Dell-tietokoneen ylikuumenemis-, sammumis- tai lämpöongelmien vianmääritys

Dell-tietokoneen ylikuumenemis-, sammumis- tai lämpöongelmien vianmääritys

Seuraava artikkeli sisältää tietoja järjestelmän ylikuumenemiseen, sammumiseen tai käynnistyksen jälkeiseen lämpötilavirheeseen liittyvän ongelman tunnistamisesta ja ratkaisemisesta.

Sisällysluettelo:

1. Ylikuumeneeko tai sammuuko järjestelmä tai näyttääkö se lämpötilaan liittyvän virheilmoituksen?
  2. Oletko sulkenut pois fyysiset viat?
  3. Sammuminen tai käynnistyminen uudelleen
  4. Ympäristötekijät
  5. Tuulettimesta kuuluu jatkuva ylikierrosääni
  6. Käynnistysvirheet:
    1. Alert! Air Temperature Sensor Not Detected -virheilmoitus näkyy käynnistymisen aikana
    2. Järjestelmä näyttää siiliin liittyvän virheilmoituksen
    3. Järjestelmä näyttää tuulettimeen liittyvän virheilmoituksen
    4. Järjestelmä näyttää ilman lämpötilaan liittyvän virheilmoituksen

Ylikuumeneeko tai sammuuko järjestelmä tai näyttääkö se lämpötilaan liittyvän virheilmoituksen?

Ylikuumeneeko tai sammuuko järjestelmä?

Näyttääkö järjestelmä tuulettimeen, lämpötilaan tai lämpötapahtumaan liittyviä virheilmoituksia käynnistyessään?

Tarkista tietokoneen mahdolliset laitteisto-ongelmat tekemällä Dell Online Diagnostics -vianmääritys.

Jos järjestelmä ei käynnisty etkä siten pysty käyttämään Dell Online Diagnostics -vianmääritystä, käytä Dell Pre-boot System Diagnostics -testiä.

Alkuun

Oletko sulkenut pois fyysiset viat?

1. Oletko katsonut järjestelmän sisään ja sulkenut pois mahdolliset jäähdytyselementin ja järjestelmän tuulettimien fyysiset ongelmat?

2. Puuttuuko jäähdytyselementistä siipiä, ovatko sen putket puristuneet kasaan, tai onko tuuletin vioittunut tai jäykkä tai puuttuuko siitä lapoja?

Jäähdytyselementin putket

(Kuva 1 Jäähdytyselementin putket)

Järjestelmän tuuletin

(Kuva 2 Tuuletin)

3. Vaikka useimmat takuut eivät tavallisesti kata vioittuneita osia, ottaisin yhteyden Dellin tukeen vianmäärityksen jatkamista varten.

Lisätietoja on myös seuraavassa artikkelissa:

4. Jos kaikki näyttää hyvältä, jatka tämän oppaan seuraamista.

Alkuun

Sammuminen tai käynnistyminen uudelleen

1. Varmista, että järjestelmässä ei ole peittämättömiä aukkoja, joissa pitäisi olla oheislaite tai peitelevy. Jos järjestelmässä on aukkoja, asenna laitteet takaisin tai kiinnitä peitelevyt, jotta ilma kiertää oikein.

2. Varmista, että tietokone on sammuksissa.

3. Irrota kaikki ulkoiset kaapelit, kuten virtajohto.

4. Pidä virtapainiketta painettuna, jotta sisäiset virtapiirit sulkeutuvat ja mahdollinen jäljellä oleva virta (staattinen sähkö) purkautuu. Paina virtapainiketta 5 sekunnin ajan.

5. Liitä virtajohto takaisin ja käynnistä tietokone.

6. Sammuuko tai ylikuumeneeko tietokone BIOSissa? Voit avata BIOSin painamalla F2-näppäintä POST-testin aikana, kun järjestelmä on käynnistynyt, mutta ei vielä Windowsiin asti.

7. Jos ei, lataa ja asenna uusin BIOS-versio.

1. Jos ongelma ei enää toistu, se on ratkaistu.

2. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, jatka osan 2 vaiheeseen 9.

Huomautus: BIOS (Basic Input Output System) on laiteohjelmistotyyppi, jonka avulla järjestelmää voi käyttää ja määrittää perustasolla. Älä koskaan päivitä yli kahden tai kolmen BIOS-version yli kerralla. Se voi vahingoittaa BIOSia. Voit ladata BIOS-version Dellin tukisivustosta. (Voit näyttää muut BIOS-versiot valitsemalla BIOS-lataussivulla Muut versiot.)
  1. Jos kyllä, älä yritä päivittää BIOSia, kun tietokone sammuu tai käynnistyy uudelleen satunnaisesti, koska BIOS voi vioittua.

