Sådan anvender og udfører du fejlfinding på Dell Thunderbolt Dock (TB16)

Denne artikel indeholder oplysninger om "Sådan bruges og foretages fejlfinding i Dell Thunderbolt Dock (TB16)".

Inden du går i gang:

Almindelige problemer med dockingstationen skyldes forældet BIOS og drivere, der er installeret på din computer. Hvis du installerer disse produkter, kan du overveje at starte med afsnittet om driverinstallation i dette dokument.

1. Dell Thunderbolt Dock
  2. Type-C USB-kabler
  3. Yderligere oplysninger
  4. Driverinstallationsvejledning for Dell og Dell Dock Dock Thunderbolt
    1. Automatiseret driverinstallation vha. Dell Update/Dell Command | Update
    2. Manuel driverinstallation for Dell Thunderbolt Dock TB16
  5. Fejlfinding af almindelige problemer
  6. Dokumentation

Dell Thunderbolt Dock (TB16).

Oversigt

Baseret på Thunderbolt 3-teknologi.

Thunderbolt-ikon:

Denne dock bruger Thunderbolt 3-teknologi til at transmittere lyd, video, data og strøm op til 130 watt til og fra dit system via et enkelt kabel.

Understøttelse af enkeltvisning i 5K x 3K (5120×2880) eller dobbeltvisning i 4K x 2K (3840 × 2160) Ultra High Definition (UHD) (Multi-Stream Transport (MST) understøttes ikke)

Figur 2.

Oplysninger om port (se figur 2 ovenfor)

1. HDMI-udgang (High Definition Multimedia Interface)
  2. VGA-udgang (Video Graphics Array)
  3. mDP-udgang (Mini-DisplayPort)
  4. DisplayPort-udgang (DP)
  5. RJ-45 Gigabit-netværksindgang (W/LEDS)
  6. USB 2.0-porte (2-stik)
  7. USB 3.0-port
  8. Thunderbolt 3-port (USB Type-C)
  9. 3,5 mm højttalerudgang
  10. DC-strømstik (strøm til docken)
  11. Stik til Dell-dockingstation (Dell beskyttet forbindelse til USB Type 3-port på systemet)
  12. 3,5 mm hovedtelefonstik
  13. USB 3.0-port (med Powershare-teknologi)
  14. USB 3.0-port
  15. LED-lys for strøm
  16. Dock-knap (tænd systemet, væk fra dvaletilstand)
  17. Kensington-låsestik
BEMÆRK: Dell Thunderbolt Dock fungerer ikke på en enhed med DisplayPort via USB Type-C med Thunderbolt-kablet.

Brugervejledning til Dell Thunderbolt Dock TB16

Til toppen af siden

Type-C USB-kabler.

Disse Type-C USB-kabler bruges med disse docks.

Bemærk: USB 3.1, DisplayPort via USB Type-C og Thunderbolt bruger alle samme USB Type-C-stik/porttype. Men disse teknologier kan ikke helt erstatte hinanden. Eksempel: Tilslutning af en mindre avanceret enhed til et system med en mere avanceret USB-C-protokol vil fungere (tilslutning af en USB Type-C enhed til en Thunderbolt-port vil fungere, tilslutning af en Thunderbolt-enhed til en USB Type-C vil ikke fungere). Hvis der tilsluttes en mere avanceret ekstern enhed med USB Type-C til en mindre avanceret port, kan det medføre begrænset eller ingen funktionalitet. Porttypen kan identificeres ved det mærkat, der er trykt ved siden af den.

Type-C USB-kabler (se figur 3).

Figur 3.

1. DisplayPort via Type-C USB-kabel (.8M) leveres med Dell Dock (WD-15) (forudinstalleret som standard)
  2. Type-C Thunderbolt USB-kabel (.5M), leveres med Dell Thunderbolt Dock (TB-16) (forudinstalleret som standard)

Til toppen af siden

Yderligere oplysninger.

Følgende begrænsninger gælder ved tilslutning til et ikke-Dell-system:

• Strømforsyningen vil være begrænset til 60 watt.
  • Adgang til pre-boot-miljøet er ikke tilgængelig.
  • Væk med Dock-knap vil ikke fungere.
  • Firmwareopdateringer vil ikke være tilgængelige.
  • Muligheder for at deaktivere udvalgte porte er ikke tilgængelig.
  • Videresendelse af MAC-adresse er ikke tilgængelig.
  • Fejlmeddelelser og advarsler for dockingstation er ikke tilgængelige.
Bemærk: Muligheden for at docken kan oplade batterier på ikke-Dell-systemer afhænger af systemproducenten.

