Dell PowerEdge: iDRAC- ja järjestelmänhallinta-asetusten määrittäminen palvelimissa

Dell PowerEdge: iDRAC- ja järjestelmänhallinta-asetusten määrittäminen palvelimissa

Tässä artikkelissa esitellään Dell PowerEdge -palvelinten hallintatavat.
Asennusoppaat ja lisämääritykset ovat vuorovaikutteisissa käyttöoppaissa.

Perushallinnan tarjoaa emolevyllä sijaitseva iDRAC-ohjainkortti. Hallinnan lisäasetukset ovat käyttöjärjestelmätasolla OpenManage-ohjelmistossa. Ohjelmistolla voi tunnistaa, valvoa, hallita ja ottaa käyttöön Dell-palvelimia.

Huomautus: tässä artikkelissa on tarvittaessa tietoja Dell PowerEdge -palvelimen sukupolven tunnistamisesta.

Hallintajärjestelmän yleiskatsaus

Tässä taulukossa kuvataan hallinnan kolme tasoa. Näet lisätietoja napsauttamalla valikkoa.

Nimi Tyyppi Liitäntä Tuetut käyttöjärjestelmät
iDRAC Asennettu fyysisesti.
Paikallisten laitteiden hallinta.
Voidaan etäkäyttää.
HTTP Riippumaton käyttöjärjestelmästä.
OpenManage Server Administrator
(OMSA)

Ohjelmistoasennus.
Yhden palvelimen hallinta
Voidaan etäkäyttää.
HTTP Windows
Linux.
VMware.
OpenManage Essentials
(OME)

Ohjelmistoasennus.
Infrastruktuurin hallintakonsoli.
Voidaan etäkäyttää.
HTTP Asennetaan Windowsissa.
Tukee kaikkia Dell-laitteita.

Dell Remote Access Controller (iDRAC)

iDRAC on emolevyllä sijaitseva laite, jonka avulla järjestelmänvalvojat voivat päivittää ja hallita Dell-järjestelmiä, vaikka palvelin ei ole käynnissä.

Lisäksi iDRAC sisältää verkko- ja komentoriviliittymän, joissa järjestelmänvalvojat voivat tehdä etähallintatoimia. iDRAC on valittavissa lähes kaikkiin nykyisiin Dell-palvelimiin.

Huomautus: IDRAC-toiminnot ovat riippuvaisia käyttöoikeustasosta. Lisätietoja lisensoinnista on tässä artikkelissa.

Huomautus: iDRAC:n etuja ovat esimerkiksi mahdollisuus käynnistää etäkonsoli-istunto (vastaa muutoin etätyöpöytäyhteyttä, mutta toimii myös, kun käyttöjärjestelmää ei ole käynnistetty), järjestelmän uudelleenkäynnistys tai käynnistys/sammutus etäyhteyden välityksellä sekä mahdollisuus yhdistää virtuaalilevy etätiedostonjakoon tai käyttöjärjestelmäasennukseen.

Virtuaalikonsoli on tehokas työkalu kaikkiin tuen ylläpitotoimiin. Virtual Media (Virtuaalimedia) -toiminnon käyttöohjeet ovat tässä artikkelissa.

Dell Lifecycle Controller, joka on iDRAC:n osa, on toinen kätevä työkalu, jolla voi käyttää Dell-palvelinten laiteohjelmiston edistyneitä päivitys-, varmuuskopiointi- ja palautustoimintoja graafisessa käyttöliittymässä tai komentoriviliittymässä.
Lifecycle Controller -työkalulla otetaan käyttöjärjestelmä käyttöön. Lisätietoja käyttöjärjestelmän käyttöönotosta on tässä artikkelissa.

iDRAC-määritystiedot ovat tässä artikkelissa.
Vuorovaikutteiset iDRAC-oppaat ovat saatavilla eSupport-sivustossa.