2. Jos suoritin tai emolevy on vaihdettu hiljattain, tarkista onko piitahna tai lämpötarrat vaihdettu korjauksen jälkeen. Jos piitahnaa tai lämpötarroja ei ole, ota yhteys tekniseen tukeen, koska siili tai emolevy tarvitsee ehkä vaihtaa uudelleen.

Alkuun

Ympäristötekijät

1. Määritä, missä järjestelmää käytetään ja voiko ympäristö aiheuttaa ylikuumenemisen.

1. Onko järjestelmä pöydällä? Jos on, siirry osan 5 vaiheeseen 1.

2. Onko järjestelmä pöydällä tai kehikossa vai lattialla? Siirrä järjestelmä paikkaan, jossa ilma kiertää paremmin.

3. Onko tietokoneen sijainnissa lämmitys- tai ilmastointiongelmia, jotka saattavat pahentaa lämpöongelmia? Ratkaise kyseiset ongelmat, ennen kuin alat lukea tätä opasta.

Alkuun

Tuulettimesta kuuluu jatkuva ylikierrosääni

1. Jos järjestelmän tuulettimesta kuuluu jatkuvaa ylikierrosääntä, onko ääni jatkuvasti samanlaista vai nouseeko ja laskeeko ääni järjestelmän kuormituksen mukaan?

1. Jos ääni on jatkuvasti samanlaista, palaa osan 2 vaiheeseen 7.

2. Jos ääni nousee ja laskee tietokoneen toiminnan mukaan, ongelmaa ei ole tai tuuletin toimii suunnitellusti ja jäähdyttää tietokonetta tarpeen mukaan. Suosittelen, että palaat osan 3 vaiheeseen 1.

Alkuun

Käynnistysvirheet

1. Avaa BIOSista System Event Log ja tarkista kohdat Thermal Messages tai Fan Failures. Jos virhe ei vastaa alla lueteltuja, pyydä teknistä tukea selvittämään ongelma.

Alert! Air Temperature Sensor Not Detected -virheilmoitus näkyy käynnistymisen aikana

1. Ota yhteys tekniseen tukeen, koska järjestelmän lämpötila-anturi tai emolevy (kokoonpanon mukaan) tarvitsee ehkä vaihtaa.

Järjestelmä näyttää siiliin liittyvän virheilmoituksen

1. Tyhjennä järjestelmän tapahtumaloki.

2. Käynnistä järjestelmä uudelleen.

3. Toistuuko virhe?

4. Käynnistä järjestelmä uudelleen, mutta suoraan BIOSiin painamalla F2-näppäintä Dell-käynnistysnäytössä.

5. Avaa System Event Log ja tarkista mahdolliset lämpöilmoitukset tai tuuletinviat.

6. Jos tapahtumalokissa ei ole virheitä, ongelma on ratkaistu.

7. Jos lokissa on sama virhe, ota yhteys tekniseen tukeen, koska emolevy tarvitsee ehkä vaihtaa.

Järjestelmä näyttää tuulettimeen liittyvän virheilmoituksen

1. Liitä kaikki tuuletinten virtajohdot uudelleen emolevyyn.

2. Tarkista, onko tietokoneen tuulettimissa pölyä tai muuta likaa.

3. Avaa System Event Log ja tarkista mahdolliset lämpöilmoitukset tai tuuletinviat.

4. Jos tapahtumalokissa ei ole virheitä, ongelma on ratkaistu.

5. Jos sama virhe toistuu tapahtumalokissa, ota yhteys tekniseen tukeen, koska viallinen tuuletin tai vialliset tuulettimet tarvitsee ehkä vaihtaa.

Järjestelmä näyttää ilman lämpötilaan liittyvän virheilmoituksen

1. Tyhjennä järjestelmän tapahtumaloki.

2. Tarkista, onko tietokoneen tuulettimissa pölyä tai muuta likaa.

3. Irrota kaikki kolmansien osapuolten laitteet tietokoneesta.

4. Jos järjestelmässä on lisänäytönohjain, jossa on tuuletin, tarkista että se pyörii oikein. Jos niin ei ole, vaihda näytönohjain.

5. Liitä kaikki tuuletinten virtajohdot uudelleen emolevyyn.

6. Tarkista ongelmat suorittamalla PSA-diagnostiikka.

7. Jos jokin testeistä epäonnistuu, ilmoita virhekoodi tekniselle tuelle, koska kyseinen osa tarvitsee ehkä vaihtaa.

8. Jos diagnostiikassa ei ilmene virheitä tai se ei ole käytettävissä, tarkista mahdolliset laiteviat käyttöjärjestelmän lokitiedostosta.

9. Jos et näe mitään, ota yhteys tekniseen tukeen, koska sen tarvitsee selvittää ongelma perusteellisesti.

Jos tarvitset lisätietoja, ota yhteys tekniseen tukeen.
  Ota yhteyttä

Alkuun

Article ID: SLN151668

Last Date Modified: 14/02/2020 07:15