Til toppen af siden

Driverinstallationsvejledning for Thunderbolt Dock TB16

Bemærk: Du skal opdatere computerens BIOS og driverne til dockingstationen fra Dell til de nyeste versioner, der findes på Dells supportwebsted, før du benytter dockingstationen. Ældre BIOS-versioner og drivere kan resultere i, at dockingstationen ikke genkendes af din computer eller ikke fungerer optimalt.

Automatiseret driverinstallation vha. Dell Update / Dell Command | Update

Dell anbefaler følgende programmer, der automatiserer installation af BIOS, firmware, drivere og kritiske opdateringer til dit system og dockingstationen. Disse programmer kan downloades på siden Drivere og downloads på Dell Support-webstedet. Vælg din systemtype på listen, eller indtast din servicekode for at sikre, at du får den rigtige version til din computer.

• Programmet Dell Update er understøttet på XPS notebooks og Dell Venue systemer.
    • Bemærk: En TB16 dock skal være tilsluttet til computeren, for at Dell Update kan starte softwareopdateringer på systemet.
  • Programmet Dell Command I Update er understøttet på Precision, XPS og Latitude notebooks.
Bemærk: Den seneste Dell Update og Dell Command | Update kan ikke opdatere Intel HD Graphics-driveren til den nyeste version. Gå til Dell-webstedet Drivere og downloads ved at søge på servicekoden til dit system. Download og installer den nyeste Intel HD Graphics-driver i afsnittet "Video" for dit system.

Manuel driverinstallation for Dell Thunderbolt Dock TB16

Dell anbefaler, at følgende BIOS, firmware og drivere installeres trin for trin i den angivne rækkefølge for at sikre optimal ydeevne.

Bemærk: Der kræves administrative rettigheder til systemet for flashing af BIOS og installation af driver/firmware til Thunderbolt.

Søg efter dit systems modelnavn under Vælg et produkt, eller indtast systemets servicekode for at finde siden Drivere og downloadsDell Support-webstedet. Skift operativsystem for at få vist alle tilgængelige opdateringer til dit system.

1. Opdater til den nyeste Basic Input/Output System (BIOS), der er tilgængelig til systemet. Den er tilgængelig i afsnittet "BIOS".
  2. Installer den nyeste Intel Thunderbolt Controller-driver til systemet. Den er tilgængelig i afsnittet "Chipset".
  3. Installer den nyeste Intel Thunderbolt 3-firmwareopdatering til systemet. Den er tilgængelig i afsnittet "Chipset".
  4. Installer den nyeste Intel HD Graphics-driver til systemet. Den er tilgængelig i afsnittet "Video".
  5. Installer den nyeste driver til ASMedia USB 3.0 udvidet værtscontroller til Dell Thunderbolt Dock. Den er tilgængelig i afsnittet "Docks og holdere".
  6. Installer den nyeste driver til Realtek USB GBE Ethernet Controller til Dell Thunderbolt Dock og Dell Dock. Den er tilgængelig i afsnittet "Docks og holdere".
  7. Installer den nyeste RealTek USB-lyddriver til Dell Thunderbolt Dock og Dell Dock. Den er tilgængelig i afsnittet "Docks og holdere".
  8. Genstart systemet.
  9. Når softwareopdateringen er fuldført, skal du først tilslutte vekselstrømsadapteren til TB16 docken og derefter tilslutte Thunderbolt 3 (Type-C)-kablet til computeren, før du benytter dockingstationen.

Til toppen af siden

Fejlfinding af almindelige problemer

Vær også opmærksom på, at diagnosticeringstests ikke vil identificere problemer med dockingstationen, hvis der opstår problemer, da de kun er udviklet til at teste det tilsluttede system.

Her er nogle almindelige symptomer og løsninger relateret til din Dell Thunderbolt Dock:

Min Thunderbolt Dock bliver ikke registreret, når jeg slutter den til mit systems USB Type-C-port.

Selvom alle systemer med en Thunderbolt 3 Controller har en USB Type C-port, er en USB Type-C-port ikke ensbetydende med, at du har en Thunderbolt 3 Controller.

Se denne Dell-artikel for at sikre, at dit system har den Thunderbolt 3 Controller, som er påkrævet for at bruge Dell Thunderbolt Dock (TB16):

Systemer med USB Type-C-porte, som mangler en Thunderbolt 3 Controller

Ingen video på skærme tilsluttet HDMI (High Definition Multimedia Interface), mini-DisplayPort-porten (mDP) eller DisplayPort-porten (DP) på dockingstationen.