Huomautus: iDRAC 8 -versiossa ja sitä aiemmissa oletusarvoinen käyttäjätunnus on root ja salasana calvin. Uudempien iDRAC-versioiden tiedot ovat tässä artikkelissa.

idrac8 dell

OpenManage Server Administrator (OMSA)

OpenManage Server Administrator (OMSA) on kattava, kahdenkeskinen järjestelmänhallintaratkaisu, jota voi käyttää kahdella tavalla:
  • integroidussa selainpohjaisessa graafisessa käyttöliittymässä
  • käyttöjärjestelmän komentoriviliittymässä.

Server Administratorilla järjestelmänvalvojat voivat hallita järjestelmiä paikallisesti ja verkossa etäyhteyden välityksellä.
Uusin versio on saatavilla OMSA-lataussivulta. OMSA on saatavilla kahdessa tiedostomuodossa:

• Hallinnoitu solmu: agentit ja verkko-osat asennetaan. (Windows, Linux)
  • VIB: OMSA-agentit ilman verkko-osia (VMware).

Kun OMSA asennetaan ilman verkko-osia, OMSAa on käytettävä toisesta laitteesta, johon verkko-osat on asennettu.
Käyttöoppaat ovat saatavilla verkossa Niissä on lisätietoja asennuksesta.

Kun OMSA on asennettu, käyttöliittymä avataan avaamalla seuraava URL-osoite selaimessa.

https://palvelimen_IP:1311/

Huomautus: Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, kokeile paikallisesti käyttäen osoitetta https://localhost:1311/ . Se poistaa useimmat palomuuriongelmat.

Näyttöön tulee kirjautumissivu, jolla annetaan käyttäjätunnus ja salasana.

Huomautus: käytä käyttöjärjestelmän järjestelmänvalvojan kirjautumistunnuksia.

OpenManage Server Administrator on nyt asennettu ja valmis käyttöön. Käyttöoppaat ovat saatavilla verkossa.

OMSA-käyttöliittymä

OpenManage Server Administratorin tekniset resurssit ovat käytettävissä Management TechCenterissä, joka sisältää esimerkiksi OpenManagen esimerkkikomentosarjoja

OpenManage Essentials

OpenManage Essentials on laitteiston hallintasovellus, jossa näkyvät yrityksen verkossa olevat Dellin järjestelmät, laitteet ja osat.

OpenManage Essentials on monenkeskinen järjestelmänhallintasovellus Dellin järjestelmiä ja muita laitteita varten. Siinä voi
  • tunnistaa järjestelmän ja luetteloida sen osat
  • seurata järjestelmän kuntoa
  • tarkastella ja hallita järjestelmähälytyksiä
  • tehdä järjestelmäpäivityksiä ja etätehtäviä
  • tarkastella laiteluetteloa ja yhteensopivuusraportteja.

Vuorovaikutteinen käyttöopas onsaatavilla verkossa

Lataa OME

OpenManage Server Administratorin tekniset resurssit ovat saatavilla OME TechCenterissä.Siellä on esimerkiksi OME-pikaesittely:

• Portaali – pääkoontinäyttö, jossa näkyvät kaikki datakeskuksen tapahtumat.
  • Laitehakemisto – näkymä, jossa näkyvät laitteet, niiden kunto ja laiteluettelo
  • Hälytyskonsoli – keskitetty sijainti, jossa näkyvät kaikki SNMP-hälytykset ja jossa voi lähettää sähköpostia, ohittaa hälytyksiä tai käynnistää sovelluksia.
  • Korjaus / ohjaimen yhteensopivuusraportti – koontinäyttö, jossa voidaan tarkkailla vanhentuneita ohjaimia ja laiteohjelmistoja
  • Ohjelmistopäivitys – voit korjata palvelimet nopeasti ja helposti suositustasolle tai valita oman tason.
  • Tehtävät – monenkeskiset tehtävät virranhallintaa, OMSA-käyttöönottoa ja omia komentorivitehtäviä tai komentosarjoja varten.
  • Raportit - esimääritetyt raportit, joissa näkyvät järjestelmien kaikki laitteistoluettelot.  Myös takuuraportit.

OME-esikatselu