Dell SupportAssist -sovellus (aiemmin Dell System Detect): yleisiä kysymyksiä

Mikä on Dell SupportAssist -sovellus (aiemmin Dell System Detect)?

Dell SupportAssist -sovellus (aiemmin Dell System Detect) on sovellus, joka toimii Windows-tietokoneessa tai -tabletissa luvallasi yhdessä Dellin tukisivuston kanssa, jotta voimme tarjota entistä paremman ja henkilökohtaisen käyttökokemuksen.

Asennusvaatimukset

Huomautus: sinun on oltava kirjautuneena järjestelmänvalvojana, jotta voit ladata ja asentaa Dell SupportAssist -sovelluksen Dell-tietokoneeseen.
Tuetut käyttöjärjestelmät
  • Microsoft Windows 10
  • Microsoft Windows 8/8.1
  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows Vista
  • Microsoft Windows XP
Tuetut Dell-tietokoneet Tietyt Dell-tietokoneet
Tuetut selaimet
  • Microsoft Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Opera
Lisävaatimukset
  • Microsoft .NET Framework 4.5 tai uudempi
  • Palomuuri tai virustorjuntapoikkeukset
Huomautus: jotkin palomuurit ja virustorjuntaohjelmistot voivat estää tai rajoittaa Dell System Detect -sovelluksen toimintoja ilman erillistä ilmoitusta.
Taulukko 1: Asennusvaatimukset

Mitä Dell SupportAssist tekee?

Dellin tukisivustossa on kolme toimintoa, jotka käyttävät Dell SupportAssist -sovellusta. Kun valitset jonkin näistä toiminnoista, saat kehotteen ladata ja asentaa Dell SupportAssist -sovelluksen, ellei sitä ole asennettu, tai sovellus käynnistyy automaattisesti ja asentaa uusimman version ennen toiminnon tekemistä.

1. Tunnista tuote
    Tämä on yleisin Dell SupportAssist -sovelluksen käyttötapa. Dellin tukisivustossa on monta kohtaa, joissa voit antaa sivuston tunnistaa tuotteesi, jotta Dell pystyy tarjoamaan kohdistettua tukea. Kun valitset Tunnista tuote, sovellus käynnistyy järjestelmässä ja tunnistaa Dell-tietokoneen palvelutunnisteen. Sen jälkeen Dell tarkistaa palvelutunnuksen avulla tuotetiedot, kuten järjestelmän alkuperäisen kokoonpanon ja takuun päättymispäivän, jotta saat tuotekohtaista tukea.

2. Tunnista ohjaimet
    Kun tuote on tunnistettu, voit valita sen tukisivun Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -välilehdessä Tunnista ohjaimet (järjestelmän analyysi). Kun valitset Tunnista ohjaimet -kohdan, Dell SupportAssist tarkistaa järjestelmään asennetut ohjaimet ja vertaa niitä uusimpiin saatavilla oleviin. Tämä on tarkin tapa määrittää, mitkä järjestelmän ohjaimet eivät ole ajan tasalla. Kun tarkistus on valmis, voit asentaa päivitykset automaattisesti Dell SupportAssist -sovelluksella. Dell SupportAssist -sovellusta käytetään myös, kun lataat ohjaimia lataustesi luettelosta tai aina, kun ohjaimen koko on yli 2 Gt. Lisätietoja Tunnista ohjaimet- tai Järjestelmäanalyysi-toiminnosta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Ohjaimet järjestelmäanalyysillä eli valitsemalla Tunnista ohjaimet.

3. Suorita vianmääritys
    Valitsemalla tuotetukisivun Vianmääritys-välilehdessä Suorita vianmääritys voit lisäksi tunnistaa ja ratkaista yleisiä laitteiston ja ohjelmistojen ongelmia. Kun valitset Suorita vianmääritys, Dell SupportAssist -sovellus toimii sillan tavoin verkon ja Dell SupportAssist -sovelluksen välillä. Dell SupportAssist varmistaa, että Dellin vianmääritystyökalut (SupportAssist) toimivat oikeassa tilassa, ja hallitsee niiden edistymistä ja niiden välistä viestintäprotokollaa saumattomasti.

Dell SupportAssist -sovelluksen asentaminen

1. Siirry Dell SupportAssist -sivulle.
  2. Lue käyttöehdot, valitse valintaruutu ja valitse Jatka.
  3. Kun asennusohjelma on latautunut, näyttöön tulee ilmoitus, jossa kysytään, haluatko asentaa sovelluksen. Valitse ikkunassa Asenna.
  4. Onnistuneen asennuksen jälkeen vahvistuskuvake ilmestyy Windowsin ilmaisinalueelle. Tuotteen tunnistus alkaa välittömästi.

Dell SupportAssistin asennuksen poistaminen

Seuraavat ohjeet koskevat seuraavia Microsoft Windows -käyttöjärjestelmiä:

• Microsoft Windows 10
  • Microsoft Windows 8 tai 8.1
  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows Vista
  • Microsoft Windows XP

Dell SupportAssistin poistaminen tietokoneesta:

1. Avaa Suorita-valintaikkuna näppäinyhdistelmällä Windows + R.
  2. Kirjoita Suorita-valintaikkunaan appwiz.cpl ja paina Enter-näppäintä.
  3. Valitse Ohjelmat ja toiminnot -ikkunan (aiemmin Microsoft Windows XP:ssä Lisää tai poista sovellus) sovellusluettelosta Dell SupportAssist.
  4. Valitse yläreunasta Poista-painike.
  5. Viimeistele asennuksen poisto seuraamalla näytön ohjeita.

Virheilmoitusten vianmääritys

Jos Dell SupportAssist -asennus epäonnistuu ja näyttöön tulee virheilmoitus Cannot continue. This application is improperly formatted. Contact the application vendor for assistance. (Ei voi jatkaa. Sovelluksen muoto on virheellinen. Kysy ohjeita sovelluksen valmistajalta.), katso Dellin tietämyskannan artikkelia How to Troubleshoot Dell SupportAssist Installation Failure (englanninkielinen).

Artikkelin tunnus: SLN117738

Muokattu viimeksi: 10/05/2018 19:48