1. Kontroller, at den nyeste BIOS og de nyeste drivere til computeren og dockingstationen er installeret på din notebook.
  2. Kontroller, at computeren er korrekt tilsluttet til dockingstationen. Prøv at frakoble og tilslutte dockingstationen til computeren igen.
  3. Frakobl begge ender af videokablet, og kontroller, om stikbenene er beskadigede/bøjede. Tilslut kablet korrekt til skærmen og dockingstationen.
  4. Sørg for videokablet (HDMI, mDP eller DisplayPort) er korrekt tilsluttet skærmen og dockingstationen. Sørg for at vælge den rigtige videokilde på skærmen (se dokumentationen til dine skærme for få yderligere oplysninger om ændring af videokilde).
  5. Kontroller opløsningsindstillingerne på computeren. Skærmen kan understøtte højere opløsninger, end hvad dockingstationen understøtter. Se tabellen for skærmopløsning i brugervejledningen til dockingstationen for at få flere oplysninger om den maksimale opløsning.
  6. Hvis computerskærmen er tilsluttet dockingstationen, kan videoudgangen på computeren være deaktiveret. Du kan aktivere videoudgangen vha. Intel Graphics-kontrolpanelet eller se brugervejledningen til computeren.
  7. Hvis kun én skærm vises (og ikke den anden), skal du gå til Intel Graphics' kontrolpanel og vælge outputtet for den anden skærm under Flere skærme.
  8. Hvis der tilsluttes tre skærme til dockingstationen, vil dockingstationen kun understøtte maksimalt 3 eksterne skærme (den indre skærm ikke vil kunne bruges med tre eksterne skærme). Se brugervejledningen til Dell Thunderbolt Dock for oplysninger om, hvordan du vælger og aktiverer de ønskede skærme.
  9. Prøv med en anden skærm og et kabel, du ved virker, hvis det er muligt.

Billedet på den tilknyttede skærm flimrer eller er forvrænget.

1. Sluk først dockingstationen ved at frakoble Type-C kablet og derefter tage strømadapteren ud af docken. Tænd derefter dockingstationen ved at tilslutte strømadapteren til docken, før du tilslutter Type-C kablet til computeren.
  2. Sørg for, at videokablet (HDMI, mDP eller DisplayPort) er korrekt tilsluttet skærmen og dockingstationen.
  3. Frakobl og tilslut skærmen/e fra/til dockingstationen.
  4. Nulstil skærmen til fabriksindstillingerne. Se brugervejledningen til skærmen for at få yderligere oplysninger om nulstilling af skærmen til fabriksindstillingerne.

Billedet på den tilknyttede skærm vises ikke som en udvidet skærm.

1. Sørg for, at driveren til Intel HD Graphics er installeret i Enhedshåndtering i Windows.
  2. Åbn Intel Graphics' kontrolpanel, og gå til afsnittet Flere skærme for at indstille skærmindstillingerne til Udvidet tilstand.
  3. Se brugervejledningen til din Dell Thunderbolt Dock for at få yderligere oplysninger om, hvordan du kan vælge og aktivere den eller de ønskede skærme.

Lydstikket fungerer enten ikke, eller også er der forsinkelse i lyden.

1. Kontroller, at den nyeste BIOS og de nyeste drivere til computeren og dockingstationen er installeret på din computer.
  2. Hvis BIOS-opsætningen på computeren har indstillingen Audio Enabled/Disabled (Lyd aktiveret/deaktiveret), skal du sørge for, at indstillingen er aktiveret.
  3. Sørg for, at den korrekte afspilningsenhed er valgt på din computer.
  4. Prøv at slutte lydkablet igen til den eksterne højttalerudgang på dockingstationen.
  5. Sluk først dockingstationen ved at frakoble Type-C kablet og derefter tage strømadapteren ud af docken. Tænd derefter dockingstationen ved at tilslutte strømadapteren til docken, før du tilslutter Type-C kablet til computeren.

USB-portene fungerer ikke på dockingstationen.

1. Kontroller, at den nyeste BIOS og de nyeste drivere til computeren og dockingstationen er installeret på din computer.
  2. Hvis BIOS-opsætningen på computeren har indstillingen USB Enabled/Disabled (USB aktiveret/deaktiveret), skal du sørge for, at indstillingen er angivet til Enabled (Aktiveret).
  3. Kontroller, om enheden registreres i Enhedshåndtering i Windows, og kontroller, at de korrekte enhedsdrivere er installeret. Hvis det ikke sker, skal du genstarte systemet.
  4. Kontroller, at dockingstationen er korrekt tilsluttet til computeren. Prøv at frakoble og tilslutte dockingstationen til computeren igen.
  5. Kontroller USB-portene på dockingstationen. Prøv at slutte USB-enheden til en anden USB-port på dockingstationen.
  6. Sluk først dockingstationen ved at frakoble Type-C kablet og derefter tage strømadapteren ud af docken. Tænd derefter dockingstationen ved at tilslutte strømadapteren til docken, før du tilslutter Type-C kablet til computeren.

HDCP-indholdet vises ikke på den tilsluttede skærm.

Dockingstationen understøtter ikke HDCP-indhold.

LAN-porten fungerer ikke.

