Sådan foretager du fejlfinding af lyd- eller lydafspilningsproblemer

Sådan foretager du fejlfinding af lyd- eller lydafspilningsproblemer

Har du problemer med afspilning af lyd på din Dell-pc? Hvis du bemærker problemer som manglende lyd, hakkende, rystende, skrattende eller afbrudt lyd, periodisk eller forvrænget lyd, skal du følge nedenstående fejlfindingstrin.

Fejlfinding

Udvid afsnittene nedenfor for at få flere oplysninger, og udfør fejlfindingstrinnene i rækkefølge.

Du kan få hjælp til at løse mikrofonproblemer i artiklen How to troubleshoot microphone issues (Sådan foretager du fejlfinding af mikrofonproblemer)

Problemer med lydydeevnen kan opstå, hvis der er nogen som helst form for skade på lydkabler eller lydportene på pc'en. Du kan opleve symptomer som f.eks. afbrudt lydafspilning, periodisk funktionalitet, usammenhængende eller forvrænget lyd, statisk støj osv.

Lydporte udsættes for elementer, der kan forårsage ophobning af støv eller endda fysiske skader. Hvis du bemærker, at porten eller stikket er fyldt med støv eller andre forurenende stoffer, kan du bruge en dåse med trykluft til at rense portene.

Advarsel: Brug ikke nogen form for rengøringsopløsning, vand og ej heller en fugtig klud. Tag lyd- og strømkabel ud (hvis nogen), før du bruger dåse med trykluft til rengøring af porte.

Hvis du bemærker en fysisk skade, skal du kontakte Dells tekniske support for at få mere at vide om hvilke reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område. Hvis der ikke er nogen skader, skal du fortsætte til næste trin.

Tilbage til toppen

En simpel genstart kan afhjælpe mange problemer næsten øjeblikkeligt. En genstart af pc'en er en effektiv måde at rydde hukommelsen (RAM) og sikre, at eventuelle fejlprocesser og -tjenester, som er igangsat, lukkes ned.

En genstart af pc'en lukker alle programmer eller software, der kører på pc'en, programmer, der kører på proceslinjen, samt snesevis af andre tjenester, der eventuelt kører i baggrunden, og som er igangsat af forskellige programmer.

Advarsel: Før du genstarter din pc, skal du sørge for at bogmærke åbne websider, gemme alle åbne dokumenter, regneark eller andet arbejde, der ikke er gemt.

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

De fleste stationære pc'er leveres med 3 eller flere lydstik, og bærbare computere leveres normalt med ét lydstik. Kontrollér, at højttalerkablerne er korrekt tilsluttede fra din højttaler til pc'en. Lydforbindelser og -stik på lydkortet er normalt farvekodede som hjælp til korrekt forbindelse (figur X).

Bemærk: Bærbare pc'er har indbyggede højttalere. Brug høretelefoner eller hovedtelefoner til at isolere problemet med de indbyggede højttalere.
  1. Sørg for, at højttalerne tilføres strøm via den medfølgende AC-adapter, batterier eller et USB-kabel.
    Bemærk: Afhængigt af type eller model kan højttaleren bruge en AC-adapter, USB-strøm eller batterier til at levere strøm. Se brugervejledningen til din enhed for at få flere oplysninger.

2. Tilslut højttaler- eller hovedtelefonstikket direkte i sikket 'line-out' eller 'speaker-out' på din pc.

3. Skru op for lydstyrken ved hjælp af lydstyrkeknappen på højttaleren. Se brugervejledningen til din enhed for instruktioner til, hvordan du kontrollerer lydstyrken.

4. Test lyden på din pc.
    1. På proceslinjen skal du højreklikke på højttalerikonet og vælge Afspilningsenheder.
    2. Højreklik på den korrekte afspilningsenhed, og klik på Test.

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

1. Tænd for Bluetooth-højttaleren, og gør den registrerbar.
    Hvordan registreringstilstanden aktiveres på din Bluetooth-højttaler kan variere. Se brugervejledningen til din enhed, eller besøg producentens website for at få mere at vide.

2. Tænd for Bluetooth på din pc.

3. Par din Bluetooth højttaler med din pc.
    Bemærk: Din Bluetooth-højttaler og pc vil normalt blive forbundet, når som helst de to enheder er inden for rækkevidde af hinanden med Bluetooth aktiveret. Rækkevidden af Bluetooth-signal kan variere på tværs af forskellige Bluetooth-enheder.

Bemærk: Nogle Bluetooth-højttalere kan kræve en adgangskode for at kunne parres og tilsluttes. Se brugervejledningen til din enhed for at få specifikke anvisninger.

4. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre forbindelsen.

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Standardenheden til lydafspilning er den enhed, som Microsoft Windows bruger til lydudgang (afspil). Når du tilslutter højttalere, høretelefoner eller hovedtelefoner, Bluetooth-headset eller andre lydenheder på din pc, kan du vælge den enhed, du vil bruge som standard. Windows kan afspille lyd gennem højttalerporten, Bluetooth, HDMI eller DisplayPort (DP). Det er meget vigtigt at vælge den rigtige afspilningsenhed og kontrollere indstillingerne for lydstyrke for at få afspilning af lyd til at virke på din pc.

