• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Windows Server: Verkkoyhteyden tilan ilmaisimessa on keltainen huutomerkki Windows Server 2008:ssa tai uudemmissa

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö

Oireet

Tämä artikkeli sisältää tietoja ilmaisinalueen verkkoyhteyden tilan ilmaisimessa olevasta keltaisesta huutomerkistä Windows Server 2008:ssa ja uudemmissa.

Verkkoyhteyden tilan ilmaisin (NCSI), joka otettiin käyttöön Windows Vistassa ja Windows Server 2008:ssa, on osa NLA-nimiavaruus (Network Location Awareness) -palvelua. NLA-palvelu määrittää niiden verkkojen tyypin, joihin Windows-laite on liitetty. Tämä vaikuttaa esimerkiksi Windowsin palomuuriin ja DirectAccess-toimintoihin.

NCSI:n tehtävänä on määrittää, onko laitteella pääsy internetiin. Se tekee sen yksinkertaisella tavalla. Kun verkkoyhteys muodostetaan ensimmäisen kerran, NCSI tekee seuraavat toimet:
  1. DNS-kysely osoitteeseen www.msftmcsi.com.
  2. HTTP GET -pyyntö http://www.msftmcsi.com/ncsi.txt -tiedoston sisältöön.
  3. DNS-kysely osoitteeseen dns.msftncsi.com.

Näitä toimia kutsutaan aktiiviseksi tutkinnaksi. Jos tutkinta onnistuu, NCSI ilmoittaa, että laitteella on yhteys internetiin. Kun muut sovellukset alkavat lähettää ja vastaanottaa internet-liikennettä, NCSI aloittaa passiivisen tutkimuksen, jossa se selvittää muiden sovellusten TCP-yhteyksien avulla, onko laitteella internet-yhteys. Jos NCSI ei voi varmistaa internet-yhteyttä, näkyviin tulee tällainen varoitusmerkki:

SLN156935_fi__11385080817433.bang

Kun hiiri viedään ilmaisimen päälle, saadaan tietoja verkkoyhteyden tilasta:

SLN156935_fi__21385080867435.bang-hover

Jos saat odottamatta tällaisen varoituksen, ongelman takana saattaa olla erilaisia syitä. Aloita vianmääritys selvittämällä, pystyykö laite ottamaan yhteyden internetiin. Yritä avata verkkosivu, jota et ole äskettäin käyttänyt. Jos sivu ei aukea, NCSI toimii todennäköisesti oikein ja ongelmaa on käsiteltävä kuin mitä tahansa muuta internet-yhteysongelmaa.

Jos pääset internetiin mutta NCSI:ssä näkyy silti varoitus, jokin voi estää sen tutkimuksien toiminnan. Todennäköisesti se johtuu kolmannen osapuolen virustorjunta-, palomuuri- tai suojaussovelluksista. Jos mahdollista, poista ne tilapäisesti käytöstä ja seuraa, häviääkö NCSI-varoitus. Voit käynnistää NLA-nimiavaruuspalvelun uudelleen tai irrottaa verkkosovittimen fyysisesti ja asettaa sen takaisin, jotta NCSI aloittaa tutkimuksen.

Jos laite on yhteydessä VPN-verkkoon, NCSI saattaa näyttää virheellisen varoituksen.

Laitteessa on vain yksi NCSI. Jos laitteeseen on yhdistetty useita verkkoja, NCSI näyttää niiden kaikkien osalta samaa tilaa.

Lisätietoja NCSI:stä, sen käytöstä poistamisesta sekä paikallisen NCSI-palvelimen käyttämisestä on artikkeleissa The Network Connection Status Icon (englanninkielinen) ja Network Connectivity Status Indicator and Resulting Internet Communication in Windows 7 and Windows Server 2008 R2 (englanninkielinen).

Tuote, johon asia vaikuttaa

PowerEdge

Edellinen julkaisupäivä

21 helmik. 2021