U2415-näyttöjen ketjutus Intel HD -näytönohjaimella

Tässä artikkelissa kerrotaan kokoonpanovaatimuksista, jotka on otettava huomioon, kun Dell U2415 -näyttöjä ketjutetaan järjestelmässä, jossa on käytössä Intel HD -näytönohjain

MST (Multi-Stream Transport) -tekniikka eli ketjutus on uusi liitäntätapa, jossa useita näyttöjä voidaan kytkeä sarjaan niin, että videosignaali siirtyy tietokoneesta näyttöketjun ensimmäiseen näyttöön, ensimmäisestä näytöstä toiseen näyttöön ja niin edelleen. Toimintaperiaate on erilainen kuin perinteisessä usean näytön kokoonpanossa, jossa näytönohjaimesta lähtee erillinen videokaapeli kuhunkin näyttöön. Tämä yksinkertaistaa kaapelointia useimmissa tapauksissa. Käyttöönottoa varten on kuitenkin otettava huomioon tietyt kokoonpanovaatimukset.

Näyttöjen ketjutuksella on DisplayPort (DP) 1.2 -standardin tuki. DP 1.2 -määritystä ei voi kuitenkaan ottaa käyttöön kaikissa ketjutettavissa näytöissä Intel HD -näytönohjaimen toimintaperiaatteen vuoksi. Jotta näyttöjen ketjutusta voidaan käyttää, kokoonpanon ensimmäisen näytön (näytön, joka on liitettynä suoraan näytönohjaimeen) asetuksiin on määritettävä, että DP 1.2 on käytössä. Ketjussa toisena olevan näytön asetuksiin on määritettävä, että DP 1.2 ei ole käytössä.

Syynä on se, että käytettäessä Intel HD -näytönohjainta tarvitaan ketjun ”loppumerkki” ilmaisemaan, että näyttö numero kaksi on ketjun viimeinen näyttö, johon työpöydän tietoja tarvitsee laajentaa (tai kopioida). Jos ketjussa on kolme näyttöä, DP 1.2 otetaan käyttöön ensimmäisessä ja toisessa näytössä ja poistetaan käytöstä kolmannessa – ja niin edelleen.

DP1.2 mahdollistaa MST-virtautuksen. Jos sitä ei käytetä, Intel HD -ohjain tulkitsee sen ketjun päätepisteeksi. Voit laajentaa työpöydän kahteen ensimmäiseen näyttöön. Sen jälkeen kaikkia ketjun seuraavia näyttöjä voi käyttää vain kloonaustilassa.

Kolmen näytön ketjun määritykset ovat hiukan erilaiset kahden näytön ketjuun verrattuna. Tee määritykset valitsemalla näyttöjen näyttövalikoista DP1.2 käytössä / poissa käytöstä. Määritä ensimmäiseen näyttöön, että DP1.2 on käytössä, toiseen näyttöön, että DP1.2 ei ole käytössä ja kolmanteen näyttöön, että DP1.2 ei ole käytössä. Ensimmäinen näyttö toimii ensisijaisena näyttönä, ja toinen ja kolmas näyttö kloonataan.

Lisäohjeita asetusten määrittämisestä on U2415-näytön käyttöoppaassa.

HUOMAUTUS: DisplayPort 1.1 -näyttöä voi käyttää vain viimeisenä MST-näyttöketjun näyttönä.

HUOMAUTUS: DisplayLink-kuvaa käyttävät Dell USB Dock -telakat (D1000, D3100, D6000) eivät tue DisplayPort-liitännöillä toteutettua ketjutustoimintoa. Lisätietoja on täällä

Artikkelin tunnus: SLN295251

Muokattu viimeksi: 03/07/2018 14:49