Bemærk: Windows viser som standard ikke enheder, der er deaktiveret eller frakoblet. Hvis din enhed ikke er vist på listen i vinduet med afspilningsenheder, skal du højreklikke et vilkårligt sted på den tomme plads og klikke på "Vis deaktiverede enheder" og "Vis frakoblede enheder".
Sådan indstiller du en standardafspilningsenhed og kontrollerer lydstyrkeindstillinger
  1. Højreklik på ikonet Lydstyrke i meddelelsesområdet (nederste højre hjørne), og vælg Afspilningsenheder.

2. Vælg afspilningsenheden, og klik på Angiv som standard.
    Hvis enheden er deaktiveret, skal du højreklikke på enheden og vælge Aktivér og derefter klikke på Angiv som standard.

3. Klik på OK.

4. Klik på ikonet Lydstyrke i meddelelsesområdet, og indstil lydstyrken efter behov.
    Bemærk: Kontrollér lydstyrkeindstillingerne i det program, der er i brug, f.eks. Windows Media Player, VLC Player, YouTube-video osv.

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Microsoft Windows indeholder en række "fejlfindingsværktøjer", der er konstrueret til hurtig diagnosticering og automatisk løsning af mange pc-problemer. Selvom Windows-fejlfindingsværktøjer ikke kan løse hardwareproblemer, er de er et godt sted at starte, hvis du støder på et problem med din pc. Windows-fejlfindingsværktøjer er indbygget i kontrolpanelet i Windows 10, 8.1 eller 8 og 7.

Sådan køres Windows-fejlfindingsværktøj på Microsoft Windows 10.

1. Klik på Start, vælg Indstillinger (gearikon).
  2. Klik på Opdatering og sikkerhed, og vælg Fejlfinding.
  3. Klik på Afspilning af lyd, og klik derefter på Kør fejlfindingsværktøjet.
  4. Følg instruktionerne på skærmen for at gennemføre fejlfindingsprocessen.

Sådan køres lydfejlfindingsværktøj i Microsoft Windows 8.1 eller 8.

1. Højreklik på Start, og vælg Kontrolpanel.
  2. Klik på Find og løs problemer under System og sikkerhed.
  3. Klik på Foretag fejlfinding af afspilning af lyd under Hardware og lyd.
  4. Følg instruktionerne på skærmen for at gennemføre fejlfindingsprocessen.

Sådan køres Windows-fejlfindingsværktøj på Microsoft Windows 7.

1. Klik på Start, og vælg Kontrolpanel.
  2. Klik på Find og løs problemer under System og sikkerhed.
  3. Klik på Foretag fejlfinding af afspilning af lyd under Hardware og lyd.
  4. Følg instruktionerne på skærmen for at gennemføre fejlfindingsprocessen.

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Dell anbefaler, at du opdaterer enhedsdriverne og BIOS som en del af dine planlagte opdateringer. Enhedsdrivere og BIOS-opdateringer kan indeholde forbedringer eller ændringer, der holder din systemsoftware opdateret og kompatibel med andre systemmoduler (hardware og software) samt øget stabilitet.

Det er nødvendigt at opdatere følgende enhedsdrivere for at opnå optimal USB-ydeevne og for at løse almindelige USB-relaterede problemer:

• BIOS
  • Lyddriver

Få yderligere oplysninger om, hvordan du downloader og installerer en enhedsdriver på din Dell-pc, ved at læse følgende artikel i Dell Knowledge Base How do I update the device drivers on a Dell PC? (Hvordan opdaterer jeg enhedsdrivere på en Dell-pc?)

Du kan få mere at vide om, hvordan du downloader og opdaterer BIOS på din Dell-pc ved at gå til Dell Knowledge Base How to Download or Update the BIOS on a Dell PC? (Hvordan downloader eller opdaterer jeg BIOS på en Dell-pc?)

Opdater din systemopsætning (BIOS) - (2:06)

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Hvis du kører en hardwarediagnosticeringstest, kan det hjælpe dig med at identificere hardwarerelaterede problemer og give dig fejlfindingstrin til at få afhjulpet problemet. For at afgøre, om din Dell-pc har et hardwareproblem, anbefales det, at du først kører en hardwarediagnosticeringstest på din pc. Dell tilbyder både indbygget og onlinediagnosticering. En Dell ePSA-hardwarediagnosticeringstest kan kontrollere, om hardwareenhederne fungerer korrekt.