1. Sluk først dockingstationen ved at frakoble Type-C kablet og derefter tage strømadapteren ud af docken. Tænd derefter dockingstationen ved at tilslutte strømadapteren til docken, før du tilslutter Type-C kablet til computeren.
  2. Kontroller, at den nyeste BIOS og de nyeste drivere til computeren og dockingstationen er installeret på din computer.
  3. Sørg for, at Realtek Gigabit Ethernet-controlleren er installeret i Enhedshåndtering i Windows.
  4. Hvis BIOS-opsætningen på computeren har indstillingen LAN/GBE Enabled/Disabled (LAN/GBE aktiveret/deaktiveret), skal du sørge for, at indstillingen er angivet til Enabled (Aktiveret).
  5. Sørg for, at Ethernet-kablet er korrekt tilsluttet dockingstationen samt hub/router/firewall.
  6. Kontroller Ethernet-kablets status-LED for at bekræfte forbindelsen. Isæt begge ender af Ethernet-kablet igen, hvis lysdioden ikke lyser.

Eksterne enheder, der er sluttet til dockingstationen, fungerer ikke uden for operativsystemet.

1. Thunderbolt Boot Support (Understøttelse af Thunderbolt-opstart) er som standard deaktiveret i BIOS-opsætningen på din Dell-computer. Med denne standardindstilling fungerer dockingstationen og eksterne enheder, som er tilsluttet til dockingstationen, ikke i et pre-OS-miljø.
  2. Hvis BIOS-opsætningen på computeren har en USB/Thunderbolt-konfigurationsside, skal du markere følgende indstillinger, for at dockingstationen kan fungere i et pre-OS-miljø.
    • Aktiver External USB Port (Ekstern USB-port)
    • Aktiver Thunderbolt Boot Support (Understøttelse af Thunderbolt-opstart)

PXE-opstart på dock fungerer ikke.

1. Hvis BIOS-opsætningen på din computer har en side for integreret netværkskort, skal du vælge Enabled w/PXE (Aktiveret med PXE).
  2. Hvis BIOS på computeren har en konfigurationsside for USB/Thunderbolt, skal du sørge for, at følgende indstillinger er markeret:
    1. Aktiver USB Boot Support (Understøttelse af USB-opstart)
    2. Aktiver Thunderbolt Boot Support (Understøttelse af Thunderbolt-opstart)

BitLocker beder om en genoprettelsesnøgle ved hver opstart

USB-opstart på dock fungerer ikke.

• Hvis BIOS på computeren har en konfigurationsside for USB/Thunderbolt, skal du sørge for, at følgende indstillinger er markeret:
    1. Aktiver USB Boot Support (Understøttelse af USB-opstart)
    2. Aktiver Thunderbolt Boot Support (Understøttelse af Thunderbolt-opstart)

AC-adapter vises som "Not Installed" (Ikke installeret) på batterioplysningssiden i Dell BIOS-opsætningen, når dockingstationen er tilsluttet til computeren.

1. Kontroller, at dockingstationen er korrekt tilsluttet til sin egen strømadapter. Computere, der kræver mere end 130 W strøminput, skal også være tilsluttet til deres egen strømadapter for at få opladning og drift med fuld ydeevne.
  2. Kontroller, at dockingstationens kabel-LED er tændt. Frakobl og tilslut igen dockkablet til computeren.

Advarslen "Du har tilsluttet en for lille strømadapter til systemet" vises, når dockingstationen tilsluttes til computeren.

1. Kontroller, at dockingstationen er korrekt tilsluttet til sin egen strømadapter. Computere, der kræver mere end 130 W strøminput, skal også være tilsluttet til deres egen strømadapter for at få opladning og drift med fuld ydeevne.
  2. Sluk først dockingstationen ved at frakoble Type-C kablet og derefter tage strømadapteren ud af docken. Tænd derefter dockingstationen ved at tilslutte strømadapteren til docken, før du tilslutter Type-C kablet til computeren.
Tilbage til toppen

Dokumentation

Følg vejledningen nedenfor for at få adgang til brugervejledningen eller Quick Setup Guide til din Dell Thunderbolt Dock TB16:

1. Gå til siden med Dells produktvælger.
  2. Klik på View products (Vis produkter) under Browse for a product (Gå til et produkt).
  3. Klik på den type enhed, der er tale om. (Elektronik og tilbehør/Dockingstationer derefter Dell Thunderbolt Dock TB16)
  4. Klik på Manualer.
  5. Klik på PDF til venstre for den manual, du ønsker.
    Bemærk:
    • Hvis manualen er tilgængelig på andre sprog vises valgmuligheden Flere sprog.
    • En PDF-læser (Abode Reader) kan downloades gratis fra Adobe.
Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN301075

Sidste ændringsdato: 19.07.2018 11.15