt fås med længere serviceintervaller for SATA-harddisken mod et ekstra gebyr.

Bemærk: Denne begrænsning gælder ikke for systemer med tjenesten KYHD (Keep Your Hard Drive).

De meget interessante er artikler, som giver svar på de i øjeblikket ofte stillede spørgsmål.

1. Hvordan installerer jeg Win Server 2008 R2SP1 på en Dell PE R230, R330, T130 og T330 inkl. USB 3.0?

Dells 13. generation PowerEdge-servermodeller (R/T/M/FX) 430 og nyere er udstyret med både USB 2.0 og USB 3.0. Der er en skiftekontakt i BIOS, som lader brugeren anvende enten USB 2.0 eller USB 3.0 (den er som standard sat til 2.0 fra fabrikken).

PowerEdge-servermodeller (R/T) 330 og tidligere har kun USB 3.0.

Følgende artikel indeholder yderligere oplysninger om BIOS-indstillingerne og de forberedende trin til installation af tidligere Windows-versioner:
Hvordan indsættes USB 3.0-drivere i Windows Server 2008 R2SP1 til brug på Dell R230, R330, T130, T330

2. Hvorfor viser iDRAC eller CMC en "ukendt" status i OME efter en opdatering af firmware?

De nyeste firmware-versioner til den integrerede Dell Remote Access Controller (iDRAC) og Chassis Management Controller (CMC) understøtter TLS 1.1 som standardkommunikationsprotokollen. Hvis browseren eller operativsystemet, hvor OpenManage Essentials (OME) er installeret, ikke understøtter TLS 1.1-protokollen, viser enheder statussen "ukendt".

Følgende artikler indeholder yderligere oplysninger om en afhjælpningsmulighed for dette:
OME - iDRAC or CMC displays an “unknown” status after upgrading to 2.40.40.40 or later (kun på engelsk)
Deaktivering af TLS 1.0 forårsager konnektivitetsproblemer for Dell Management Consoles på Windows Server 2008 R2 og 2012

3. Hvordan kan jeg konfigurere SNMP til SupportAssist Enterprise?

SupportAssist Enterprise bør kunne konfigurere den eksterne SNMP-enhed automatisk. I nogle tilfælde virker denne funktion ikke, så man skal konfigurere manuelt.

Følgende artikel indeholder detaljerede oplysninger om forskellige metoder til at konfigurere SNMP:
SupportAssist Enterprise - "Kan ikke konfigurere SNMP" i SAE

4. Hvorfor er Dell System E-Support Tool (DSET) udskiftet med SupportAssist Enterprise (SAE)?

Dell System E-Support Tool (DSET) var et velkendt værktøj fra Dell, som fungerede i flere år på de tidligere generationer af Dell PowerEdge-servere. Da ny teknologi nu giver andre metoder til at indsamle relevante systemoplysninger, var det tid til et nyt værktøj, der yder mere, end DSET var i stand til.

Dette nye værktøj er SupportAssist Enterprise, som overvåger op til 300 enheder (servere, storage og switche) samtidig og automatisk åbner supportanmodninger hos Dells tekniske support.

Følgende artikel giver yderligere oplysninger om ændringerne:
Hvorfor er fejlfindingsværktøjet Dell System E-Support Tool (DSET) blevet udskiftet med SupportAssist Enterprise (SAE)?

5. Hvad er fabriks-rodadgangskoden til min forudinstallerede ESXi?

Med lanceringen af den 14. generation af DellEMC PowerEdge-servere blev fabriksstandardadgangskoden til forudinstallerede VMWare ESXi-operativsystemer ændret til den enkelte servicekode på systemet. Ældre systemer havde ingen standardadgangskode indstillet.

Følgende artikel giver yderligere oplysninger om ændringerne:
14G PowerEdge-servere: Rodadgangskode og BOSS-S1-konfiguration på VMWare ESXi-fabriksinstallationer

Beholdningen indeholder de 25 artikler, der oftest blev læst i den seneste måned.

1. Sådan konfigurerer og administrerer du din iDRAC7 og Lifecycle Controller til Dell PowerEdge 11G-servere
  2. Sådan installeres et operativsystem på Dell PowerEdge-servere
  3. Hvordan checker man sin systemkonfiguration?
  4. Løs fejl med PowerEdge RAID-controller (PERC-fejl)
  5. Eksport af log for Tech Support Report (TSR) og RAID-controller via iDRAC 7+8
  6. Sådan udbedrer man fejlen med blå skærm i Windows "STOP 0x00000019: BAD_POOL_HEADER" (Server)
  7. OpenManage-serveradministrator - Installation (trinvis)
  8. Om harddisktyper, RAID og RAID-controllere på Dell PowerEdge- og Blade-kabinet-servere
  9. Brug af funktionen Virtual Media i iDRAC 6, 7 og 8
  10. Sådan identificerer man, hvilken generation ens Dell PowerEdge-server tilhører
  11. Sådan ændres ejerskabet af en Dell-server
  12. PowerEdge CMOS-batteristatus vises som "ukendt" i OMSA 7.x
  13. Opdatering af Dell PowerEdge-servere via et opstartsmedie / ISO
  14. Sådan tilføjes USB 3.0-drivere til Windows Server 2008 R2SP1
  15. Sådan åbnes en hændelse: pr. telefon
  16. Sådan åbnes en hændelse: online
  17. Serversider om hvordan: Hukommelse
  18. Serversider om hvordan: RAID- og fysiske diske
  19. Sådan installeres et operativsystem på Dell PowerEdge-servere
  20. Windows Server: langsomt netværk for Hyper-V virtuelle maskiner med virtuel maskinkø aktiveret
  21. Windows Server 2012 R2-chipsetdriver vil ikke installeres på PowerEdge-servere i 12. generation
  22. Kabinetstatusindikatorer og harddiskholderens lysdioder
  23. Windows Server: Sådan deaktiverer man Windows Firewall i Windows Server 2008 og nyere korrekt
  24. Sådan køres diagnosticering af hardware på din PowerEdge-server
  25. Fejlfinding på interne CPU-fejl (CPU IErr) på PowerEdge-servere

Thilo_Enterprise_Support

Ofte stillede spørgsmål om Dell PowerEdge vedligeholdes af

Thilo Roberg (Dell EMC - Tyskland)