Dell-tulostimen mustekasettiongelmien vianmääritys

Sisällysluettelo:

1. Varmista, että mustekasetit ovat oikeanlaisia eikä niitä ole täytetty uudelleen
  2. Varmista, että pakkausteippi on irrotettu mustekasetista
  3. Varmista, että mustekasetit on asennettu oikeisiin paikkoihin
  4. Varmista, että tulostinasetuksista on valittu, että tulostin käyttää kaikkea käytettävissä olevaa mustetta
  5. Nollaa tulostin käynnistämällä se uudelleen

Tämän artikkelin tietojen avulla voit ratkaista ongelmia, joiden yhteydessä tulostin ei tunnista mustekasettia tai tulostaa yksivärisenä. Virheilmoituksia voivat olla Cartridge Alignment (Kasetin kohdistus), Cartridge Error (Kasetin virhe), Cartridge Missing (Kasetti puuttuu) tai Unsupported Cartridge (Kasettia ei tueta).

1: Varmista, että mustekasetit ovat oikeanlaisia eikä niitä ole täytetty uudelleen

Dell ei suosittele uudelleen täytettyjen tai muiden valmistajien kasettien käyttämistä. Ne voivat vahingoittaa tulostinta.

Tarkista, että kasetit ovat Dell-merkkisiä, ottamalla kasetit ulos tulostimesta ja katsomalla niiden yläosan merkintöjä. Varmista, että kasetin koteloon on painettu sana Dell (kuva 1). Lisätietoja oikeanlaisten kasettien tunnistamisesta on Online-käyttöoppaassa.

Dell-merkkiset mustekasetit
Kuva 1: Dell-merkkiset mustekasetit

Huomautus: 725- ja 810-tulostimessa on vain yksi mustekasetti.

Alkuun

2: Varmista, että pakkausteippi on irrotettu mustekasetista

Huomautus: mustekasetit ovat ylä-/lisäysasennossa, ellei tulostin ole varattu.
  1. Varmista, että tulostin on käynnissä.

2. Nosta tulostimen etukansi.

3. Purista kunkin kasetin kannen kielekkeitä ja nosta kasettien kannet ylös.
    Kasetit ponnahtavat ylöspäin, kun kannet on nostettu kokonaan.

4. Irrota kasetit.

5. Tutki mustekasetit ja irrota mahdolliset jäljellä olevat siniset pakkausteipit.

6. Ravista Dell-sarjan kasetteja, ennen kuin asennat ne uudelleen paikoilleen.

7. Asenna kasetit uudelleen.

8. Varmista, että kieleke on oikeassa kohdassa (kuva 2).
    Dell-merkkiset mustekasetit, kieleke oikeassa kohdassa
    Kuva 2: Mustekasetin kielekkeen sijainti

9. Napsauta kannet kiinni.

10. Sulje tulostimen etukansi.
Alkuun

3: Varmista, että mustekasetit on asennettu oikeisiin paikkoihin

Dellin monitoimitulostimissa on kaksi erillistä mustekasettipaikkaa, jotka eivät ole keskenään samanlaisia. Mustaa mustekasettia ei voi käyttää värillisen mustekasetin paikassa ja päinvastoin.

1. Käynnistä tulostin.
  2. Nosta tulostimen etukansi, jotta mustekasettivaunu siirtyy keskelle.

3. Varmista, että musta mustekasetti on asetettu vasemmanpuoleiseen mustekasettipaikkaan ja värillinen mustekasetti on asetettu oikeanpuoleiseen mustekasettipaikkaan.

Huomautus: Jos mustekasetit eivät ole oikeissa paikoissa, irrota ne varovasti ja asenna ne uudelleen oikeisiin paikkoihin. Varmista, että kieleke on oikeassa kohdassa (kuva 3).
    Dell-merkkiset mustekasetit, kieleke oikeassa kohdassa
    Kuva 3: Mustekasetin kielekkeen sijainti
  4. Sulje tulostimen etukansi.

Alkuun

4: Varmista, että tulostinasetuksista on valittu, että tulostin käyttää kaikkea käytettävissä olevaa mustetta

Valitse tietokoneeseen asennettu käyttöjärjestelmä seuraavasta luettelosta.

Windows 10

1. Kirjoita hakukenttään laitteet ja tulostimet (Ohjauspaneeli).

2. Avaa Asetukset-valikko koskettamalla tulostinta pitkään tai napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella.

3. Valitse Tulostimen ominaisuudet.

4. Valitse oikeasta alakulmasta Print using all available ink (Tulosta käyttämällä kaikkea käytettävissä olevaa mustetta).

5. Valitse OK.

Windows 8

1. Avaa oikopolkupalkki viemällä kohdistin näytön oikeaan yläkulmaan.

2. Valitse Haku-oikopolku ja kirjoita hakuruutuun ohjauspaneeli.

3. Valitse Ohjauspaneeli-sovellus.

4. Valitse avattavasta Näytä:-luettelosta Luokka.

5. Valitse Laitteisto ja äänet -kohdasta Näytä laitteet ja tulostimet.

6. Avaa Asetukset-valikko napsauttamalla tulostinta hiiren kakkospainikkeella.

7. Valitse Tulostusasetukset.

8. Valitse oikeasta alakulmasta Print using all available ink (Tulosta käyttämällä kaikkea käytettävissä olevaa mustetta).

9. Valitse OK.

Windows 7

1. Valitse Käynnistä.

2. Valitse Laitteet ja tulostimet.

3. Napsauta tulostinta hiiren kakkospainikkeella.

4. Valitse Printer Preferences (Tulostinmääritykset).

5. Varmista, että Print using all available ink (Tulosta käyttämällä kaikkea käytettävissä olevaa mustetta) on valittu (oikea alakulma).

6. Valitse OK.

Windows Vista

1. Valitse Käynnistä.

2. Valitse Ohjauspaneeli.

3. Valitse Tulostin tai Tulostimet.

4. Napsauta tulostinta hiiren kakkospainikkeella.

5. Valitse Printer Preferences (Tulostinmääritykset).

6. Varmista, että Print using all available ink (Tulosta käyttämällä kaikkea käytettävissä olevaa mustetta) on valittu (oikea alakulma).

7. Valitse OK.

Windows XP

Poista Dell Webcam Central -ohjelmiston asennus seuraavasti:

1. Napsauta Käynnistä-painiketta.

2. Valitse Tulostimet ja faksit.

3. Napsauta tulostinta hiiren kakkospainikkeella.

4. Valitse Printer Preferences (Tulostinmääritykset).

5. Varmista, että Print using all available ink (Tulosta käyttämällä kaikkea käytettävissä olevaa mustetta) on valittu (oikea alakulma).

6. Valitse OK.

5: Nollaa tulostin käynnistämällä se uudelleen

1. Sammuta tulostin.

2. Irrota virta- ja datakaapelit tulostimesta.

3. Odota vähintään viisi sekuntia.

4. Liitä virta- ja datakaapelit takaisin tulostimeen.

5. Käynnistä tulostin.

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN148926

Muokattu viimeksi: 21/11/2016 07:17