Foretag en Dell Pre-boot System Assessment (vurdering før opstart) eller enhanced Pre-boot System Assessment (avanceret vurdering før opstart) (Dell PSA og ePSA)
  1. Genstart din Dell-pc.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12 for at åbne menuen One-time Boot (enkelt start).
  3. Brug piletasterne til at vælge Diagnostics (diagnosticering), og tryk på tasten Enter på tastaturet.
  4. Følg anvisningerne på skærmen, og besvar dem korrekt for at udføre diagnosticeringen.
    Hvis testen mislykkes, skal du sørge for at notere fejlkoden og valideringskoden.

ePSA Pre-boot System Assessment (Dells officielle tekniske support) på YouTube - (02:28) kun på engelsk

Brug Dell Interactive Support Agent (kun på engelsk) for at få oplysninger om fejlkoder fra diagnosticering med ePSA eller PSA.
Du kan også besøge siden SupportAssist Pre-Boot System Performance Check (check af systemets ydeevne før opstart med SupportAssist) for at få flere oplysninger om fejlkoder fra diagnosticering med ePSA eller PSA.

Få mere at vide om diagnosticering med Dell ePSA eller PSA i følgende artikel i Dell Knowledge Base Løsning af hardwareproblemer med indbygget og onlinediagnosticering (ePSA- eller PSA-koder).

Hvis Dell ePSA-diagnosticerings- og andre fejlfindingstrin ikke kan identificere årsagen til USB-problemet, anbefaler vi, at du overvejer at køre en hardwarekontrol med Dell SupportAssist. Dell SupportAssist-diagnosticeringstest hjælper dig med at fejlfinde et problem og få automatiske programrettelser.

Udførelse af en hardwarescanning - Dell SupportAssist - (2:11)

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Windows-opdateringer kan understøtte dit Windows-operativsystem på mange måder. Windows-opdateringer kan løse konkrete problemer, yde beskyttelse mod angreb eller endda tilføje nye funktioner til operativsystemet.

Hvordan installeres Windows-opdateringer i Microsoft Windows 10 og Windows 8 eller 8.1?

1. Højreklik på Start, og klik på Indstillinger.
  2. I indstillingspanelet klikker du på Opdatering og sikkerhed.
  3. I det venstre panel vælger du Windows Update.
  4. I det højre panel skal du klikke på Søg efter opdateringer.
  5. Genstart pc'en efter download og installation af opdateringerne.

Hvordan installeres Windows-opdateringer i Microsoft Windows 7?

1. Klik på Start, og åbn Kontrolpanel.
  2. I Kontrolpanel skal du klikke på System og sikkerhed.
  3. I det højre panel vælger du Windows-opdatering.
  4. I det højre panel skal du klikke på Søg efter opdateringer.
  5. Genstart pc'en efter download og installation af opdateringerne.

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Systemgendannelse er et integreret værktøj i Windows, der er designet til at beskytte og reparere operativsystemet. Hvis noget går galt med pc'en, skal systemgendannelse bruges før gendannelse af pc'en til fabriksstandarden.

Vælg det operativsystem, der er installeret på pc'en for at finde mere information om, hvordan du kan udføre Systemgendannelse:

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Hvis diagnosticeringstestene på USB-portene lykkedes, er det helt afgjort et problem relateret til software installeret på pc'en. Hvis ovenstående fejlfindingstrin ikke har løst problemet, kan du evt. prøve at gendanne pc'en til fabriksindstillingerne som en sidste udvej.

Dell-pc'er er bygget med en lille mængde harddiskplads, der er reserveret til geninstallering af dit operativsystem. Denne metode er den nemmeste til at gendanne pc'en til fabriksstandarden. Gendannelsesprocessen sletter alle brugerdata fra pc'en, så sørg for at sikkerhedskopiere alle dine filer, før du påbegynder denne proces

Advarsel: Gendannelse af pc'en til fabriksstandardindstillingerne eller geninstallation af operativsystemet ved hjælp af et eventuelt gendannelsesmedie sletter alle data på pc'en. Sørg for at sikkerhedskopiere alle vigtige data som f.eks. dokumenter, regneark, billeder, videoer osv., før operativsystemet gendannes eller geninstalleres.

Vælg det operativsystem, der er installeret på pc'en, for at finde flere oplysninger om, hvordan du gendanner pc'en til fabriksindstillingerne:

Bemærk: Efter gendannelse eller geninstallation af operativsystemet anbefales det, at du downloader og installerer de nyeste enhedsdrivere fra Dells websted Drivere og downloads.

Udfør en nulstilling i Windows 10 - (1:36) kun på engelsk

Hvis problemet med lydafspilning fortsætter, skal du kontakte Dells tekniske support.

Tilbage til toppen

Informationsvideoer

How to Fix Audio Problems (Sådan løser du lydproblemer) (Dells officielle tekniske support) på YouTube – (01:54) Kun på engelsk

How to Fix Audio Problems in Windows 10 (Sådan løser du lydproblemer i Windows 10) (Dells officielle tekniske support) på YouTube – (02:14) Kun på engelsk

Fejlfinding af lydproblemer i Windows 8 eller Windows 10 - (2:26)

Fejlfinding af lydproblemer i Windows 7 - (01:31)

Audio and  Speakers site - www.dell.com/support/audio Visit our Audio and Speakers site for more information and support.

Artikelnummer: SLN146399

Sidste ændringsdato: 06.11.2018 07.46