Varmeproblem med bærbart system fra Dell, eller systemet overopheder.

Varmeproblem med bærbart system fra Dell, eller systemet overopheder.

Indholdsfortegnelse

1. Hvad er normal systemvarme?
  2. Tip til korrekt brug

Denne artikel indeholder oplysninger om overophedning og systemnedlukninger, som kan opstå pga. ophobning af støv, forældet BIOS eller forkert brugsmiljø.

Hvad er normal systemvarme?

Systemet kan blive varmt at berøre under brug, når -

• Det bruges i mere end 10-15-minutter.
  • Du ser en dvd/blu-ray.
  • Du streamer onlinevideo.
  • Du ser eller interagerer med flash-indhold
  • Du spiller videospil/onlinespil.
  • Blæseren bruges i nærheden af en varmekilde eller i et varmt rum
    Blæserstøjen og -hastigheden kan øges eller mindskes pga. systemets temperatur

Hvilke symptomer oplever jeg, hvis mit system er overophedet?

• Tilfældige nedlukninger
  • Systemet låser
  • Systemet fryser
  • Tilfældige opstarter

Tilbage til toppen

Tip til korrekt brug

• Dell anbefaler, at du ikke placerer bærbare systemer direkte på skødet. På grund af reduktioner i tykkelsen af moderne bærbare systemer kan varmeoverførsel være et problem.
    BEMÆRK: Under normal brug kan temperaturen i bunden af et bærbart system overstige behagelige niveauer for vedvarende kontakt. Det er muligt, at langvarig kontakt med systemkabinettet kan resultere i hudirritation.
  • Hvis du bruger et bærbart system (Laptop) på en hård, plan og utildækket overflade, øger du luftgennemstrømningen og reducerer varmen under og inden i systemet.
    Hvis du bruger det bærbare system på et tæppe, en pude eller andre lignende materialer, tildækker du blæseren, hvilket kan få computeren til at overophede og medføre permanente skader.
  • Det anbefales at bruge det bærbare system ved en rumtemperatur på 0 °C til 35 °C (32 °F til 95 °F) med en luftfugtighed, der ikke overstiger 90 %.  Du kan se de specificerede brugsmiljøtemperaturer for dit system i brugervejledningen eller konfigurationsvejledningen
  • Brug trykluft til at rense ventilationsåbningerne jævnligt.
  • Hvis du bruger en kølepude, kan det reducere varmen og forbedre ydeevnen.
  • Hvis du gerne vil kende dit systems temperaturbegrænsninger skal du gå til Dells supportwebsted, søge på din systemmodel og derefter åbne Brugervejledningen under linket Manualer.

Tilbage til toppen

Rengøring af ventilationsåbninger

1. Kontrollér ventilationsåbningerne på computeren for at se, om de er tildækket med støv, så varme og luft ikke kan slippe igennem.
  2. Sluk for systemet
  3. Frakobl AC-adapteren
  4. Fjern batteriet. Se Servicehåndbogen for instruktioner om, hvordan du fjerner batteriet.
  5. Brug trykluft til at blæse støvet ud af ventilationsåbningerne.
    Pust ikke med munden for at fjerne støvet fra et bærbart system. Hvis du bruger en dåse med trykluft, skal du følge instruktionerne på siden af dåsen, da du kan beskadige computeren, hvis den bruges forkert.

Tilbage til toppen

Opdater BIOS

Et forældet BIOS kan forårsage varmeproblemer pga. en forældet temperaturtabel for systemet.
Gå til Dells websted for drivere og downloads, og indtast din servicekode for at få opdateringer, der passer specifikt til din computer.
Hvis du har brug for hjælp til at downloade og installere drivere eller BIOS, så klik her for at få Installationsvejledninger.

Tilbage til toppen

Diagnosticering af hardware

Du kan få en vejledning til, hvordan du udfører diagnosticering af hardware ved at klikke her.

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN149611

Sidste ændringsdato: 17.07.2018 03.44