Miten käytän Dell Digital Delivery -sovellusta?

Mikä Dell Digital Delivery on ja miten se toimii?

Dell Digital Delivery on palvelu, jonka kautta voit ostaa ohjelmistoja tilatessasi tietokoneen ja ladata ja asentaa ohjelmistot automaattisesti, kun olet saanut tietokoneen ja yhdistänyt sen internetiin. Näin järjestelmä toimii:

Tilaat valinnaisia ohjelmistoja tilatessasi tietokoneen. Et saa sovelluksia tai niihin liittyviä materiaaleja (CD- tai DVD-levyjä, käyttöoikeusavaimia paperilla tai painettuja oppaita).

1. Kun käynnistät uuden tietokoneen ensimmäisen kerran, tietokoneen asetukset määritetään ohjatusti, mukaan lukien internet-yhteyden muodostaminen.
  2. Kun olet yhdistänyt tietokoneen Internetiin, tietokoneeseen valmiiksi asennettu Dell Digital Delivery -sovellus käynnistyy automaattisesti. Se saattaa käynnistyä vasta tietokoneen toisella käynnistyskerralla. Kun Dell Digital Delivery käynnistyy, se ilmoittaa olevansa valmis lataamaan ja asentamaan ostamiasi ohjelmistoja.
  3. Dell Digital Delivery -sovelluksen käynnistyksen yhteydessä voit valita Download Now (Lataa nyt), Remind Me Later (Muistuta myöhemmin) tai Do Not Download (Älä lataa). Jos valitset Remind Me Later (Muistuta myöhemmin), näet vaihtoehdon, kun käynnistät tietokoneen seuraavan kerran ja aina seuraavilla kerroilla, kunnes lataat ostamasi ohjelmistot. Jos valitset Do Not Download (Älä lataa), ohjelmistoa ei ladata. Jos muutat mielesi, voit käynnistää Dell Digital Delivery -sovelluksen manuaalisesti milloin tahansa.
  4. Jos valitset Download Now (Lataa nyt), ohjelmisto latautuu ja asentuu automaattisesti, ja Dell Digital Delivery ilmoittaa, kun asennus on valmis. Jos tietokone on käynnistettävä uudelleen, näyttöön tulee siitä kehote. Kun asennus on valmis, asennetut ohjelmat näkyvät Käynnistä-valikossa (Windows 7) tai Kaikki ohjelmat -kohdassa (Windows 8).

Miten poistan digitaalisesti toimitetun ohjelman tai asennan sen uudelleen?

Voit poistaa Dell Digital Delivery -apuohjelman lataaman ohjelman valitsemalla Ohjauspaneelista Ohjelmat ja toiminnot. Valitse poistettava ohjelma luettelosta. Poista ohjelma tietokoneen ohjeiden mukaisesti.

Jos haluat asentaa Dell Digital Delivery -sovelluksen kautta ostamasi ohjelman uudelleen, käynnistä Dell Digital Delivery napsauttamalla sen kuvaketta Käynnistä-valikosta (Windows 7) tai Kaikki ohjelmat -kohdasta (Windows 8). Dell Digital Delivery -sovelluksen avulla voit asentaa uudelleen ostamiasi ohjelmia, joita ei ole asennettu tietokoneeseen, valitsemalla sovelluksen oikealla puolella olevan Info-kuvakkeen ja valitsemalla Install this application again (Asenna tämä sovellus uudelleen).

Miten monta kertaa digitaalisesti toimitetun ohjelman voi asentaa?

Dell Digital Delivery sallii, että kukin ostettu ohjelma asennetaan enintään kymmenen (10) kertaa.

Mistä saan ohjelma-avaimen, jos tarvitsen sen uudelleenasennukseen?

Dell Digital Delivery -sovellusikkunan oikeassa reunassa näkyy Info-kuvake jokaisen asennetun ohjelman kohdalla. Näytä ohjelman käyttöoikeusavain napsauttamalla Info-kuvaketta ja valitsemalla View application key (Näytä sovellusavain). Jos View application key (Näytä sovellusavain) -teksti ei näy kyseisessä sovelluksessa, sovellus ei edellytä käyttöoikeusavainta.

Miten voin asentaa koko Dell Digital Delivery -ohjelman uudelleen?

Dell Digital Delivery -sovelluksen pitäisi olla asennettuna valmiiksi Dell-tietokoneeseen. Voit käynnistää Dell Digital Delivery -sovelluksen napsauttamalla sen kuvaketta Käynnistä-valikosta (Windows 7) tai Kaikki ohjelmat -kohdasta (Windows 8). Jos Dell Digital Delivery -sovellusta ei ole asennettu tietokoneeseen, ja sinun on asennettava se, jotta voit asentaa ostamiasi ohjelmistoja uudelleen, voit ladata ja asentaa sen Dellin tukisivustosta. Valitse Ohjaimet ja ladattavat tiedostot ja etsi Dell Digital Delivery -sovellus antamalla tietokoneen palvelutunniste. Palvelutunniste on painettu tietokoneen kotelossa olevaan tarraan, joka sijaitsee tavallisesti tietokoneen alla tai takapaneelissa.

vianmääritys

Useimmat Dell Digital Delivery -sovelluksen ongelmat voi ratkaista nollaamalla sen. Valitse vain Options (Asetukset eli rataskuvake) ja Reset Settings (Nollaa asetukset).

Ongelma:

Näyttöön tulee ilmoitus There was a problem. Please reinstall. (Ongelma, asenna uudelleen).

Ratkaisu:

Voit yrittää asentaa ohjelmiston uudelleen Dell Digital Delivery -sovelluksesta valitsemalla sovelluksen oikealta puolelta Info-kuvakkeen ja valitsemalla Install this application again (Asenna tämä sovellus uudelleen). Jos se ei onnistu, voit yrittää asentaa ohjelmiston manuaalisesti. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna napsauttamalla työpöydän alareunassa olevaa kansiota ja siirry kansioon C:\ProgramData\Dell\DigitalDelivery\Downloads\Software.

Ongelma:

Näyttöön tulee ilmoitus Dell Digital Delivery has not been able to connect to the internet. Please make sure you are connected and try again. (Dell Digital Delivery ei saa yhteyttä internetiin. Tarkista yhteys ja yritä uudelleen.)

Ratkaisu:

Sulje Dell Digital Delivery -sovellus, käynnistä Internet Explorer ja yritä siirtyä johonkin sivustoon. Jos se onnistuu, käynnistä Dell Digital Delivery -sovellus uudelleen. Jos siirtyminen sivustoon ei onnistunut, valitse Käynnistä, Ohjauspaneeli, Verkko- ja jakamiskeskus ja valitse Määritä uusi yhteys tai verkko. Noudata ohjeita ja käynnistä Dell Digital Delivery -sovellus uudelleen, kun Internet-yhteys on muodostettu.

Lisää vianmääritysartikkeleita:

Dell Digital Deliveryn yleisimmät ongelmat
How to resolve a "You are not connected to Dell Digital Delivery" message or Download is stuck in "Waiting" Status error (englanninkielinen)
Dell Digital Delivery fails to run in Windows Audit Mode (englanninkielinen)
"No EULA Agreement; Terminating service." error opening Dell Digital Delivery (englanninkielinen)

Jos tarvitset lisäohjeita Internet-yhteyden nollaamisesta, Dellin verkkojen ja langattomien verkkojen keskuksessa on tietoja sekä kiinteistä että langattomista kotiverkoista.

Artikkelin tunnus: SLN85610

Muokattu viimeksi: 01/12/2017 11:49